Dfb Başkanı Grindel'den Mesut Özil İtirafı - Son Dakika
Spor

Dfb Başkanı Grindel'den Mesut Özil İtirafı

Dfb Başkanı Grindel\'den Mesut Özil İtirafı

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı (DFB) Reinhard Grindel, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığı açıklayan Mesut Özil ile ilgili bazı konularda hatalı olduğunu itiraf etti.

26.07.2018 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Reinhard Grindel, DFB'nin resmi internet sayfasından yaptığı  açıklamada, milli takımın Dünya Kupası'ndaki sportif performansının birçok şeyin  sorgulanmasına yol açtığını belirterek, "Elbette bu süre boyunca daha iyi ne  yapabilirim diye kendime de soruyorum. Kişisel eleştirimin beni vurduğunu açıkça  itiraf ediyorum. Daha da ötesi, meslektaşlarımın, tabandaki birçok gönüllünün ve  DFB'deki personelin ırkçılıkla ilişkilendirilmesine üzülüyorum." ifadelerini  kullandı.
Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  çektirdikleri fotoğrafı eleştirdiğini hatırlatan Grindel, "Bunun ırkçı sloganlar  çağrıştırılarak istismar edilmesinden dolayı çok üzgünüm." görüşünü paylaştı.
Grindel, "Başkan ve bir insan olarak, federasyon olarak açık bir  şekilde herhangi bir ırkçılığın dayanılmaz, kabul edilemez ve tahammül edilemez  olduğunu söylemeliydim. Bu Jerome Boateng için, Mesut Özil için ve göçmenlik  geçmişine sahip tüm oyuncular için geçerliydi." değerlendirmesinde bulundu.
Amatör ve profesyonel sektör temsilcileriyle görüşmeler  gerçekleştirdiğine atıfta bulunan Grindel, bundan sonra toplumda devam eden uyum  tartışmasını derinlemesine ele alacaklarını, tekrar sportif başarının kazanılması  için gerekli çalışmaların hızla yapılacağını ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na  ev sahipliğinin kazanılmasının ortak bir hedef olduğunu kaydetti.
Açıklama, Alman medyasında Grindel'in bazı hatalar yaptığını kabul  ettiğini ancak görevinden ayrılmak gibi bir niyetinin olmadığı şeklinde  yorumlandı.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Dfb Başkanı Grindel'den Mesut Özil İtirafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement