'Devrime İhtiyaç Var' - Son Dakika
Spor

'Devrime İhtiyaç Var'

\'Devrime İhtiyaç Var\'

Başkan adaylığını düşünmediğini söyleyen Adnan Polat, “Topluma açılmak lazım. Galatasaray’a gönül vermiş akademisyen, sanatçı, iş adamı, bürokrat, toplumun her kesiminden birikimli insanlar var. Onları içeri almamız lazım” dedi.

18.04.2018 02:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEVZAT DİNDAR

Galatasaray eski başkanlarından Adnan Polat, en son 4 yıl önce bir basın toplantısı düzenlediğini söyledi, medyanın çok sayıda görüşme isteği nedeniyle böyle bir buluşma gerçekleştirdiğini dile getirdi.
Polat'ın, Piyalepaşa İstanbul'da yaptığı basın toplantısındaki sözlerinden satır başları şöyle:
- Benim bu dönemde başkan adayı olma düşüncem yok. Şu andaki durumum, başkan adayı olmama çok müsait değil. Çünkü Galatasaray başkanlığı 24 saat çalışma gerektiriyor.
- Geçmişin üzerine sünger çektik ve göreve gelecek başkan kim olursa olsun bilgi ve birikimimizi paylaşmaya, her türlü desteği vermeye hazırız. Galatasaray'ı tekrar ayağa kaldırmak için mücadelenin içinde olacağız.
- Tüm beklentimiz, 2011 yılında 150 milyon dolar gelir elde etmek ve 2 sene içinde banka borçlarını kapatmaktı. Mart ayındaki  olaylardan sonra seçim kararı aldık ve ayrıldık. Yaptıklarımızı kullanmak bize nasip olmadı.
- Halka açık şirketin değeri birleşmenin ardından 100 milyon dolardan 750 milyon dolara çıktı. Bizden sonraki yönetim ayrıldığında 150 milyon dolara inmişti ve 600 milyon dolar buhar oldu. Bir kişi de hesabını sormadı.
Cengiz'e teşekkür
-Bu kadar büyük çalışma ve özveriden sonra mali genel kurulda, 'Ya  seçime gidersin ya da ibra etmeyiz.' dediler, 'Usulsüzlük, hırsızlık, yolsuzluk  yaptınız' diyemediler. 'Kimse kusura bakmasın, şantajlarla geri adım atmam.'  dedim ve atmadım da.
- 2011 yılı mali genel kurulunda, Galatasaray tarihinde olmayan bir nezaketsizlik yaşandı. Sonraki başkanlar da bu ibrasızlığın  kaldırılması için bir gayret görürüm diye ümit ettim.
- Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat, Dursun Özbek, buna cesaret edemediler. O yürekleri yoktu demek ki. Son başkan Mustafa Cengiz, mali genel kurulda çok güzel bir konuşma yaptı. Orada bir reaksiyon gördük ve herkes ayağa kalkıp alkışladı. Bu nezaketten dolayı Mustafa Cengiz'e teşekkür ediyordum.
-'Hançer yarası geçer de gönül yarası geçmez' denir. Gönül yarası hakikaten geçmiyor. Yedi senedir hiçbir faaliyet içinde bulunmamıştım.
- Bugünkü duruma baktığımızda, Galatasaray'ın bence bir devrime ihtiyacı var. Reforma ihtiyacı var. Bir Galatasaray devrimi gerekli. Galatasaray Kulübü'nün tüzüğünün, 21. yüzyıla uygun hale getirilmesi lazım.
-Topluma açılmak lazım. Galatasaray'a gönül vermiş akademisyen, sanatçı, iş adamı, bürokrat, toplumun her kesiminden birikimli insanlar var. Onları içeri almamız lazım. Bugün başkan adayı çıkarmakta bile zorlanıyoruz. Bu işlerde aktif olmak isteyen insanlar var. Buna yönelik tüzüğü  değiştirmemiz lazım." ifadelerini kullandı.
'Arda ve Emre adam gibi adamdır'

Adnan Polat, Galatasaray tribünlerinin ıslıkladığı eski futbolcuları Arda Turan ile Emre Belözoğlu'na destek verdi.
Polat, "Bu insanların kendi hayatlarını kazanmak için verdikleri emeğe saygı duymalı. Kötü duruma düşen oyunculara kim dönüp bakıyor şimdi. Taraftar, Arda'nın başka bir formayla gelip oynamasını içine sindiremiyor. Bu nedenden oluyor tepkiler de... Arda da Emre de adam gibi adamdır" dedi.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor 'Devrime İhtiyaç Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement