Devamsızlık Nedeni Velilerin İlgisizliği - Son Dakika
Güncel

Devamsızlık Nedeni Velilerin İlgisizliği

Devamsızlık Nedeni Velilerin İlgisizliği

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 4.5 yıldır devam ettirdiği 'Öğrencimi İzliyorum Pojesi', okullardaki devamsızlığı azaltırken, velilerin çocuklarıyla yeteri kadar ilgilenmediğini ortaya çıkardı.

12.01.2012 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 4.5 yıldır devam ettirdiği 'Öğrencimi İzliyorum Pojesi', okullardaki devamsızlığı azaltırken, velilerin çocuklarıyla yeteri kadar ilgilenmediğini ortaya çıkardı. İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, "Projeyle öğrencilerin devamsızlık yapmalarındaki en önemli nedenin de velilerin ilgisizliği olduğu belirlendi" dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin okulla olan ilişkilerini artırmak, derslerde başarılarını yükseltmek amacıyla 2007- 2008 eğitim- öğretim yılında 'Öğrencimi İzliyorum Projesi'ni hayata geçirdi. Projeyle öncelikle öğrencilerin neden devamsızlık yaptıkları ve okulla gelmediklerinde zamanlarını nerede geçirdikleri tespit edildi. Okul yöneticileriyle işbirliği yapılarak, okullardaki devamsızlığın azaltılması, disiplin cezalarının, sınıf tekrarlarının önlenmesi konusunda önemli yol alındı.

Projenin işleyişi hakkında bilgi veren Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, "Milli Eğitim müdürlüklerinden 2'şer arkadaşımız okulları ziyaret ederek, devamsızlıklar hakkında bilgi alıyor. Emniyet veya jandarma işbirliğiyle öğrencilerin gidebilecekleri internet kafeler, kafeteryalar, oyun salonları, park ve bahçelere denetimler yapılıyor. Devamsızlık yaptığı tespit edilen öğrenciler önce okullarına, sonra müdürlüğümüze bildiriliyor. Müdürlüğümüz de devamsızlık yapan öğrencilerin ailelerini arayarak bilgilendiriyor. 2008- 2009 eğitim- öğretim yılındaki devamsızlık oranı 6.5 iken bu oran 2010- 2011 eğitim yılında yüzde 2.5'e düştü. Projeyle öğrencilerinin devamsızlık yapmalarındaki en önemli nedenin de velilerin ilgisizliği olduğu belirlendi" dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, velilerin okullara olan ilgilerini arttırmak için de kapsamlı bir çalışma başlatacaklarını da söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Devamsızlık Nedeni Velilerin İlgisizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement