Devlet Korumasındayken, Annesinin Yanına İzinli Giden Kız Kayıp - Son Dakika
Güncel

Devlet Korumasındayken, Annesinin Yanına İzinli Giden Kız Kayıp

Devlet Korumasındayken, Annesinin Yanına İzinli Giden Kız Kayıp

Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'nde, izinli olarak annesiyle kalan devlet korumasındaki 16 yaşındaki R.C.'den 4 gündür haber alınamadı.

15.02.2014 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'nde, izinli olarak annesiyle kalan devlet korumasındaki 16 yaşındaki R.C.'den 4 gündür haber alınamadı. Kızını misafirlik için gittiği bir komşunun erkek kardeşi 25 yaşındaki İ.D. tarafından kaçırıldığını öne süren 4 yaşındaki 37 yaşındaki Züleyha Aydoğan, ertesi gün taşındığı Manisa'nın Soma İlçesi'nde polise, gidip şikayetçi oldu.

Züleyha Aydoğan, 8 yıl önce eşi, 40 yaşındaki Engin Canbaz'dan boşandı. Boşandığı eşinin tutuklanması üzerine babası ile kalan büyük kızı R.C. devlet korumasına alınarak, Balıkesir Fatma Aliye Kasapoğlu Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi. Gündelik işlere giderek geçimini sağlayan Aydoğan, ekonomik durumu biraz düzelince  Balıkesir Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi kızı R.C.'yi bir süre önce yetiştirme yurdundan aldı. Balıkesir'in Savaştepe İlçesi, Sarıbeyler Köyü'nde annesi ile birlikte yaşamaya başlayan R.C.'yi zaman zaman Aile ve Sosyal Politikalar Balıkesir İl Müdürlüğü yetkilileri de kontrol etmeye başladı. Anne Aydoğan, 5 gün önce Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki yakınları olması nedeniyle buraya taşınmaya karar verip, bir ev kiraladı. R.C., taşınacakları için geçen 10 Şubat akşamı son kez komşuları N.B.'nin  evlerine misafirliğe gitti. R.C., saat 23.30'a kadar dönmeyince onu merak eden annesi  komşusuna gitti. Anne Aydoğan, komşusu N.B.'nin kızın kendilerinde olmadığını belirterek, "Sobanın külünü dökmek için dışarı çıktı. Ancak, dönmedi" sözlerini duyunca şoke olduğunu söyledi. Aramalara rağmen kızını bulamayan Aydoğan, ertesi gün Soma'ya taşındı. Burada İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden Aydoğan, kızı için kayıp başvurusunda bulundu.

Aydoğan, poliste ağlayarak verdiği ifadesinde kızının evlerine misafirliğe gittiği N.B.'nin Soma'daki bir maden şirketinde çalışan kardeşi İ.D. tarafından kaçırıldığından şüphelendiğini söyledi. Aydoğan, şöyle dedi:

"İ.D.'nin amcasının oğlu Ü.D., beni telefonla arayıp, 'Kızını bulup, sana getireceğim. Ancak, polisteki şikayetini çekmen geriyor' demesi beni düşündürmeye başladı. Tüm bunları polise de anlatmama rağmen henüz bir gelişme olmadı. Kızımı kaçırdığını düşündüğüm İ.D.'nin o günden beri işine de gitmediğini öğrendim. Kızımın akıbetini merak ediyorum. Kendisinden haber alamadığım kızımın en kısa zamanda bulunmasını istiyorum." - Somamanisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Devlet Korumasındayken, Annesinin Yanına İzinli Giden Kız Kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı
    20:59 Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı

    Diyarbakır Müzesi ve özel bir okulun ortaklığı ile Dünya Sanat Haftası kapsamında müze bahçesinde yaklaşık 50 eserin yer aldığı resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, dünyaca ünlü ressamların yanı sıra öğrencilerin yaptığı resimler de sergilendi. Sergi, 18-21 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.


Advertisement