DEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz'dan "hayvan deneyi" açıklaması Açıklaması - Son Dakika
Teknoloji

DEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz'dan "hayvan deneyi" açıklaması Açıklaması

DEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz\'dan "hayvan deneyi" açıklaması Açıklaması

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Yılmaz, üniversite bünyesinde açılacak Büyük Deney Hayvanları Merkezi ile ilgili sosyal medya üzerinden kamuoyunu yanıltma amaçlı, kötü niyetli paylaşımlar yapıldığını savunarak konuyla ilgili hukuki...

06.04.2023 17:00  Güncelleme: 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Yılmaz, üniversite bünyesinde açılacak Büyük Deney Hayvanları Merkezi ile ilgili sosyal medya üzerinden kamuoyunu yanıltma amaçlı, kötü niyetli paylaşımlar yapıldığını savunarak konuyla ilgili hukuki işlem başlatıldığını belirtti.

Enstitünün Laboratuvar Hayvanları Anabilim Dalı Başkanlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz, mayıs ayında açılışı planlanan Büyük Deney Hayvanları Merkezi'nin bilimsel açıdan çok önemli olduğunu ifade etti.

Merkezle ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlarda sahte içeriklerle gerçek dışı iddialar ortaya atıldığını ifade eden Yılmaz, bu paylaşımlar hakkında DEÜ Rektörlüğü'nün hukuki işlem başlattığını kaydetti.

Yılmaz, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Hayvan deneylerinin sonuçları translasyonel tıp için çok değerli olup her yıl Nobel ödüllerinin üçte ikisi hayvan deneyi çalışmalarına verilmektedir. Hayvan deneyleri, bir insanın yeni bir ilaca verebileceği tüm yanıtları öngöremese de daha sonra insanlar üzerinde yapılacak testlere hazırlanılmasına yardımcı olacak birçok bilgi verebilir.

Başta insan olmak üzere birçok canlı türü için hayati önem taşıyan deneysel çalışmaları, duyusal veya ticari nedenlerle manipüle etmeye çalışmak büyük sorumsuzluktur. Bu gerçeği defalarca söylememize rağmen, üniversitemizde açılacak birimi işkence merkezi gibi tanıtmak ise vicdansızlıktır, toplumu rencide etmektir. Elbette hayvanlar bizim can yoldaşımızdır, değerlidir. Onların yaşam hakkı da evrenseldir ama eleştirileri bu noktaya getirmek de işgüzarlıktır. Üniversitemizin itibarını, bilimsel çalışmaları ve hocalarımızı zan altında bırakan dayanıksız ve çirkin iddialar karşısında rektörlüğümüz de gerekli süreci başlatmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji DEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz'dan 'hayvan deneyi' açıklaması Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement