Dgb Lideri Bal: Bu İktidarın İçerisinde Ciddi Bir PKK Lobisi Var - Son Dakika
Güncel

Dgb Lideri Bal: Bu İktidarın İçerisinde Ciddi Bir PKK Lobisi Var

Dgb Lideri Bal: Bu İktidarın İçerisinde Ciddi Bir PKK Lobisi Var

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, "Bu iktidarın içerisinde ciddi bir PKK lobisi var. Bu lobi bilerek, isteyerek ve kasıtlı olarak terör örgütünün önünü açan çözüm sürecini başlattı" dedi.

17.03.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, "Bu iktidarın içerisinde ciddi bir PKK lobisi var. Bu lobi bilerek, isteyerek ve kasıtlı olarak terör örgütünün önünü açan çözüm sürecini başlattı" dedi.

Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı İdris Bal, partisinin geçen 5 Mart'ta Manisa'da açılan il başkanlığı binasını ziyaret etti. DGP Genel Başkanı Bal'ı partinin il başkanı Kemal Önerke ile partililer karşıladı. Partililere seslenen Bal, açıklamasında ilk olarak gündemdeki İç Güvenlik Paketi Yasa Tasarısı'na değindi. Tasarının geçen maddelerin içerisinde polis okullarını kapatılmasının yer aldığına dikkati çeken Bal, "İç Güvenlik Paketi ile polis akademisi ve koleji kapatıldı. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik tecrübesinin tüm birikiminin yok edilmesi anlamına gelir. Güvenlikle ilgili, polislikle ilgili üniversite düzeyinde eğitim veren bir kurumun kapatılması akılla, bilimle açıklanacak bir durum değildir. Bu açıkcası yeni bir kadrolaşma için taktiktir. Ülkenin çıkarını ve güvenlik birimlerini umursamadan yapılan bir adımdır. Eski yapılar yok edilmek ve yeni yapılaşma oluşturulmak isteniyor. Devlet ne AK Parti'nin, ne CHP'nin, MHP'nin ne de başkalarınındır. Devlet bizimdir ve tüm halkındır. Cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar değişir. Ama hiçbir görüşün devlete sahiplenme ve tekeline alma hakkı yoktur. Bu tehlikeli gidiş bir an önce durmalıdır" dedi.

"DELİKANLIYSANIZ GİDİN GERÇEK PARALELLE MÜCADELE EDİN"

Türkiye'de artık 'Adalet, kuvvetler ayrılığı ve özgürlükler' diyen herkese hain ve paralel damgası vurulduğunu belirten Bal, "'Paralel' diyorlarsa, gidin görün Güneydoğu'da paralel var. Mahkemeleri var. Vergi topluyor, hendek kazıyor, bayrak çekiyor, eş vali ve eş kaymakam atıyor. Delikanlıysanız gidin gerçek paralel ile mücadele edin. Gerçek paralel ile el ele, kucak kucağa iken ülke insanına 'sağcı' ve 'solcu' diye, 'demokrasi' diyor diyerek baskı yapmayın. İnsanlarımız demokrasi ve hukuk filaması altında toplanması gerekir. Bundan ne sağcılar ne de solcular rahatsız olur. Bundan hırsızlar ve yolsuzlar rahatsız olur" diye konuştu. Bal, önümüzdeki seçimin çok önemli olduğunu, ancak eşit bir seçim olmayacağının da altını çizip, "Fırsat eşitliğinin olmadığı yerde demokratik bir seçim olmaz"dedi.

"BU İKTİDARIN İÇERİSİNDE CİDDİ BİR PKK LOBİSİ VAR"

Türkiye'nin gündemindeki 'Çözüm Süreci' ile ilgili söylemlerin gerçek olmadığını ve önümüzdeki seçimler için halkı kandırmak için verilen bir vaad olduğunu öne süren Bal, şunları söyledi:

"İktidar dini, milli değerleri, mağduriyeti çok iyi kullandığı gibi psikolojik ve algı yönetimini de çok iyi biliyor. O nedenle seçim döneminde belli vaatler veriyor. Hani İstanbul'da kanal olacaktı? Yok öyle bir şey. İşte böyle mega projelerle halkın gönlünü almayı bildi. Şimdi de seçime gidiliyor. Belli vaatler ve ümitler ortaya koyuyorlar. Geçmiş zamanda sıkıştılar ve Şivan Perver ile Barzani'yi çağırdılar. Biraz halaylar çekilerek gündem değiştirildi. Hani çözüm süreci ile terör bitiyordu? Zaten zehri pis bir kapla getirmezler. Altın bir kapla getirirler. Çözüm süreci gerçek bir barış bile olsa, iddia ediyorum benim milletim çıkar Diyarbakır'da da Manisa'da da halay çeker. Kimse bu millete terörü güçlendirmeyi, önünü açmayı çözüm diye yutturmasın. Bu iktidarın içerisinde ciddi bir PKK lobisi var. Bu lobi bilerek isteyerek ve kasıtlı olarak terör örgütünün önünü açan çözüm sürecini başlattı. Kuzey Suriye'de devletçik kurdular. Kobani onların devletidir. Hatta o devlet yıkılmasın, 'IŞİD zarar vermesin' diye Barzani'ye yardım ettiler. Meşrulaştılar. Uluslararası güçler Kobani'yi destekliyor. Uluslararası bir tanınırlık elde ettiler. Halkımız artık 5 yıl önce bebek katili denen kişiye farklı yaklaşmaya başladı. İktidarın propagandasından dolayı. Dolayısıyla şu an seçime gidilirken yeni bir çiçek atma, gündem oluşturma anlamında Çözüm Süreci'nden bahsediyorlar. Eğri oturup, doğru konuşmak lazım. İktidar tekrar silah indiriliyor yaygaraları ile yine milleti kandırıyor. Seçime giderken biraz daha 'Oyalansınlar' diyor. Gerçek bir çözüm olursa, silahlar iner ve mahkemeler dağıtılırsa, ırkçılık yapmaktan, bayrak indirilmekten vazgeçilirse benim Ülkücü, Solcu, Alevi, Sünni kardeşlerim de herkes kucaklaşır. Dağdan inenleri de topluma entegre etmek için de gayret gösterir. Ancak kimse kimseyi kandırmasın. Tekerlek tümseği aşmıştır. Terör örgütü gümbür gümbür, Irak'taki ve Suriye'deki ortaklarıyla birlikte yeni bir etnik devlet kurmaya çalışıyor. Kürdistan kurmaya çalışıyor. Gerçekten silahı bırakan veya dağdan inen varsa bu millet bağrına basar. Kim gelirse gelsin bu süreci durduramaz. Çözüm süreci tam bir yalandır."

DGP Genel Başkanı Bal, açıklamasının ardından partililerle çeşitli ziyaretlerde bulundu. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dgb Lideri Bal: Bu İktidarın İçerisinde Ciddi Bir PKK Lobisi Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement