Destici: "Biz BBP'liler Olarak Alperenler Olarak ve Etkileyebildiğimiz Kesimler Olarak Oyumuzu AK... - Son Dakika
Güncel

Destici: "Biz BBP'liler Olarak Alperenler Olarak ve Etkileyebildiğimiz Kesimler Olarak Oyumuzu AK...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af talebine ilişkin, bir kişinin başka bir insana karşı işlediği suçun cezasının devlet tarafından affedilmesini doğru bulmadığını belirterek "Ama devlet kendisine karşı işlenen suçları affedebilir.

01.06.2018 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af talebine ilişkin, bir kişinin başka bir insana karşı işlediği suçun cezasının devlet tarafından affedilmesini doğru bulmadığını belirterek "Ama devlet kendisine karşı işlenen suçları affedebilir." dedi.

Destici, cuma namazını Keçiören'deki Kuyubaşı Camisi'nde kıldıktan sonra bölge esnafını ziyaret etti, vatandaşlarla ve Kuyubaşı Şenlikköy Taksi Durağı'ndaki taksicilerle sohbet etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af talebiyle ilgili sorusu üzerine Destici, kişilere karşı işlenen suçlarla ilgili af yetkisinin, zarar gören ve mağdur olan şahıslarda olduğuna inandığını söyledi.

İdam cezasının geri getirilmesini istediklerini vurgulayan Destici, "Birincisi, kurşunu sıkıp, bombayı patlatarak ya da bunun emrini vererek Mehmetçik'imizi, askerimizi, polisimizi, sivilimizi öldüren teröristler için, ikincisi de küçük yaşta çocuklarımızı, kadınlarımızı, kızlarımızı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren sapıklar için idam cezasının geri getirilmesini istiyoruz." dedi.

Destici, kul hakkı olan bir yerde ancak kulla helalleşilebileceğini belirterek "Bir insanın başka bir insana karşı işlediği suçun cezasını devletin affetmesini ben doğru bulmuyorum ama devlet kendisine karşı işlenen suçları affedebilir." değerlendirmesini yaptı.

Son seçim anketlerine ilişkin değerlendirmeleri istenen Destici, halkın içinde sık sık bulunduğunu ifade ederek "Birinci turda Sayın Cumhurbaşkanının seçileceğini görüyorum ama kaç oy oranıyla olacağı milletin takdiridir. Ben seçileceğini, hem sahada hem anketlerde görüyorum. Milletvekili seçimlerinde de Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu alacağını düşünüyorum." diye konuştu.

HDP'nin barajı aşamaması durumunda Cumhur İttifakı'nın Mecliste çok daha yüksek sayıda çoğunluğu alacağını söyleyen Destici, "HDP bir türlü Türkiye'nin partisi olmayı, milletin temsilcisi olmayı beceremedi. Yine baktığınız zaman, listeler Kandil'den yapılıyor, eş başkanlar oradan atanıyor, cumhurbaşkanı adayları oradan tespit ediliyor. Dolayısıyla PKK ile aralarına bir mesafe koyamadılar." ifadesini kullandı.

Destici: "Biz BBP\'liler Olarak Alperenler Olarak ve Etkileyebildiğimiz Kesimler Olarak Oyumuzu AK...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Destici: 'Biz BBP'liler Olarak Alperenler Olarak ve Etkileyebildiğimiz Kesimler Olarak Oyumuzu AK... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement