Devlet Bahçeli: Şu anda dünyanın gizli gündemi İstanbul seçimidir - Son Dakika
Güncel

Devlet Bahçeli: Şu anda dünyanın gizli gündemi İstanbul seçimidir

Muhtarlarla bir araya gelen MHP Lideri Devlet Bahçeli, 23 Haziran seçimiyle ilgili "Şu anda dünyanın gizli gündemi İstanbul seçimleridir. İstanbullu kardeşlerimizin kurulan kirli tezgahları bozacağından şüphem yoktur" dedi.

15.06.2019 11:02  Güncelleme: 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili konuştu. Bahçeli, İstanbul seçiminin önemine vurgu yaparak "Dünyanın gizli gündemi İstanbul'daki seçimin akıbetinin ne olacağıdır." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul'da gerçekleştirdiği muhtarlarla kahvaltı buluşmasında açıklamalarda bulundu.

"DÜNYANIN GİZLİ GÜNDEMİ İSTANBUL"

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Bu aziz kentimiz nice kültür ve medeniyetlerinin beşiği olmuştur. Türk İslam kültürünün eserleri İstanbul'un her köşesinde hayranlık uyandırmaktadır. İstanbul sıradan bir şehirden daha fazla anlam ifa etmektedir. İstanbul'u düzgün şekilde idrak etmeden, dürüstçe ifade etmeden önümüzdeki düğümleri çözmek mümkün değildir.

İstanbul hem Türk ve İslam kenti hem de bir dünya markasıdır. Yolların kesiştiği, umutların buluştuğu kentin adı İstanbul'dur. Tüm gözler buradadır, tüm dikkatler buraya çevrilmiştir. İstanbul denildi mi bizim aklımıza ihtişam, başkalarının aklına da intikam gelir.

Dünyanın gizli gündemi İstanbul'daki seçimin akıbetinin ne olacağıdır. Türkiye'nin köklü bir seçim geleneği vardır. 1946'dan bu yana milli irade tecil etmektedir. İstanbul'u hedefine alan senaryoları endişeyle karşıladığınızı değerlendiriyorum.

Devlet Bahçeli: Şu anda dünyanın gizli gündemi İstanbul seçimidir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

"CHP ADAYI SEÇİLSE DAHİ İSTANBUL'DA NASIL ÇALIŞACAK?"

31 Mart seçimlerinden birkaç gün sonra yeni bir sistem önermiştim. 30 büyük belediye başkanı seçilsin, seçilenler alt belediyeleri doğrudan belirlesin. Kendi içinde son derece tutarlı olan bu teklifle, belediye başkanları ve belediye meclisleri arasında uyum olacaktır. İstanbul'da 25 ilçede cumhur ittifakı seçimleri kazanmıştır. 25 ilçede başarılı olan cumhur ittifakının, büyükşehirde önünün kesilmesi bir demokrasi açığıdır. Büyükşehir belediye başkanlığı ile belediye meclisi arasındaki anormal uyumsuzluk da buna bir örnektir. CHP adayı seçilse dahi İstanbul'da nasıl çalışacak, verimli şekilde nasıl hizmet verecektir.

"MUHTARLIKLARIN YAŞAMASINI İSTİYORUZ"

Bizim bu değerlendirmelerimizi suistimalsuistimal edenler oldu. Muhtarlıkların kaldırılmasını istediklerimizi söyleyen oldu. Muhtarlıklarımız varsa demokrasimiz diridir. Muhtar demek mahalledeki devlet, mahalledeki dirayet, mahalledeki cesaret demektir. MHP, muhtarlıkların kaldırılmasını değil, sorunlarının çözülmesini istemektedir. Muhtarlıkların kaldırılması isteğimizi utanmadan diline dolayanlar kesinlikle kötü niyetlidir. Elbette sorunlarınız biliyor, beklentilerinizi haklı buluyoruz. Muhtarlarımızın her meselesi bizim de meselemizdir. Muhtarsız idare sistemi, muhtarsız sosyal yapı akla ve mantığa aykırıdır. Muhtarlıkların yaşamasını istiyoruz.

PENÇE HAREKATI

Türkiye terörle mücadele ederken, arkalarındaki güçlerle de mücadele etmektedir. 27 Mayıs'ta başlayan Pençe harekatının başarıya ulaşması başlıca dileğimdir. Al bayrağa sarılı olarak omuzlara alınan her şehit naaşınaaşı kararlılığımızı perçinlemektedir. Türkiye'yi bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Türk, Kürt arasına nifak sokmaya çalışanlar bozguna uğratılacaktır. Ortak bir maziden, ortak bir geleceğe beraber uzanacağız. Kürt kökenli kardeşlerimin terörle bir alakası yoktur. Aramızı açmak için fitne çıkaran ahlaksızlara el ele direneceğiz. Kürt kökenli kardeşlerimin alayını hasretle kucaklıyorum. İstanbul'da yaşayan kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Biz milletimizin her ferdini eşit gören engin bir fazilete sahiptir. Millet birdir, devlet birdir, bayrak birdir, vatan birdir. İşte bu birlik ve beraberlikle İstanbul'da tarihi bir seçimi yapacağız.

"İSTANBUL TALİHİ TALİMATLARLA TAYİN EDİLEMEZ"

23 Haziran'da helalin tarafında bulunacağız. Ortak gayemiz İstanbul'un ehline emanetini sağlamaktadır. İstanbul ehline emanet edilmezse bin yıllık kardeşliğimiz zarar görecektir. İstanbullu kardeşlerimizin kurulan kirli tezgahları bozacağından şüphem yoktur. MHP, İstanbul'u karış karış gezmektedir. Attığımız mitil hani nerede diyenler, varlığımızdan ürken gafillerdir. MHP, İstanbul'un her yanındadır, mitil her yere serilmiştir. Milletimizden aldığımız işaretler, emanetin Binali Yıldırım beye verileceğini göstermektedir. Süreç içerisinde herkes mayasının gereği neyse onu yapmıştır, zilletin foyası ortaya çıkmıştır. Mücadelemiz İstanbul'un geleceğini güvence altına almak içindir. PKK, İstanbul'a yön gösteremez, FETÖ söz söyleyemez. İstanbul'un talihi terör yuvalarından gelen talimatlarla tayin edilemez.

31 MART SEÇİMİ

31 Mart'ın üzerinden 76 gün geçmiştir. Üstlendiğiniz sorumluluk tarihidir. Muhtarlar demokrasi zincirinin temas noktasıdır. Sizler mahallenizde yaşayan her bir vatandaşın gönlüne girmek için çaba gösterdiniz. Cumhuriyet tarihi boyunca demokrasimize yapılan saldırıların en barizlerinden birisi 31 Mart'taki usulsüzlüklerdir. 31 Mart'tan sonra İstanbul seçimleri hakkında çok şey yazıldı, söylendi. MHP olarak seçimlerin yenilenmesi gerektiğini çok kez söyledik. YSK'nın yapmış olduğu açıklamada her şey açıktır. İstanbul seçimlerinin yenilenme sebepleri ayan beyan ortadadır.

Devlet Bahçeli: Şu anda dünyanın gizli gündemi İstanbul seçimidir

Son Dakika Güncel Devlet Bahçeli: Şu anda dünyanın gizli gündemi İstanbul seçimidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement