Deutsche Bank'ın 2013 Karı 1.1 Milyar Euro'ya Geriledi - Son Dakika
Güncel

Deutsche Bank'ın 2013 Karı 1.1 Milyar Euro'ya Geriledi

Deutsche Bank\'ın 2013 Karı 1.1 Milyar Euro\'ya Geriledi

Alman medyası Deutsche Bank Yönetim Kurulu Eş Başkanları Anshu Jain ve Jürgen Fitschen'in imzasıyla yapılan yazılı açıklamayı yayınladı.

24.01.2014 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman medyası Deutsche Bank Yönetim Kurulu Eş Başkanları Anshu Jain ve Jürgen Fitschen'in imzasıyla yapılan yazılı açıklamayı yayınladı. Açıklamada, bu yıl için de 'zorlu geçecek' tahmini yapılırken, 2015 için belirlenen hedeflere varılacağı savunuldu. Deutsche Welle, Alman milli bankasının bilançosuna öncelikle banka hakkında açılan tazminat davalarının zarar verdiğini, sadece geçtiğimiz aralık ayında, ipoteğe dayalı konut kredileri nedeniyle ABD denetim kurumu Federal Konut Finansman Kurumu'na (FHFA) 1,4 milyar Euro ceza ödendiğini hatırlattı. Öte yandan Avrupa Birliği Komisyonu da bankalar arası faizleri (Libor) manipule ettiği gerekçesiyle Deutsche Bank'a 725 milyon Euro ceza kesti. 2013 yılı içinde ödenen tazminat tutarlarının toplamı 2,3 milyar Euroya ulaştığı hatırlatıldı.

'Der Spiegel' dergisi Alman Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BaFin) Deutsche Bank'taki denetimlerini artıracağını denetimin bankanın döviz işlemlerinde yoğunlaşacağını yazdı. Deutsche Bank, günde ortalama 5 trilyon doların döndüğü uluslararası döviz piyasasının önde gelen aktörleri arasında bulunuyor. Libor skandalı nedeniyle birçok büyük banka ceza alırken döviz kurlarında manipülasyon iddiaları da gündeme gelmişti. Dünya genelinde birçok denetim kuruluşu geçen yılın sonbahar aylarından bu yana söz konusu iddiaları araştırıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deutsche Bank'ın 2013 Karı 1.1 Milyar Euro'ya Geriledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement