Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Selami'den Nükleer Anlaşma Açıklaması - Son Dakika
Politika

Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Selami'den Nükleer Anlaşma Açıklaması

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı General Hüseyin Selami, "ABD hükümeti 40 yıldır farklı boyutlarda İran milletine karşı çabalıyor.

10.05.2018 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı General Hüseyin Selami, "ABD hükümeti 40 yıldır farklı boyutlarda İran milletine karşı çabalıyor. Nükleer anlaşma veya İran'ın füze programı İran milletini teslim etmek için kullanılan bahaneler" dedi.

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami, bugün Sistan ve Beluçistan eyaletinde yaptığı konuşmada, "ABD ve müttefikleri yine İran'a karşı yaptırım uygulamaya çalışıyor. Sorunlar her ne kadar da büyük olursa olsun, İran milletinden daha güçlü değil" diye konuştu.

Selami açıklamalarının devamında "ABD hükümeti 30 yıldır farklı boyutlarda İran milletine karşı çabalıyor. Nükleer anlaşma veya İran'ın füze programı İran milletini teslim etmek için kullanılan bahaneler. Diplomasinin nükleer anlaşma konusunda bir çözüm yolu bulacağı konusunda bir ümidimiz yok zira içinde bulunduğumuz ekonomik savaşta önemli olan diplomasi değil, milletimizde direniş geleneğinin yeniden canlanmasıdır" ifadelerini kullandı.

"Düşmanın İran'a karşı planı, ekonomik savaştır ancak buna rağmen ülkemizin gelişimi ve ilerlemesi için gerekli şeyleri kendimiz üretiyoruz. Bu başarı yaptırımların İran'ın üzerindeki etkisidir" diyen Selami, "kesinlikle yeni yaptırımlar da İran halkının gelişimi ve ilerlemesini sağlayacaktır zira İran milleti yaptırımlar, savaşlar ve baskıların altında ilerleyen bir millet" şeklinde konuştu.

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı General Hüseyin Selami, İran karşıtı ülkeler için İran konusunda askeri bir seçeneğin olmadığını, ABD ve müttefiklerinin İran konusunda ekonomik savaşı esas aldıklarının altını çizdi. - TAHRAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Selami'den Nükleer Anlaşma Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement