Devlet desteğiyle çiftlik kurdu, 5 kişiye istihdam sağladı - Son Dakika
Ekonomi

Devlet desteğiyle çiftlik kurdu, 5 kişiye istihdam sağladı

Devlet desteğiyle çiftlik kurdu, 5 kişiye istihdam sağladı

TUNCELİ (İHA) –Tunceli'de devletten aldığı destek ile 1 milyon liralık büyükbaş hayvan çiftliği kuran Hıdır Ateş, 5 kişiye de istihdam sağladı.

05.07.2019 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUNCELİ (İHA) – Tunceli'de devletten aldığı destek ile 1 milyon liralık büyükbaş hayvan çiftliği kuran Hıdır Ateş, 5 kişiye de istihdam sağladı.

Mazgirt ilçesine bağlı Temurtaht köyünde ikamet eden Hıdır Ateş, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından (KKYDP) sağlanan yüzde 50 hibe desteği ile 50 baş kapasiteli damızlık sığır işletmesi kurdu. Toplam 1 milyon 53 bin TL'ye mal edilen ve 526 bin 500 TL'si Tarım ve Orman Bakanlığınca karşılanan işletme, son teknoloji ile donatıldı. İçerisinde bakıcı evi, yem deposu, silaj, gübre çukuru ve buzağı büyütme üniteleri olana işletmeyle aynı zamanda 5 kişiye istihdam sağlandı.

İşletmenin, yüzde 50 hibe destekli KKYDP kapsamında kurulduğunu belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Kaya, "Program kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi hedefliyor. Aynı zamanda tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi ve kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amaçlanan programla, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak amaçlanmaktadır" dedi.

Hıdır Ateş'in bakanlığın vermiş olduğu yüzde 50 hibe desteği 50 baş kapasiteli damızlık sığır işletmesi kurduğunu aktaran Kaya, "Bu anlamda İlimiz hayvancılığına önemli katkılar sunacaktır. Toplam 1 milyon 53 bin TL'ye mal edilen ve 526 bin 500 TL'si Tarım ve Orman Bakanlığınca karşılanan, işletmede bakıcı evi, yem deposu, silaj çukuru, gübre çukuru ve buzağı büyütme üniteleri mevcut. Tarımsal mekanizasyonun da ön plana çıktığı işletmede 5 kişilik istihdam sağlanmaktadır" diye konuştu.

İşletmenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden sahibi Hıdır Ateş ise, hedefinin ildeki hayvancılığın gelişimine katkı sunmak olduğunu söyledi. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Devlet desteğiyle çiftlik kurdu, 5 kişiye istihdam sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Başladı
    09:29 Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Başladı

    Denizli'den 42 doğaltaş, 17 makine ve diğer alanlardan olmak üzere toplam 59 firma, Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda sektörlerini temsil ediyor. Denizli'nin antik döneme dayanan sektör deneyimi ve kullanılan yeni teknolojileriyle dünya doğaltaş piyasasında önemini koruyor. Denizli'den yapılan işlenmiş doğaltaş ürünleri özellikle ABD pazarında büyük ilgi görüyor. Denizli madencilik sektörü ihracatında zirvede yer alıyor. Doğaltaş sektörünün sürdürülebilirliği doğayla uyumlu üretimle sağlanabilir.

  • Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor
    09:23 Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor

    Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenliği ve kalitesini sağlamak amacıyla riske dayalı gıda işletmelerinin kontrollerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Denetimlerle, tüketicilere güvenle tüketebilecekleri gıda ürünleri sunulması hedeflenirken, işletmelerin mevzuata uygun hareket etmeleri konusunda bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları da yapılıyor.

  • Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir
    09:21 Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir

    Türkiye'nin yüzde 55-60 oranında yenilenebilir enerjiye geçtiğini belirten Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, bunun kısa sürede yüzde 100'e çıkabileceğini söyledi. Yapılacak çalışmalarla 2030'a kadar 'yüzde 100 yenilenebilir enerji' kullanabileceğini ifade eden Prof. Dr. Uyar, 'Ama kömür santrali kurmayıp nükleeri durdurmalı. Çünkü nükleerin elektriği için Rusya'ya 14 buçuk sent verecekmişiz. Halbuki bu enerji, güneşten bir sente üretiliyor' dedi.

  • 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı
    09:11 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı

    İstanbul Şişli'de bulunan Büyükdere Caddesi'nde yükselen Torunlar GYO'ya ait 39 katlı Torun Tower Ofis binası 11.6 milyar lira + KDV'ye Denizbank'a satıldı. Söz konusu satış işlemi hakkında dün akşam saatlerinde KAP'a açıklama yapıldı.

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.


Advertisement