Des Genel Sekreteri Karataş'tan 10 Kasım Mesajı - Son Dakika
Yerel

Des Genel Sekreteri Karataş'tan 10 Kasım Mesajı

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Sekreteri Yusuf Kenan Karataş, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda; Atatürk’ün yaptıkları sadece milletimizin kaderini değil dünyadaki dengeleri de değiştirdi.

10.11.2016 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Sekreteri Yusuf Kenan Karataş, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda; Atatürk'ün yaptıkları sadece milletimizin kaderini değil dünyadaki dengeleri de değiştirdi. Dünyada Emperyalist devletlere karşı verilen mücadeleyi kazanan ilk lider olması nedeniyle işgal edilen devletlere, ezilen milletlere de umut olmuştur. Askeri dehası, cesareti, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, ama en önemlisi devrimci kişiliği ile dünyanın da saygısını kazanarak yüzyılın lideri olduğunu belirtti.

DES Genel Sekreteri Yusuf Kenan Karataş mesajında şunları söyledi; "Ebediyete intikalinin 78. yıldönümüne Başkomutan ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyoruz.

Hayatını Milletimizin refahı ve mutluluğuna adayan Atatürk, çağın ruhunu ortaya koyan doğru, gerçekçi ve bilimsel politikaları, evrensel değerleri, insani fikirleri ve bağımsızlığa olan ilgisiyle dönemin diğer liderlerinden ayrılmaktadır.

Onun liderliğinde Cumhuriyet döneminde yapılan devrimler, demokratik, çağdaş, hür ve müreffeh Türkiye'nin temellerini atarak ekonomi, toplumsal yaşam ve eğitim başta olmak üzere hemen her alanda büyük bir dönüşüm ve modernleşme sürecini başlatmıştır.

Atatürk'ün gösterdiği hedeflere ulaşma bağlamında temel hedefimiz, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesini yakalamasını sağlamaktır. Bu büyük hedefe doğru yürürken, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde gelişmesi, büyümesi, çağdaşlaşma sürecinin devam etmesi ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.

Atalarımızın bizlere canları pahasına bıraktıkları bu cennet vatanı korumak, milletimizin eğitim seviyesini ve buna bağlı olarak refah seviyesini yükseltmek, Türkiye'mizi dünyanın en güçlü ülkelerinden biri yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz, ilelebet te edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan ve başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında mücadele ve silah arkadaşlarını, istiklal davamızın tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Des Genel Sekreteri Karataş'tan 10 Kasım Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement