Deve Güreşlerini 10 Bin Kişi İzledi - Son Dakika
Güncel

Deve Güreşlerini 10 Bin Kişi İzledi

Deve Güreşlerini 10 Bin Kişi İzledi

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde bu yıl 10 bin kişi tarafından izlenen 7'nci geleneksel deve güreşleri, renkli görüntülere sahne oldu.

27.01.2013 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde bu yıl 10 bin kişi tarafından izlenen 7'nci geleneksel deve güreşleri, renkli görüntülere sahne oldu.Kumluca'da Karatepe Stadı'nda düzenlenen deve güreşlerini Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Osman Koşar ve Belediye Başkanı AK Partili Hüsamettin Çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi izledi. Güreşlerde, Aydın, Bodrum, Tire, Yalıkavak, Bozdoğan, Ulucak, Nazilli, Turgutlu ve Parsa'dan 90 deve mücadele etti.

Yoğun yağış altında yapılan güreşler öncesinde konuşan Kaymakam Işık, bu yıl 7'ncisi düzenlenen deve güreşlerinden elde edilecek gelirin, ilçede yapımı devam eden Kumluca Çıraklık Eğitim Merkezi'nde kullanılacağını söyledi. Belediye Başkanı Çetinkaya ise geleneksel hale getirdikleri deve güreşlerinin bu yörenin geleneği olduğunu, güreşlerden elde edilen gelirin ise her yıl farklı bir eğitim merkezi yapmak için kullanıldığını vurguladı.

Konuşmaların ardından güreş ağası seçildi. Bu yılın güreş ağası, çıraklık eğitim merkezinin tamamlanması için 15 bin TL bağışta bulunan işadamı İsmet Kerem oldu. Ardından deve güreşleri başladı. Büyük çekişmeye sahne olan güreşler sırasında zaman zaman deve sahipleri arasında da gergin anlar yaşandı.

Güreşler sonunda Kaymakamlık Kupası'nı Milas'tan 'Uzun Efe Tsunami' ile Demre'den 'Deli Yürek' adlı develer kazandı. Belediye Başkanlığı Kupası'nı ise Aydın'dan 'Gezer1' ile Demre'den 'Yolcu' adlı develer kazandı.Renkli görüntülere sahne olan deve güreşleri kupa töreniyle sona erdi. - Antalya/ Kumluca

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deve Güreşlerini 10 Bin Kişi İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement