Devasa T-Rex'in Atalarının Kendinden Daha Küçük Tiranozorlar Olduğu Ortaya Çıktı - Son Dakika
Teknoloji

Devasa T-Rex'in Atalarının Kendinden Daha Küçük Tiranozorlar Olduğu Ortaya Çıktı

Devasa T-Rex\'in Atalarının Kendinden Daha Küçük Tiranozorlar Olduğu Ortaya Çıktı

15 milyon yıl boyunca dünyaya hükmeden T-Rex'in ataları kendisine göre orta boyutlu canlılardı.

06.05.2019 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapılan yeni keşiflerle birlikte T-Rex'lerin atalarının neye benzediği daha net belli olmaya başladı. 90 milyon yıl önce yaşamış, "Suskityrannus hazelae" adı verilen, yeni bir tiranozor türüne ait iki fosil bulundu. Bulunan fosiller; tiranozorların, T-Rex gibi devlere evrilmeden önceki atalarına ait.

Devasa T-Rex'in Atalarının Kendinden Daha Küçük Tiranozorlar Olduğu Ortaya Çıktı

Bulunan fosiller, tiranozorların güçlü iskeletleri, geniş ağızları ve şok emen ayakları gibi karakteristik özelliklerinin küçükken geliştiğini gösteriyor. Virginia Tech'de paleontolog olan Sterling Nesbitt, "Suskityrannus, tiranozorların gezegendeki hakimiyeti ele geçirmeden önceki evrimine bakış atmamızı sağlıyor" dedi.

Paleontologlar, dev dinozorlar ortaya çıkmadan 150 milyon yıl önce yaşamış olan erken dönem, ufak tiranozorlar buldu. Bu keşifle birlikte, devasa dinozorlar evrimleşmeden önceki döneme ait olan sır perdesi de aralanmış oldu.

Bu araştırmaya kaynak olan "S. Hazelae" fosili, ilk olarak 1997 yılında oldukça eksik bir biçimde New Mexico'da bulunmuştu. Daha az eksikleri olan bir diğer fosil ise Nesbitt tarafından 1998 yılında keşfedildi. Nesbitt ve çalışma arkadaşları yıllardır süren çalışmalarını en nihayetinde tamamladı ve yayımladı.

Ekibin tahminlerine göre ikinci fosil canlıyken bir metre yüksekliğe, üç metre uzunluğa ve 20 ile 40 kg arasında bir ağırlığa sahipti. Bulunan fosil, kemiklerin bir yavruya ait olduğunu işaret ediyor. Dolayısıyla bu türün boyutları biraz daha büyük olabilir ancak devasa T-Rex kadar büyük olmadığına kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Devasa T-Rex'in Atalarının Kendinden Daha Küçük Tiranozorlar Olduğu Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement