Casuslukla suçlanan DEVA Partili Metin Gürcan müebbet ve 35 yıla kadar hapisle yargılanacak - Son Dakika
Güncel

Casuslukla suçlanan DEVA Partili Metin Gürcan müebbet ve 35 yıla kadar hapisle yargılanacak

Siyasal ve askeri casusluk suçlamasıyla yargılanan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi kurucu üyelerinden Metin Gürcan'la ilgili savcı mütalaasını açıkladı. Yabancı diplomatlara devletin gizli bilgilerini verdiği öne sürülen Gürcan hakkında müebbet ve 35 yıla kadar hapis istendi.

29.11.2022 17:10  Güncelleme: 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'casusluk' suçlamasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında, 26 Kasım 2021'de İstanbul'daki evinde gözaltına alındı. Ankara'ya getirilen Gürcan, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Metin Gürcan hakkında Ankara 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

"BİLGİLER AÇIK KAYNAKLARDAN ELDE EDİLEMEYECEK İÇERİKLERE SAHİP"

Adli kontrol şartıyla tahliye edilen sanık Gürcan'ın, Ankara 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Kapalı görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Gürcan ve avukatları katıldı. Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Metin Gürcan'ın yabancı diplomatlara aktardığı bilgilerin, açık kaynaklardan elde edilmeyecek içeriklere sahip olduğunu ve 'gizli kalması gereken bilgiler' arasında bulunduğunu belirtti.

YABANCI DİPLOMATLARA GİZLİ BİLGİLERİ AKTARMAKLA SUÇLANIYOR

Gürcan'ın 2016'da görüşmeye başladığı yabancı diplomatlara aktardıkları arasında 'Türkiye'nin bazı ülkelerde konuşlu askeri birlikleri', 'Afrin operasyonu öncesi yaşanılanlar', 'Türkiye'nin Libya ve Suriye'deki etkinliği', 'insansız hava araçlarını ihraç etmek istediği ülkeler', 'S-400'lerin konumlandırılması', 'iç siyasi gelişmeler', 'ekonomik yatırımlar' ile 'PKK elebaşlarının konumlarının belirlenmesine yönelik saha çalışmaları' gibi milli güvenliği ilgilendiren stratejik bilgiler yer aldığına dikkat çekildi.

MÜEBBET VE 35 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Savcı, bu kapsamda sanık Gürcan'ın 'devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla zincirleme biçimde açıklama' suçundan müebbet, 'devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla zincirleme biçimde temin etme' suçundan ise 35 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talebini kabul ederek, duruşmayı erteledi.

Casuslukla suçlanan DEVA Partili Metin Gürcan müebbet ve 35 yıla kadar hapisle yargılanacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Casuslukla suçlanan DEVA Partili Metin Gürcan müebbet ve 35 yıla kadar hapisle yargılanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement