Dev Şirketlere Youtube Şoku! - Son Dakika
Teknoloji

Dev Şirketlere Youtube Şoku!

Dev Şirketlere Youtube Şoku!

Dünyaca ünlü şirketlerin, video izlenme sayılarında yaptığı hileyi Youtube ortaya çıkardı.

28.12.2012 17:59  Güncelleme: 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en popüler video paylaşım sitesi Youtube şu sıralar izlenme sayılarında hile yapan şirketler ile uğraşıyor. Tıpkı Twitter'da bulunan sahte takipçi uygulamaları gibi bazı uygulamaları kullanan aralarında Universal, Sony/BMG, RCA gibi dev müzik şirketlerinin Youtube'daki videolarında 2 milyardan fazla sahte izlenme sayısının yer aldığı ortaya çıktı.

UYGULAMALAR İLE İZLENMEYİ ARTTIRIYOLARDI

Youtube'daki videolarını Fiverr, YouLikeThis ve AddMeFast gibi uygulamaları kullanarak bir süredir manipüle etmeyi başaran bu şirketlerin Youtube'daki tespit edilen sahte izlenme sayıları Youtube tarafından silinirken bir de büyük bir prestij kaybına uğradılar.

YOUTUBE, İZLENME SAYILARINI DÜZELTTİ

Youtube'un bu yıl sonu temizliğinden en çok etkilenen şirket ise Universal oldu. Universal'ın 7 milyar izlenmeye ulaşan Youtube kanalında temizlik sonrasında 1 milyar izlenme sayısı silindi. Universal kadar büyük bir kayıbı da Sony/BMG şirketi yaşadı. Şirketin Youtube'da 850 milyondan fazla bulunan izlenme sayısı 2.3 milyona kadar geriledi. Bir diğer dev şirket RCA ise, 159 milyon izlenme sayısından 120 milyona geriledi.

Bu temizlikten etkilenen diğer Youtube kanalları arasında; Michael Jackson, Chris Brown, Beyoncé ve Avril Lavigne'nin kanallarının yanında 500'den fazla tanınmış Youtube kanalı yer alıyor. Youtube'da popüler olan bu kanalların görünenden oldukça az izlenme sayılarının bulunduğu ancak bunları manipüle ederek arttırdıkları belirtildi.

Google'ın temsilcileri ise bu konu ile alakalı olarak, bu durumun bir hata ve güvenlik ihlali olduğunu ve bu durumu kısa bir süre içerisinde düzelteceklerini belirttiler.

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Dev Şirketlere Youtube Şoku! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement