Dev Heyecan Başlıyor! - Son Dakika
Spor

Dev Heyecan Başlıyor!

Dev Heyecan Başlıyor!

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde 2012-2013 sezonu, TSİ 31 Ekim'de 02.00'de oynanacak karşılaşmayla başlayacak.

29.10.2012 17:35  Güncelleme: 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NBA'in başlamasına sadece 2 gün kaldı. Takımlar yaz aylarında kadrolarını daha güçlü hale getirmeye ve hazırlık maçlarında da sezona hazırlanmaya çalıştılar.

NBA başlamadan önce takımların güç sıralamaları ve son durumları;

1. Miami Heat (0-0) : Takımın şutör ihtiyacını Ray Allen'ı transfer ederek kapatmaya çalıştılar. Fakat, Ray Allen son 3 yıldır bildiğimizin çok uzağında. Yine de, Mike Miller'dan daha iyi olduğu açık.

2. Oklahoma City Thunder (0-0) : Thunder son 3 sezondur Playofflarda tur atlamayı başarıyor. Bu sezon şampiyonluğun en kuvvetli adaylarından biri konumundalar.

3. Los Angeles Lakers (0-0) : Lakers geçen sezona göre 1 yıl daha yaşlandı. Lakers'ın en genç yıldızı Dwight Howard ekstra motive olursa, Lakers şampiyonluk için en iddialı takımlardan biri haline gelir.

4. Boston Celtics (0-0) : Jason Terry ve Jeff Green'in dahil olmasından sonra çok daha kuvvetli bir takım oldular. Yaşlı bir kadroları var ama geçtiğimiz sezon finale sadece 1 galibiyetle uzak kalmışlardı.

5. Indiana Pacers (0-0) : Çok iyi kadroları var, fizikli ve derin oyuncu grubu var ama herhangi bir süper yıldızları yok.

6. San Antonio Spurs (0-0) : En büyük yıldızları Tim Duncan ve en büyük yardımcısı Manu Ginobili 1 yaş daha yaşlandı. Üstelik, Ginobili ne kadar sağlıklı kalacak bilinmiyor. Yine de Spurs'ün geçen sezon konferans finali gördüğünü unutmamak gerek.

7. Los Angeles Clippers (0-0) : Chris Paul ve Blake Griffin sezon öncesi kampının tamamında birlikte ve motiveydiler. Geçen sezon yaşadıkları playoff tecrübesi canlarını acıtmadı, artık daha tecrübeliler ve birbirlerine alışıklar. Tek sorun benchten gelecek veteran yıldızların akıllarının ne kadar parkede kalacağı.

8. Philadelphia 76ers (0-0) : Pivot pozisyonunda Andrew Bynum, oyun kurucu Jrue Holiday ve keskin şutörleri var. Eğer, hırslarını sürekli alevlendirirlerse Doğu'nun en sürpriz yapmaya müsait takımı haline gelirler.

9. Brooklyn Nets (0-0) : Bütün takım geri ödndü, herkes mutlu ve sağlıklı. Nets, yeni şehrinde herkesi şaşırtmaya hazır.

10. Memphis Grizzlies (0-0) : Grizzlies kimsenin hakkını doğru düzgün vermediği bir takım. Bu sezonda büyük takımları indirmek için hazır olacaklar.

11. Dallas Mavericks (0-0) : Pota altında Dirk Nowitzki'ye kim eşlik edecek ya da Chris Kaman ne zaman sağlıklı olacak? Mavs'in kaderini belirleyecek en önemli unsur bu.

12. New York Knicks (0-0) : Pablo Prigioni ve Jason Kidd, geçtiğimiz sezonlarda IQ sorunu yaşayan bu takımın sorunlarına iyi gelecek ve Knicks şimdi çok daha tehlikeli hale gelecek. Takımın büyük yıldızları Carmelo Anthony ve Amar'e Stoudemire bu durumdan ne kadar mutlu olacak? Eğer mutlu ve işlerini yapar halde olurlarsa Knicks için "O gece bu sene" olabilir.

13. Chicago Bulls (0-0) : Derrick Rose'la birlikte ligin en güçlü takımlarından biri oluyorlar. Ancak, Rose'un ne zaman ve ne kapasitede döneceği belli değil. O yokken şampiyonluk sadece hayal. Windy City Rose dönsün diye her gece dua ediyor.

14. Denver Nuggets (0-0) : İyi oyuncuları, derin kadroları var ama bu biraz şişkinlik yaratacak. En büyük yıldızları Gallinari'yid ve Iguodala'yı transfer ettiler. Kısa forvet bölgesinde 2 yıldız oyuncu. Sürenin dağılımı çok önemli. Son olarak, bir George Karl takımı hiçbir zaman kötü olmaz.

15. Utah Jazz (0-0) : Al Jefferson ve Paul Millsap her gece profesyonelce işlerini yapıp, pota altını güçlü bir kale yapacaklar. Diğer bölgeler o kadar kuvvetli değil. Ayrıca, Enes Kanter'in üzerinde daha fazla sahne ışıkları görebiliriz.

16. Minnesota Timberwolves (0-0) : Kevin Love ve Ricky Rubio'nun sağlıklı kalabilmesine ihtiyaçları var. Ondan sonra, Wolves için playoff konuşmaya başlayabiliriz.

17. Golden State Warriors (0-0) : Hızlı oyuncular, keskin şutörler ve parkede sürekli tempo. Son yıllarda Warriors denince akla bunlar gelir. Bu yılda değişen bir şey yok.

18. Atlanta Hawks (0-0) : Joe Johnson'ın Brooklyn Nets'e takaslanmasından sonra Josh Smith ve Al Horford daha fazla öne çıkma fırsatı bulacaklar. Bu başka takımlarda olsa iyi bir şeydir. Fakat, Atlanta'da işler her zaman farklı yürür.

19. Portland Trail Blazers (0-0) : Pota altında LaMarcus Aldridge ve oyun kurucu Damian Lillard. Yeni nesil Stockton-Malone olabilecek derece zeka mevcut, belki o seviyeye çıkamasalar bile herkesin sempati duyacağı bir ikili ve takım olacaklar.

20. Milwaukee Bucks (0-0) : Monta Ellis'i Golden State'den takasla aldılar ve ön alanda şimdi Ellis ve Brandon Jennings var. Bu çok fazla erken hücum, zorlama şutlar ve fazlaca IQ'den yoksun hücum anlamına geliyor. Ersan pota altında fazla top kullanma şansı bulamayabilir.

21. New Orleans Hornets (0-0) : Anthony Davis ve Eric Gordon Hornets'in yıldızları. Diğer oyuncular bir parça destek atabilirlerse ligin en çekinilesi takımlarından biri haline gelirler.

22. Phoenix Suns (0-0) : Steve Nash dönemi son erdi. Luis Scola ve Michael Beasley geldi. İsimler o kadar şaşaalı değil ama sonuçlar geçen sezondan daha iyi olacaktır.

23. Toronto Raptors (0-0) : Andre Bargniani'nin artık Jonas Valanciunas gibi pota altını sert hale getiren ve ribaunt alabilen bir partneri var. Geçen sezona göre daha iyi olacaklar ama playoff seviyesinde değiller.

24. Washington Wizards (0-0) : Draftten aldıkları Bradley Beal ihtiyaçları olan oyuncuydu. John Wall ve arkadaşları bu sezon bir seviye daha yükselecekler.

25. Cleveland Cavaliers (0-0) : NBA ortalamaları için çok genç sayılırlar. LeBron James sonrası Kyrie Irving Cleveland'ı yavaş yavaş daha saygı duyulan bir takım haline gelecekler.

26. Houston Rockets (0-0) : Jeremy Lin ve James Harden ortalama üstü bir guard ikilisi. Ömer Aşık pota altında iyi bir tutucu ama o kadar. Houston'ın ekstra işler yapabilecek birine ihtiyacı var.

27. Detroit Pistons (0-0) : Brandon Knight, Andre Drummond ve Greg Monroe geleceğin potansiyel "büyük üçlü"sü. Detroit için anahtar olan 2 kelime var; zaman ve sabır.

28. Sacramento Kings (0-0) : Ligde daha yetenekli ve bu kadar birlikten uzak ikinci bir takım var mı? Geçmişte dahi oldu mu?

29. Charlotte Bobcats (0-0) : Birkaç veteran takviyesi ve drafttan gelen Michael Kidd-Gilchrist.  Charlotte yine de kötü takım.

30. Orlando Magic (0-0) : Dwight Howard dönemi sonrası ilk sene. LeBron sonrası Cleveland gibi zorlanacaklar, dibe çakılacaklar. Orlando buna alışkın. Shaquille O'Neal da Orlando'da yıldız haline gelip Lakers'la yüzük kazanmıştı.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Dev Heyecan Başlıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement