Sınır Kapısının Devir Teslimin Ardından, Askerler Tatbikat Alanına Geri Döndü - Son Dakika
Güncel

Sınır Kapısının Devir Teslimin Ardından, Askerler Tatbikat Alanına Geri Döndü

Peşmergenin elindeki Halil İbrahim Sınır Kapısının Bağdat'a teslim edilmesinden sonra, sınır kapısına gelen Türk ve Irak askerleri, tatbikat alanına geri döndü.

31.10.2017 13:11  Güncelleme: 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peşmerge kontrolündeki Halil İbrahim Sınır Kapısı, Irak merkezi hükümetine devredildi. Sabah saatlerinde devir teslim töreni nedeniyle sınır kapısına gelen Türk ve Irak askerleri, tatbikat alanına geri döndü.

SINIR KAPISI BAĞDAT'A TESLİM EDİLDİ

Türkiye'nin Irak sınırında bulunan Şırnak'ın Silopi ilçesi Habur Sınır Kapısı'nın karşısındaki Peşmerge kontrolündeki Halil İbrahim Sınır Kapısı, Irak merkezi yönetimine teslim edildi. Gümrük sahasında gerçekleştirilen devir teslim törenine, 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve Irak Genelkurmay Başkanı Osman Al Ganimi katıldı.
DEVİR TESLİM SONRASI, ASKERLER TATBİKAT ALANINA DÖNDÜ

Habur Sınır Kapısı yakınlarındaki TIR parkının karşısındaki alanda başlatılan tatbikata katılan Türk ve Irak askerleri de, sabah saatlerinde 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı Şehit Ercüment Türkmen Kışlasından zırhlı araçlarla çıkış yaparak, Türk ve Irak bayraklarıyla Habur Sınır Kapısı üzerinden Halil İbrahim Gümrük Kapısı'na geldi. Irak askerleri, devir teslimin ardından sevinç gösterileri yaptı. Türk ve Irak askerleri, daha sonra tatbikat alanına döndü. Devir teslim nedeniyle araç çıkışlarına kapatılan sınır kapısı ise bir süre sonra açıldı.
BAŞBAKAN: HABUR'UN IRAK TARAFI, MERKEZİ YÖNETİME DEVREDİLDİ

Habur Sınır Kapısı'nın karşısındaki İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın Irak merkezi hükümetine devredilmesi ile ilgili Türkiye'den ilk açıklama geldi. partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi: "Irak merkezi yönetimi bizim muhatabımızdır dedik ve bütün havalimanları, sınır kapılar, merkezi hükümetin kontrolünde olmalıdır dedik. Irak'ın hakları asla zedelenmemelidir dedik. Referandumu yapanlar bunun bedelini ödemelidir dedik. Bunlar artık orada yöneticilik yapamaz dedik, bırakmak zorunda kaldılar. Sınır kapısını da, bu sabah itibarıyla Habur'ın Irak kısımı merkezi yönetime devredildi. Bütün koptroller Irak hükümeti tarafından yapılacak. Önümüzdeki kısa vadede yine Zumar, Telafer üzerinden ayrı bir koridoru da devreye alacağız. Devir teslim de sıkıntısız şekilde sağlanmıştır. Adım başı kontroller, gayri meşru vergiler, haraçlar ortadan kalkacak. Tırlarımız Basra'ya kadar yollarına devam edecekler. Aradaki nemalananlar da ortadan kaldırılmış olacak. Bu aynı zamanda Irak'la aramızdaki ticaretin artması için de imkan sunuyor."


Sınır Kapısının Devir Teslimin Ardından, Askerler Tatbikat Alanına Geri Döndü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sınır Kapısının Devir Teslimin Ardından, Askerler Tatbikat Alanına Geri Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement