Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni - Son Dakika
Güncel

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

İstanbul'da 2013 yılında şehit olan polis memuru Mehmet Ali Uğur'un annesi Şenay ve babası Ali Uğur'a, Burdur'da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı törenle verildi.

18.04.2016 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 2013 yılında şehit olan polis memuru Mehmet Ali Uğur'un annesi Şenay ve babası Ali Uğur'a, Burdur'da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı törenle verildi.

Burdur Valiliğinde düzenlenen törende, Vali Hasan Kürklü, şehidin annesi ve babasına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim etti.

Kürklü, yaptığı konuşmada, şehit ve şehit ailelerinin "baş tacı" olduğunu söyledi.

"Bizler burada huzur içinde oturup yaşayabiliyorsak şehitlerimiz sayesindedir" diyen Hasan Kürklü, şunları kaydetti:

"Onlar vatanı için, milletin huzuru, refahı için seve seve canlarını feda ettiler. Devletimiz adına Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği bir övünç beratı. Biz bu beratı daha önce tüm Türkiye ile aynı anda verecektik. Ama ailemiz bir sağlık problemi sebebiyle burada olamamışlardı. Bu vesileyle bugün kısmet oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Şehidin annesi Şenay ile babası Ali Uğur, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nın kendilerine verilmesi dolayısıyla teşekkür etti.

Emekli asker olan baba Uğur, "Bize değil ona nasip oldu. Bizler istedik ona nasip oldu. Şükür, gururluyuz, sevinçliyiz. Üzüntümüz var ama vatanımız sağolsun." dedi.

1988 doğumlu şehit polis memuru Mehmet Ali Uğur'un, 20 Kasım 2013'te, İstanbul'da Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı Motosikletli Polis Timleri Amirliğinde görev yaptığı sırada geçirdiği trafik kazasında şehit olduğu bildirildi.

Törene, Garnizon Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurdan Kamal katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement