Devler Uykuda! - Son Dakika
Spor

Devler Uykuda!

Devler Uykuda!

Potada birçok kulüp transferi büyük ölçüde bitirirken, Beşiktaş ve Galatasaray'da ise hoca konusu bile belirsizliğini koruyor.

20.07.2018 05:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÜMİT AVCI - YORUM

Fenerbahçe'nin basketbolda başını alıp gittiği günlerde, ezeli rakiplerinde yaprak kıpırdamıyor. Kısa süre önce Avrupa ve lig şampiyonlukları yaşayan, finaller oynayan kulüplerin potadaki hali sadece taraftarlarının değil, tüm basketbol camiasının canını sıkıyor.

Türk Basketbolu, son yıllarda Fenerbahçe'nin Euroleague'de, Galatasaray'ın Eurocup'ta, Beşiktaş'ın Eurochallenge Cup'taki şampiyonlukları ile adını daha fazla duyurmuştu. Hatta kulüpler seviyesinde elde edilen başarılar ile ligimizin Avrupa'nın en iyisi olduğu da konuşulmuştu.

Fenerbahçe, bu başarıları istikrarlı şekilde devam ettirip, Euroleague'de 4 yıl art arda Final-Four oynayıp, bunların 3'ünde de adını finale yazdırırken müthiş bir güce sahip oldu. İki yıl önce Ülker ayrıldıktan sonra sponsorsuz geçilen sezonda elde edilen Avrupa şampiyonluğu, gelecek sezon öncesi Doğuş'un sponsorluktan çekilmesine rağmen, yatırım konusunda en küçük bir kuşkunun bulunmaması, sarı-lacivertli kulübün bu alanda nasıl bir seviyeye yükseldiğini gösteriyor.

Peki ezeli rakipleri... Maalesef durum içler acısı. Ödenmeyen paralar, yapılmayan transferler bir yana, Türk Basketbolu'nun önemli iki antrenörünü yollamak için neredeyse onlardan daha fazla taktik varyasyonlar deneniyor.

Galatasaray ile Oktay Mahmuti arasında ipler koptu. Kadroda şu anda 3-4 oyuncu kalmış durumda. Birçok takım transferleri bitirirken, Cim-Bom'da antrenör kim, bütçe ne kadar olacak soruları yanıtını bulmadı. Tek teselli taraftarın sosyal medyada örgütlenerek yönetime verdiği 'GSbasketbolunasahipçıkın' mesajı...

Taraftar bu konuya el atarsa mutlaka bir şeyler değişir ama bu tepki saman alevi şeklinde olmamalı. Galatasaray'da da Beşiktaş'ta da sponsordan gelen ücretler, yeni sponsorların gelmemesi konuşuluyor. Ancak ezeli rakipleri Fenerbahçe, bir şekilde bu işin çözümünü bulabiliyorsa, basketbol takımını sorunsuz bir şekilde Avrupa'nın en büyük bütçelerinden bir tanesi haline getirebiliyorsa, Galatasaray ve Beşiktaş yönetimlerinin kendilerini sorgulaması gerekiyor.

Yönetimler ne yapar?

Bu seçimi kamuoyunda dile getirmek belli ki coach'u taraftarın önüne atmak amacı taşıyor ama ortada yapılmış sözleşmeler duruyor. Beşiktaş'ın da federasyonun kapısını çaldığını, kendilerinin haklı olduğunu ifade ettiklerini duyduk.

O halde sözleşmeyi feshetme hakları var, bunu neden kullanmıyorlar da tercihi antrenörden bekliyorlar, anlamak güç. Ufuk Sarıca'nın hatası belki de Beşiktaş'ı düşük bütçelerle finale taşımak oldu. Her sene aynısı isteniyor. Belki bu da mümkün ama ödeme aksaklıkları nedeniyle oyuncuların konsantrasyonunu bozan yönetimin de payı olduğunu düşünülmüyor.

Elbette kabul... Geride bırakılan sezonda bazı transferlerin yanlış olduğunu, beklentilerin uzağında kalındığını. Ancak burada öncelikle yönetimlerin üzerine düşeni yapması ve antrenörlerine kafa olarak hazır, parasını alıp alamayacağını düşünmeyen oyuncu grubunu teslim etmesi gerekiyor.

Tabii ki burada da görev, şampiyon oldukları sene Sinan Erdem Spor Salonu'nda unutulmaz görüntüler yaşatan Beşiktaş taraftarına düşüyor. O günkü mutluluklarını tekrar etmeleri için, yönetime basketbolun sahipsiz olmadığını hatırlatmaları da gerekiyor.

Sorun Milli Takım mı?

Beşiktaş'ta Ufuk Sarıca tartışması yaşanıyor. Siyah-beyazlı ekibi son iki yılında play-off görememiş takım olarak alıp, iki yıl önce finale taşıyan, geçtiğimiz sezon ise hedefinin uzağında kalan tecrübeli çalıştırıcıdan milli takım ile Beşiktaş arasında seçim yapması isteniyor.

Siyah-beyazlı takımın antrenörüyken milli takımdan gelen teklifi, başkan ve yöneticilerinin 'Milli Takıma destek bizim görevimiz, onur duyduk, gurur duyuyoruz' sözleriyle kabul eden Sarıca'nın bu tercihi aynı yönetim tarafından sorgulanıyor. Milli takım konsantrasyonu nedeniyle başarısız sonuçların alındığı söyleniyor ama 2 yıl önce final oynanırken de Sarıca'nın milli takım antrenörü olduğu göz ardı ediliyor. Bu sene FIBA sistemi değiştirdi kabul ama, kulüp ile kısa süreli ayrılıklar yaşanıyor...

]

]

]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Devler Uykuda! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu kapsamında 22 tesisin açılışı yapıldı
    15:34 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu kapsamında 22 tesisin açılışı yapıldı

    Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu bünyesinde Alman Kalkınma Bankası (KFW) yürütücülüğünde gerçekleştirilen proje çerçevesinde 12 ilde 22 tesisi içeren projelerin eş zamanlı açılışı yapıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, açılış töreninde yaptığı konuşmada, tesislerin gençlere hizmet vereceğini ve Türkiye'nin gençlik ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışırken dışarıdan gelen gençlere de hizmet etmekte zorlandığını belirtti.

  • Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier: Muhteşem bir sezon yaşadık
    15:30 Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier: Muhteşem bir sezon yaşadık

    Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier, FIBA Süper Kupa, Türkiye Kupası, Avrupa Ligi şampiyonluğu ve ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi şampiyonluğunu kazandıkları muhteşem bir sezon yaşadıklarını söyledi. Garnier, takımın hedeflere ulaşmak için birlikte hareket ettiğini ve Fenerbahçe'nin büyük bir aile olduğunu belirtti. Ayrıca, kazanılan kupaların kendisi için en özel sezon olduğunu ve önümüzdeki sezon planlamasında bazı değişiklikler olacağını ifade etti.

  • Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak
    15:24 Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak

    Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan Osmangazi Tarihi Kent koşusu nedeniyle kapatılacak yollar hakkında açıklama yaptı. Koşu, iki farklı güzergahta gerçekleşecek ve etkinlik süresince belirtilen yollar trafiğe kapatılacak.

  • Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor
    15:19 Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor

    TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Denizlispor, 6 Mayıs Pazartesi günü saat 18.30'da EGS Kongre ve Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenleyecek. Toplantının ertelenmesi durumunda ise 14 Mayıs Salı günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecektir.

  • Başkan Umut Yılmaz, Çocuk Oyunları Şenliği'ne Katıldı
    15:19 Başkan Umut Yılmaz, Çocuk Oyunları Şenliği'ne Katıldı

    Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'ne katıldı. Yılmaz, çocuklarla birlikte yüzünü boyadı, oyun oynadı ve çocuklara bisiklet vereceklerini müjdeledi. Şenlikte konuşan Yılmaz, organizasyonda görevli herkese teşekkür etti.


Advertisement