"Devrimci Karargah Örgütü" Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

"Devrimci Karargah Örgütü" Davasında Karar

"Devrimci Karargah Örgütü" Davasında Karar

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 75 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan Cemal Bozkurt, Fatih Aydın ve Özgür Dinçer'in, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Okan Duman'ın da müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın da aralarında bulunduğu 41 sanığı 3 yıl 1 ay 15 gün ile 19 yıl 5 ay 10 gün arasında değişen hapis cezalarına çaptıran heyet, 2 sanığın dosyasının ayrılmasına, 28 sanığın da tüm suçlardan beraatine hükmetti 6 yıl 3 ay hapis cezası alan tutuklu sanıklar Volkan Karakuş ile Bayram Akdoğdu'nun tahliye edilmesi de kararlaştırıldı

19.07.2013 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Devrimci Karargah Örgütü" üyesi oldukları ve örgüte yardım ettikleri öne sürülen eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 75 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan Cemal Bozkurt, Fatih Aydın ve Özgür Dinçer'in "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Okan Duman'ın da müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmedildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Volkan Karakuş, Bayram Akdoğdu, Cemal Bozkurt, Ulaş Erdoğan, Fatih Aydın, Okan Duman, Özgür Dinçer ve başka suçtan tutuklu Ulaş Bayraktaroğlu ile tutuksuz sanık Özgür Aytulum katıldı.

Tutuklu sanıklardan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ise diğer sanıkların dışarı çıkarılması sonrası duruşmanın öğleden sonraki bölümüne katıldı.

Esasa ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan'ın eski mütalaasını tekrar ettiği duruşmada hazır bulunan tutuklu sanıklara son sözleri soruldu.

Sanıklardan Cemal Bozkurt, "Biz bu anayasal düzeni zorla değiştirmeye çalıştık ama hapishaneye düştük.Yaşasın devrimci isyan" ifadesini kullanırken, sanık Ulaş Erdoğan da "Babam devrimciydi, bugün ben de devrimciyim ve benden sonra da devrim devam edecektir. Vereceğiniz cezalar umrumda değil" şeklinde konuştu.

Duruşma salonunda arbede-

Gezi Parkı olaylarına ilişkin tutuklanan sanıklardan Ulaş Bayraktaroğlu'nun "Son sözü ben değil halkımız, kadınlarımız, çocuklarımız söyleyecektir" ifadesini kullandığı duruşmada, son sözünü söyleyen sanıklardan Volkan Karakuş da "Gezi Parkı'nda Ethem'i, Abdullah'ı öldürenleri serbest bırakan adaletinizden bir beklentimiz yok" dedi.

Diğer sanıkların son sözlerinin de alınmasının ardından, Hanefi Avcı'nın salona alınması için dışarı çıkarılan sanıklar, "Yaşasın sosyalizm, direne direne sosyalizm gelecek" şeklinde sloganlar attı.

Jandarma sanıkları çıkarmaya çalışırken bazı sanıkların yere düşmesi ve itişme yaşanması üzerine, sanıklar salondaki kürsü ve sandalyeleri çevreye fırlattı.

Bu sanıkların zorla çıkarılmasının ardından salona alınan ve son sözü sorulan sanık Hanefi Avcı da eski savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, beraatini istedi.

Mahkemenin kararı

Verilen aranın ardından davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Cemal Bozkurt'u, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "tasarlayarak adam öldürmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Bozkurt'un 10 kez "tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan 210 yıl,  "resmi belgede sahtecilik" suçundan 3 yıl, "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan 15 yıl, "zincirleme şekilde mala zarar vermek" suçundan 16 yıl 6 ay ve "tehlikeli madde bulundurmak" suçundan da 6 yıl 8 ay olmak üzere toplam 251 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Tutuklu sanıklardan Fatih Aydın'a da "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren heyet, ayrıca bu sanığı benzer suçlardan 45 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

SDP Başkanı Turan ve üye Bayraktaroğlu'na da ceza

Sanık Özgür Dinçer'in, ağırlaştırılmış müebbet ve 23 yıl 3 ay; Okan Duman'ın da müebbet ve 10 yıl 20 gün hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, sanık Ulaş Erdoğan'ı da "örgüt yöneticisi olmak" suçundan 12 yıl 6 ay, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 3 yıl 4 ay ve "kişisel verileri ele geçirme" suçundan da 2 yıl 1 ay olmak üzere toplam 17 yıl 11 ay hapisle cezalandırdı.

Heyet, sanıklar arasındami Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın "Devrimci Karargah terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay ve "ruhsatsız mermi, tabanca bulundurma" suçundan da 10 ay olmak üzere toplam 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasını öngörürken, Gezi Parkı eylemleri sırasında tutuklanan bu partinin MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nun da "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay  ve  "güvenlik güçlerine taş atma"  suçundan da 5 ay olmak üzere toplam 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.

Sanıklardan Hanefi Avcı'nın kullandığı telefon hattının sahibi olduğu belirtilen sanıklardan Nejdet Kılıç'a, "terör örgütü üyeliği" ve "6136 sayılı Kanun'a muhalefet" suçlarından 6 yıl 8 ay hapis cezası öngören heyet, Bostancı'da meydana gelen çatışmanın yaşandığı evin kiracısı olduğu belirtilen sanıklardan Necdet Öztürk'e de 19 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verdi.

Geri kalan 35 sanığı da 3 yıl 1 ay 15 gün ile 11 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezalarına mahkum eden mahkeme heyeti, firari sanıklar Mahir Sayan ve Cem Beğenmiş hakkındaki dosyayı ayırarak başka bir esasa kaydetti.

Toplam 28 sanığın tüm suçlardan beraatine hükmeden heyet, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı tutuklu sanıklar Volkan Karakuş ile Bayram Akdoğdu'nun tahliye edilmesini de kararlaştırdı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Devrimci Karargah Örgütü' Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement