Develi'de Ahilik Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Develi'de Ahilik Haftası Kutlamaları

Develi\'de Ahilik Haftası Kutlamaları

Kayseri Büyükşehir Belediyesi mehter takımının kahramanlık türküleriyle başlayan programda daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.

20.09.2017 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurdumuzun dört bir tarafında kutlanan Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Develi Kaymakamlığı, Develi Belediyesi ve oda başkanlarının da destekleriyle hazırlanan güzel bir programla Cumhuriyet Meydanında Develililerle buluştu.

Programın ilk konuşmasını yapan Develi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Somuncu, ahilik kültürünün yaygınlaşması gerektiğini vurguladı. Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övünç ise ahilik ahlakının ilkelerini anlatan bir konuşa yaptı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Başkan Vekili Mustafa Alan ise Ahilik Haftası kutlamalarının bir ayağının da Develi'de yapılıyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken ahilik bilincinin yaşatılmasına vurgu yaptı. Programda daha sonra Develi kaymakamı Murat Duru'nun eşi Elif Duru Ankara Üniversitesinin düzenlediği Uluslararası Halk Kültürü sempozyumunda "Kültür ve Medeniyetimizde Bacıyan-ı Rum" adlı bilimsel bildirisinin özetini aktardı. Konuşmasında ahilik teşkilatındaki kadınların önemi ve konumları hakkında çarpıcı bilgiler veren Duru'nun konuşması dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Gelir Uzmanı Elif Duru'nun ardından Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar söz alarak hala ulaşılamayan ahiliğin ahlak ve kalite standartlarından bahsetti. Develi'de böyle bir programın hazırlanmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Cabbar başta oda başkanları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Kayseri Ticaret İl Müdürü Alaatin Fırat ise ahiliğin ve ahilik kültürünün daha iyi anlaşılması için böylesi organizasyonların öneminden bahsetti. Programın son konuşmasını Develi Kaymakamı Murat Duru yaptı. Ahiliğin sadece iktisadi hayatı değil hayatın bütün alanlarını tanzim edecek vizyona sahip olduğunu belirten Kaymakam Duru böylesine anlamlı bir haftayı idrak etmekten büyük mutluluk yaşadığını belirtti.

Protokol konuşmalarının ardından program Epçe Mahallesi İlköğretim Okulu Öğrencilerinin halk oyunları gösterileriyle devam etti. Daha sonra Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmenleri ahilik geleneğinde kalfalıktan ustalığa geçişi anlatan şed kuşatma törenini icra ettiler. Gösterilerin ardından Develi Kaymakamı Murat Duru oda başkanlarına teşekkür plaketi takdim ederekne Başkan Cabbar'da Elif Duru Hanıma bilgilendirici konuşmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

İlçemizde yılın ahisi seçilen ve terzilik mesleğini icra eden Hüseyin Akın'ın plaketini oda başkanları takdim etti. Yılın kalfası seçilen ve asansörcülük mesleğini icra eden Murat Şahin ve yılın çırağı olan berber çırağı Mustafa Usta'ya da İlçe protokolü tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. Ayrıca en yaşlı esnaflarımızdan Abdurrahman Ayyarkın, en genç esnaflarımızdan İhsan Başyiğit, Sindelhöyük'te büfecilik yapan Zehra Aşık'a da teşekkür plaketleri takdim edilirken son olarak Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övünç de Develi Kaymakamı Murat Duru'ya ahilik kültürüne sağladığı destekten dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
Program protokolün misafirlere ahilik pilavı ikram etmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Develi'de Ahilik Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement