Devlet desteği ile yapımına başlanan fabrikada 3 bin kişi istihdam edilecek - Son Dakika
Ekonomi

Devlet desteği ile yapımına başlanan fabrikada 3 bin kişi istihdam edilecek

Devlet desteği ile yapımına başlanan fabrikada 3 bin kişi istihdam edilecek Siirt'te yapımına başlanan çinko izabe tesisi inşaatı devam ediyor 102 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilen fabrika faaliyete geçtiğinde ülke ekonomisine yılda 250 milyon dolar gelir sağlayacak Fabrikada ayrıca...

16.10.2020 11:43  Güncelleme: 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet desteği ile yapımına başlanan fabrikada 3 bin kişi istihdam edilecek

Siirt'te yapımına başlanan çinko izabe tesisi inşaatı devam ediyor

102 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilen fabrika faaliyete geçtiğinde ülke ekonomisine yılda 250 milyon dolar gelir sağlayacak

Fabrikada ayrıca 3 bin kişi istihdam edilecek

SİİRT - Siirt'te devlet desteği ile yapımı süren Türkiye'nin ilk çinko metal külçelerini üretecek çinko izabe tesisi inşaatı devam ediyor. Tesisin faaliyete geçmesiyle beraber ülke ekonomisine 250 milyon dolar gelir sağlayacağı ve 3 bin kişinin istihdam edileceği bildirildi.

Siirt Organize Sanayi Bölgesinde Türkiye'nin ilk çinko metal külçelerini üretecek çinko izabe tesisi inşaatı devam ediyor. Tesisin faaliyete geçmesiyle beraber 3 bin kişinin burada istihdam edileceği ayrıca ülke ekonomisine de yılda 250 milyon dolar katkı sağlayacağı öğrenildi. İnşası süren tesiste incelemede bulunan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiye'deki en büyük çinko yatırım tesisinin bölgenin kalkınmasını tetikleyici bir rolü olacağını söyledi. Aktay, "Bu çinko fabrikasında yılda birinci fazda 50 bin ikinci fazda 90 bin tonluk bir üretim gerçekleştirilecek. Bu da Türkiye'nin ihtiyacını dışardan ithal ettiği çinkonun yüzde 60'ına tekabül ediyor. Bunun dış ticaret açığımıza yaklaşık 250 milyon dolar katkıda bulunacağını söyleyebiliriz. Bu tesiste ilk etapta 500 kişi sadece fabrikada, ham maddenin tedarik sürecinde madenlerde bu işin nakliyesinde çalışacak insan sayısı 3 bin olacak. Bunun tabi ki oluşturacağı katma değerden çarpandan bahsetmiyorum. Onun kuşkusuz etkisi daha iyi boyutlarda olacaktır" dedi.

"102 milyon dolarlık bir yatırım paketiyle buradayız"

Lineer Metal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Baydarman da çinko fabrikasını memleketi Siirt'te kurmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Baydarman, "Burada yapılan çinko yatırımı Türkiye'nin ilk ve stratejik yatırımlarından biridir. O açıdan bizim için daha bir önem kazanıyor. Bizim grubumuz kimya sektöründe madencilik, petrol tesisleriyle Türkiye'nin değişik yerlerinde faaliyet göstermekte. Halihazırda 7 fabrika çalışıyoruz. Fakat burada yaptığımız tesis bizim için çok kıymetli çok önemli hem bölge açısından hem de bölgenin kalkınması açısından hem Türkiye'nin 2023 vizyonunda ki ham madde ve tedariğini sağlanması ve yükselmesi açısından çok önemli kıymet arz etmekte. Bu fabrikada önemli olan nokta istihdam noktası onu ön plana çok çıkardık. Gerek Siirt'te gerek Hakkari de direk ve dolaylı olarak 3 bin kişiye yakın istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Bunu aile olarak düşünmeniz çok önemlidir. 102 milyon dolarlık bir yatırım paketiyle buradayız. Toplamda 2021 yılında yapacağımız yatırımlarla 158 milyon dolarlık bir yatırımı tamamlamış olacağız burada ülke ekonomisine de katkı sağlayacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Devlet desteği ile yapımına başlanan fabrikada 3 bin kişi istihdam edilecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Devlet desteği ile yapımına başlanan fabrikada 3 bin kişi istihdam edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Üretilen Zeytinyağı AB Komisyonu Tarafından Kayıt Altına Alındı
    08:51 Mersin'de Üretilen Zeytinyağı AB Komisyonu Tarafından Kayıt Altına Alındı

    Mersin'in Mut İlçesinde üretilen zeytinyağı, Türkiye'nin yüzde 20'sini oluşturuyor. Mut TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Sezer, yapılan başvurunun AB Komisyonu tarafından kabul edildiğini ve Mut Zeytinyağı'nın coğrafi işaretli ürün olarak kayıtlara alındığını açıkladı. İlçenin doğal yapısı ve zengin flora ve fauna, Mut Zeytinyağı'nın kalitesini etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor. Mersin'de zeytin üretiminin büyük bir kısmı Mut ilçesinde gerçekleştiriliyor ve bölgede binlerce yıldır zeytin ve zeytinyağı üretimi devam ediyor.

  • Suriye'de Ekonomik Eşitsizlik ve Bölgesel Ayrımlar Artıyor
    06:00 Suriye'de Ekonomik Eşitsizlik ve Bölgesel Ayrımlar Artıyor

    Suriye'nin başkenti Şam'daki evini 2013 yılında, iç savaşın başlamasından kısa bir süre sonra terk eden BBC Orta Doğu muhabiri Lina Sinjab yıllar sonra ilk kez geri dönüşünü anlattı.

  • Seçmenler, Erdoğan'ın enflasyon düşüşü söylemine inanmıyor
    00:19 Seçmenler, Erdoğan'ın enflasyon düşüşü söylemine inanmıyor

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyonun düşeceği söylemine inanmayan vatandaşlar, ekonomik sıkıntılarını dile getiriyor. Bir vatandaş, 20 yıldır yalanlarla dolanlarla karşılaştıklarını belirterek, evini bozduğunu ve kızının eşyalarını sattıklarını söylüyor. Başka bir vatandaş ise işsizlik ve adaletsizlik sorunlarına dikkat çekiyor. Vatandaşlar, enflasyon düşüşünün ağustos veya eylül gibi yansıyabileceğini ifade ediyor.


Advertisement