Devrek'te Mevlit Kandili Coşkuyla İdrak Edildi - Son Dakika
Yerel

Devrek'te Mevlit Kandili Coşkuyla İdrak Edildi

Devrek\'te Mevlit Kandili Coşkuyla İdrak Edildi

Mevlit Kandili Devrek’te yapılan çeşitli etkinliklerle idrak edildi.

12.01.2014 23:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevlit Kandili Devrek'te yapılan çeşitli etkinliklerle idrak edildi.

Tüm İslam aleminde idrak edilen Mevlit Kandili Zonguldak'ın Devrek İlçesinde de müftülük tarafından düzenlenen programlarla idrak edildi.

Düzenlenen Mevlit Kandili ile nedeni ile açıklama yapan Devrek Müftüsü Mustafa Nurgün, "Varlıkların efendisi, insanlığın kurtuluş elçisi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa efendimizin dünyaya teşriflerinin 1443. yıldönümünü yeni bir heyecanla tekrar idrak etmiş olacağız. Kutlu doğumu sebebiyle dünyanın adeta bayram sevinci yaşadığı Peygamberimiz, Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle Bütün alemlere, tüm varlıklara rahmet olarak gönderilmiştir. Evet, O, Cenab-ı Hakk'ın buyurduğu gibi bir rahmettir, rahmetin ve bereketin tek vesilesidir. Rahmetin (yağmur) yağması nasıl tabiatın yeşerip hayat bulmasına vesile oluyorsa, Peygamber efendimizde kalplerimizde sevgi ve saygının, kardeşlik ve barışın yeşermesine vesile olmuştur. Zira O Yüce Nebi, insanlığı sapık ve hurafe inançlardan iman aydınlığına, cehaletten medeniyete, vahşet ve zulümden hak ve adalete eriştirmiş, kitap ve hikmeti öğretmiştir. Nitekim Kur'an-ı Kerimde konu ile ilgili olarak şöyle buyrulmuştur: "Andolsun, Allah müminlere kendi içlerinden; onlara ayetlerini okuyan, onları arıtıp tertemiz yapan, onlara kitap ve hikmeti öğreten bir Peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa onlar, daha önce apaçık bir sapıklık içinde idiler. Güneş misali dünyamızı ve gönüllerimizi nurlandıran son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v), insana gerçek değerini göstermiş, yetim ve yoksulları korumuş, çocukları severek bağrına basmış, hanımlara saygı ve itibar gösterilmesini her fırsatta tavsiye etmiştir. Hayatı boyunca şiddet ve haksızlığın karşısında durmuş, daima sevgi ve hoşgörüyü öğütlemiştir. Nitekim bir hadislerinde, " Allah'a yemin olsun ki, iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçekte iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız" buyurmuşlardır. Bu duygu ve dileklerim de Mevlit Kandilimizi tebrik eder, bu mübarek gecenin herkes için rahmet ve berekete vesile kılmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim" dedi.

İlçe ve köylerdeki camilerde Kuran-ı Kerim ve ilahiler okunurken, görevliler tarafından da gecenin önemi hakkında vatandaşlara yönelik çeşitli bilgiler ve ikramlarda bulunuldu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devrek'te Mevlit Kandili Coşkuyla İdrak Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement