Dev kazanlar ramazanda da ihtiyaç sahipleri için kaynıyor - Son Dakika
Güncel

Dev kazanlar ramazanda da ihtiyaç sahipleri için kaynıyor

Ordu'da, ramazan dolayısıyla her gün ihtiyaç sahibi ve yolda bulunan 4 bin kişiye sıcak yemek ikram ediliyor.

08.04.2022 12:48  Güncelleme: 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da, ramazan dolayısıyla her gün ihtiyaç sahibi ve yolda bulunan 4 bin kişiye sıcak yemek ikram ediliyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, ramazanda "Ben yok, biz yok, siz varsınız" sloganıyla yaptığı sosyal etkinliklerle dayanışma ve paylaşma örneği sergiliyor.

Muhtarlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca, 19 ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yılın her gün düzenli olarak sıcak yemek hizmeti veriliyor. Ramazan ayı boyunca da 2 bini ihtiyaç sahibi olmak üzere iftar saatinde yolda bulunanlar da dahil 4 bin kişilik yemek ikramı yapılıyor.

Buharalı Şakir Efendi Aşevi'nde dev kazanlarda pişirilen yemekler, özellikle evinde kendi yemeğini yapamayacak durumdaki, 65 yaş üstü, engelli, ekonomik yoksunluk içindeki vatandaşlar için hazırlanıyor.

Hazırlık aşamasında hijyenik koşullar, lezzetli ve sağlıklı beslenme konularına da dikkat eden ekiplerce evlere götürülen yemekler, vatandaşların sofralarını şenlendiriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, AA muhabirine, iki vardiya halinde çalışılan aşevinde mesainin saat 02.00'da başladığını söyledi.

Güler, yemeklerin, daha hijyenik koşullarda olduğu için kullan at şeklindeki kaplarla dağıtıldığını belirterek, "Yemekleri 7 saat sıcak tutan termobakslarımız var. Yemekleri gayet modern ve hijyenik şekilde koyuyoruz ve 4 bin kişiye dağıtıyoruz." dedi.

Ayrıca iftar vaktinde evlerinde olmayan sürücüler ve vatandaşlar için şehrin girişi ile çıkışına stant kurduklarını anlatan Güler, şunları kaydetti:

"Ramazan münasebetiyle yolcularımız iftar vakti zaman zaman açık yer bulamıyorlar. Onlara da yemek ikramında bulunuyoruz. İftarlarını açmalarını sağlıyoruz. Böylece Ordu'nun misafirperverliğini de bu vesileyle göstermiş oluyoruz. Yaptığımız çalışmalar 365 gün de devam ediyor. Buradaki çalışmalarımızı, diğer illerden gelip nasıl yaptığımızı inceliyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor."

Güler, "Her şeyiyle yani normal olarak kendimiz neleri yiyorsak onları belli bir titizlikle hazırlıyoruz. Hatta misafirlerimize biraz daha titiz davranıyoruz ve bu şekliyle güzel bir ortam oluyor. Böylece 4 bin kişiye sıcak yemek imkanımız var. 19 ilçemizde bu hizmeti her gün sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

"İyilik yaptığımız için mutluluk duyuyoruz"

Aşevinin aşçısı Ercan Gündoğdu ise görevlerinin ihtiyaç sahiplerine sağlıklı, hijyenik ve tadıyla görüntüsüyle güzel yemek göndermek olduğunu aktardı.

Gıdanın kalorisinden tuz, yağ oranına kadar hesaplama yapıldığını anlatan Gündoğdu, "Bizim için yemeğin zamanında ve sıcak gitmesi önemli. Kendi evimizde veya kendimiz yiyemeyeceğimiz hiçbir şeyi kesinlikle burada yapmıyoruz. Ortamımız zaten inanır mısınız, çoğu evden temiz." diye konuştu.

Gündoğdu, bugünkü menüde tavuk haşlama, sebzeli makarna ve mercimek çorbası olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu yemeklerin birbirini takip etmesi için haşlama hafif. İnsanlar oruç tutuyor. Ağır yemek yememeleri için ona göre menüleri hazırlıyoruz. Bunu da yaparken illa ki mutluluk duyuyoruz. Yani bir restoranda değil de iyilik yaptığımız için mutluluk duyuyoruz. İşten giderken aksilik olmasın diye geç gidiyoruz. Gelirken daha erken, koşa koşa geliyoruz. Bunu bir görev olarak benimsedik artık. Normal bir iş yeri gibi değil. Yaptığımız işin farkındayız. Yaparken de bunu saygıyla ve sevgiyle yapıyoruz."

Dev kazanlar ramazanda da ihtiyaç sahipleri için kaynıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dev kazanlar ramazanda da ihtiyaç sahipleri için kaynıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.


Advertisement