Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri-1 - Son Dakika
Güncel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri-1

(12.4.ADANA'nın merkez Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, haftanın bir günü kadın satıcılara tahsis edilen Mahfesığmaz kapalı semt pazarını gezdi.)

12.04.2012 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(12.4.2012, FOTOĞRAF)

//////////////

Arıkan, kadınların tezgah açtığı semt pazarını gezdi

"Kadın elinin değdiği herşey güzel"

ADANA'nın merkez Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, haftanın bir günü kadın satıcılara tahsis edilen Mahfesığmaz kapalı semt pazarını gezdi. Başkan Arıkan, ikram edilen ürünlerden tadarak, "Kadın elinin değdiği herşey güzeldir. Eskiye göre, çok daha düzenli bir pazarınız var" dedi.

Belediyenin ihalesi yaparak 767 bin liraya mal ettiği Mahfesığmaz kapalı semt pazarında kendi ürünlerini satan kadınların tezgahlarını tek tek ziyaret eden Arıkan, "Semt pazarlarımız daha modern hale geldi. Daha önce yağmurda perişan olan kadınlarımız ve pazarcı esnafımız, daha sağlıklı ortamda kazanç sağlıyor. Şu anda yağmur yağıyor ama gördüğünüz gibi sağa sola kaçışan insanlar yok. Halkımızı, dar sokaklardaki hijyenik olmayan semt pazarlarından kurtardık. Herkes çok mutlu. Halkımızın huzurlu ve mutlu olduğunu görmek bize yetiyor" dedi.

ARIKAN'A İKRAM YAPILDI

Ev kadınları için haftada bir kurulan semt pazarında kadınların sattığı el işlerini inceledikten sonra, yiyecek bölümünü ziyaret eden Arıkan, "Bu kadar güzel yiyecekleri görünce insan acıkıyor. Her biriniz, evinize ekmek götürmenin heyecanı içindesiniz. Bizler de sizler için daha modern ve güzel yer yaptığımız için en az sizin kadar heyecanlıyız" diye konuştu. Kendisine ikram edilen böreklerden tadan Başkan Arıkan, personeline de "Bu lezzeti mutlaka tatmalısınız. Ben biraz daha kalırsam kilo alacağım" diyerek, kadınlara teşekkür etti.

'DAHA DÜZENLİ VE MODERN'

Mahfesığmaz semt pazarını gezdikten sonra açıklamada bulunan Arıkan, şöyle dedi: "Yaptığımız hizmet, burayı gezdikten sonra beni daha mutlu etti. Burada, çocuklarını büyüten, okutan, evine harçlık götüren kadınların emeklerini görünce çok sevindim. Birçoğu geliri olmayan, eşini kaybetmiş kadınlarımız. El emekleriyle geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Kadınlarımıza sahip çıkmanın gururu yaşıyorum. Bu güzelliği ve modernliği gördükten sonra, haftada bir kadınlarımıza ayırdığımız Mahfesımaz semt pazarının yanı sıra, Güzelyalı semt pazarımızda da kadınlarımıza yer vereceğiz. Bu emeklerinin karşılığında daha çok kazanmalarını isterim."

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA, (DHA)

(12.4.2012, FOTOĞRAF)

//////////////////

Gıda güvenliği masaya yatırıldı

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreterliği tarafından Kahramanmaraş'ta "Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onayı" konulu çalıştay düzenlendi. Ramada Otel'de düzenlenen çalıştayda, AB uyum çalışmaları sürecinde 1'ncı faslın tamamlanması kapsamında yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Bakanlık Temsilcisi Metin Kaplan toplantıda yaptığı konuşmada, AB ülkelerin bazılarında gıda ve hayvan güvenliğinin yeterli olmadığını söyledi. Gıda güvenliğinin önemine dikkat çeken Kaplan "Tükettiğimiz gıdaların güvenilir ve sağlıklı olması üreticisinden tüketicisine herkesin gıda konusunda gerekli hassasiyeti göstermesine bağlıdır. Bu açıdan güvenli gıda üretimi ve bilinçli gıda tüketimi için eğitim çalışmalarının önem arz etmektedir. Ülkemizdeki gıda mevzuatı ve uygulamaların AB ülkelerine uyumlu olmasını sağlamak için bilgi alışverişi seferberliği başlatıldı ve bu konuda önemli mesafeler alındı" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İbrahim Akçul ise halkın gıdasının kendilerine emanet olduğunu, bu emanetten emin olmak için tüm gayreti gösterdiklerini kaydetti. "Tarladan sofraya kadar güvenli bir gıda zinciri ana hedefimiz ve vazifemizdir" diyen Akçul, işletmelerin ve tüketicilerin el ele vererek daha sağlıklı ve güvenli bir gıda sektörü oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

Çalıştayda, Slovakya ve İrlanda'dan gelen AB uzmanları ise Türkiye ve AB ülkelerindeki uygulamalar hakkında bilgi verdi. Çalıştaya, Hatay ve Kahramanmaraş'tan gıda denetçileri, üniversite ve özel sektör temsilcileri katıldı.

KAHRAMANMAMRAŞ,(DHA)

(12.4.2012 FOTOĞRAF)

/////////

Hayallerine bir adım daha yaklaştı

Bas gaza Nurten Kaptan

BELÇİKA'da doğan ve bir süre Belçika- Hollanda arasında yolcu otobüsü şoförlüğü yapan 36 yaşındaki Nurten Fidan, memleketi Adana'da midübüs şoförü olarak işe başladı.

Ağır vasıta ve yolcu otobüslerini kullanmak için istenilen E sınıfı ehliyete, SRC-2 belgesine sahip olduğunu, psikoteknik eğitimi ile yolcu iletişim kurslarını bitirip sertifikalarını aldığını belirten Nurten Fidan, buna rağmen, dönüş yaptığı ilk günlerde iş bulmakta zorlandığını söyledi. İki çocuk annesi Fidan, çok sayıda başvurudan sonra, şehirlerarası bir otobüs firmasında, otogar ile şehir merkezi arasında yolcu taşıyan midibüslerde şoför olarak iş bulduğunu anlattı.

Yolcularının memnun olduğunu ve otobüsten inerken teşekkür ederek ayrıldıklarını anlatan Fidan, "Kadın olduğum için tüm başvurularım garip karşılandı ve kapılar yüzüme kapandı. Sonunda bir iş buldum ve çalıştığım firma ilk etapta 27 kişilik midibüs şoförlüğü teklif ederek tecrübemi görmek istedi. Hayalime adım adım yaklaşıyorum. Yakın zamanda şehirlerarası otobüs kullanmaya başlayacağımı ümit ediyorum" dedi.

AVRUPA'DA İŞ DENEYİMİ

Belçika'nın Limbur Genk bölgesinde 4 Türk kadını olarak otobüs şoförlüğü yaptıklarını belirten Nurten Kaptan, iş deneyimlerini şöyle anlattı: "Avrupa'da eğitim süresince, otobüslerimizin torpido gözünün üzerine bir bardak su koyarlardı ve bizlerden o suyun dökülmemesini sağlayarak, sarsıntısız şekilde otobüs kullanmamız istenirdi. 3 ay boyunca o bardaktaki suyu eksiltmeden süren kişiler, bu testi başarı ile geçer. Ben bu eğitimleri geçtim. Buradaki amaç ise yolcuların sarsılıp sarsılmadığını denetlemektir. 12 metrelik ve 18 metrelik otobüsler kullandım. 200 kişi taşıyabilen körüklü otobüsleri kullanmak herkesin harcı değil. Ben bunu bile başardım. Kendime çok güveniyorum."

Nurten Kaptan, bugüne kadar hiç kazası olmadığını sözlerine ekledi.

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA, (DHA)

(12.4.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Vatandaşa 3 bin kırmızı gül

ADANA'nın Seyhan İlçesi'nde faaliyet gösteren Batuhan Çiçekçilik, "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle vatandaşlara 3 bin adet kırmızı gül dağıttı. Atatürk Parkı köşesindeki işyerlerine "Kutlu Doğum Haftası Münasebeti ile Güller Hediye" yazılı afiş astıran işyeri sahibi Sedat Gezer, "Hem işyerimizde, hem de kırmızı ışıkta duran vatandaşlara Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ücretsiz kırmızı gül dağıtarak, bu haftanın önemine dikkat çekmek istedik. Amacımız bu günlerin unutulmadan yaşanması ve bilmeyenlere öğretilmesidir. Tüm müslüman aleminin Kutlu Doğum Haftası kutlu olsun" dedi.

Süleyman CÜZDAN/ADANA,(DHA)

(12.4.2012 FOTOĞRAF)

///////////

Adıyamanlılar Latif Doğan'la coştu

ADANA Adıyamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kaynaşma gecesi düzenledi. Seyhan Oteli balo salonunda düzenlenen geceye Adana'da yaşayan Adıyamanlılar yoğun ilgi gösterdi. Yöresel yemek ikramlarının yapıldığı gecede sahne alan Adıyamanlı şarkıcı Latif Doğan davetlileri coşturdu. Hareketli sahne performansıyla beğeni toplayan Doğan, davetlilerle zaman zaman sohbet etti. Sanatçı, 'Eşarbını yan bağlama' türküsü eşliğinde davetlilerle halay çekti. Adıyamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yrd. Doc. Dr. Mehmet Karakuş, benzer etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, (DHA)

(12.4.2012 FOTOĞRAF)

////////////

Kaymakamdan 9 polise teşekkür

TÜRK Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167'nci yıldönümü dolayısıyla İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya meslektaşları ile birlikte Kaymakamı Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında, aralarında terör saldırısını püskürtme başarısı gösteren Denizciler Karakolu Başkomiserinin de bulunduğu 9 polise, Kaymakam Ali İhsan Su tarafından teşekkür belgesi verildi.

Kaymakam Su, polis teşkilatının vatandaşın güvenliği ve huzurunu sağladığını belirterek "Polis teşkilatımızın da bu nedenle görevi çok kutsal ve ağırdır. Polisimizin daha sağlıklı ve huzurlu çalışmalarını diliyorum. Vatandaş olarak her zaman polisi yanımızda görmek istediğimizi sizlere tekrar hatırlatarak bundan sonraki çalışma hayatınızda başarılar diliyorum" dedi. Kaymakam Su'nun teşekkür belgesi verdiği polisler şunlar: Başkomiser Mustafa Bağ, Başkomiser Mehmet Kar, Başkomiser Hüseyin Gümüş, Komiser Yardımcısı Hatice Gök, Başpolis Memuru Hasan Yılmaz, polis memurları Mehmet Talan, Murat Demirel, Sevinç Dal ve Ali İncirböler.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(12.4.2011 FOTOĞRAF)

///////////////

Mersin Raylı Sistem AKP'den destek bekliyor

MERSİN'de yıllardır kent gündemini meşgul eden Raylı Sistem, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde ele alındı. Belediye Başkanı Macit Özcan, projenin hayata geçmesi için Ak Partili Belediye Meclis üyelerinden destek beklediğini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan ayı olağan toplantısı, Macit Özcan başkanlığında yapıldı. Toplantıda meclis üyeleri Büyükşehir Belediyesi'nin 2011 mali yılı faaliyet raporunu eleştirdi. Bunun üzerine söz alan Özcan, grupların eleştirilerine yanıt vererek, "Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2011 mali yılı performansı yüzde 90 oranında gerçekleşti. Yüzde 10'luk bir sapma, performans ölçümünde büyük bir başarıdır. Faaliyet raporları içerisinde yer alan hafif raylı sistem projesi için öncelikli problem bütçedir. Bunun için hükümet desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Bu konuda AK Parti'li belediye meclis üyelerimizden de destek bekliyoruz" dedi. Hafif raylı sistemin geçeceği güzergah üzerinde esnafın da görüşlerini almak gerektiğini kaydeden Başkan Özcan "Çünkü Antalya'da bu konuda geçmişte büyük sıkıntılar yaşandı. Bu arada kentimizin ulaşım mastır planı da hazırlanmış durumdadır" dedi.

Şehrin girişiyle ilgili düzenlemeleri yapmaya başladıklarını ifade eden Özcan, "Kentsel dönüşümün uygulanacağı pilot mahalleler, tam da kentin giriş noktasında yer almaktadır. Kentsel dönüşüm projesinin uygulanması, bu ilkel görüntüyü de ortadan kaldıracaktır. Bununla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.

Aquapark'ın yapımı konusunda devletin tüm ilgili kurumlarından gerekli onayları aldıklarını ve tesisi tamamladıklarını kaydeden Özcan, şunları söyledi:

"Ancak vatandaşın birinin şikayeti üzerine bu ay açmayı düşündüğümüz tesisin açılışını biraz geciktireceğiz. Aquapark konusunda yasal olmayan hiçbir unsur bulunmamaktadır"

MERSİN, (DHA)

(12.4.2012, FOTOĞRAF)

/////////////////////

Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Türkiye Başkanı, Adana'da şube yöneticileriyle bir araya geldi

Genç liderler Adana'da buluştu

GENÇ girişimci ve profesyonellerin oluşturduğu Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) 2012 Türkiye Başkanı Volkan Öztürk, Türkiye'nin ekonomik ve sosyokültürel alanlarında daha fazla gelişmesi için projeler üretmeye devam ettiklerini söyledi. JCI Adana Şubesi yöneticileriyle biraraya gelen Öztürk, 'Binyıl Kalkınma Hedefleri' doğrultusunda Afrika'da baş gösteren sıtma hastalığının önüne geçebilmek için "1 milyon cibinlik" kapmanyası başlattıklarını, kampanyayla bölgede hastalığın yüzde 25 oranında azaldığını vurguladı. Projenin Birleşmiş Milletler (BM) ile JCI tarafından ortak yürütüldüğünü belirten Volkan Öztürk, "Binyıl Kalkınma Hedeflerinin bilinirliğini artırmak istiyoruz. Çünkü bu hedeflerin farkındalık oranı çok düşük. Binyıl Kalkınma Hedefleri, başta çocuk ölümleri olmak üzere, anne sağlığı, cinsiyet eşitliği gibi birçok konuda çözüm önerileri arıyor. Biz de JCI olarak bu çalışmalara destek olmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulan JCI'ın dünyada 115 ülkede 6 bin şubesi bulunduğuna dikkat çeken Öztürk, Türkiye'nin önemli bir konumda bulunduğunu ifade etti. JCI Türkiye'nin Makedonya, Kamboçya ve Azerbaycan'da kurulan JCI'ların yapılanmasına öncülük ettiğini de anlatan Öztürk, derneğin hızla geliştiğini söyledi. Düzenledikleri yarışmalarla Türkiye'nin en başarılı 10 gencini seçtiklerini, yarışmada birinci gelenlerin çok önemli atılımlar yaptığını dile getiren Öztürk, "20 yıldır bu tür yarışmalar dünya genelinde de düzenleniyor. Biz JCI Türkiye olarak her yıl 1 ya da 2 ödül getiriyoruz ülkemize. Bu da bizim motivasyonumuzu artıyor. Yarışmalara katılmak için 18-40 yaş arası olmak yeterli. Başka hiçbir prosedür yok" diye konuştu.

ADANA BAŞKANI'NDAN PROJELER

JCI 2012 Adana Şube Başkanı Aylin Sönmez de Adana'da derneğin 1996 yılında kurulduğunu ve şu anda 35 üyesi bulunduğunu söyledi. Sönmez, yürüttükleri bazı proje başlıklarını ise şöyle sıraladı: "Adana'nın her yönüyle tanıtılması amacıyla Adana kartpostalları oluşturup yurt dışına yollanması, kentin tarihi yerlerinin bizzat üyeler tarafından filme alınması, dezavantajlı bölgelerdeki gençlerin sanatsal faaliyetlerle ilgili kurs almalarının sağlanması, kredi alarak iş kuran kadınlara 'Girişimcilik ve Liderlik Eğitimleri' verilmesi ve araştırması devam eden diğer dernek ve STK'larla ortak yapılacak olan projeler."

ADANA,(DHA)

///////////

Köy okuluna çevre düzenlemesi

MERSİN'in Tarsus ilçesinde Çayboyu İlköğretim Okulu'nun çevre düzenlemesi yapıldı. Okulun bahçesi parke taşından yollar ve yeşil alanlarla kaplandı. Tarsus Belediyesi ve Tarsus Orman İşletme Şefliğinden temin edilen çınar, defne, harnup, çam çeşitleri ve çiçekler bahçeye dikildi.

Okul Müdür Vekili Hamit Devecioğlu, öğrencilerin, öğretmenleri ile birlikte fidan dikimine katıldığını belirterek "Bu projede bizlere destek olan tüm hayırseverlere, köylülerimize, öğretmenlerimize, Tarsus Belediyesine, Orman İşletme Şefliğine ve bunu yayınlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederiz" dedi.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

(12.4.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////////////////

Ceza yerine cezerye

MERSİN'in Tarsus ilçesinde Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167'nci yıldönümü dolayısıyla, trafik ekipleri yaptıkları kontrollerde sürücülere ceza kesmek yerine, cezerye ikram edip uyardı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Büro Amirliği ekipleri ilginç bir trafik uygulamaya imza attı.

Kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda trafik kontrolü yapan ekipler, önce sürücülere cezerye ikram etti, ardından trafik kuralları konusunda uyarılarda bulundu. Uygulamaya Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Mehmet Bayındır da katıldı.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

(12.4.2012, FOTOĞRAF)

//////////

AKUT'tan deprem semineri

ARAMA Kurtarma Derneği'nden (AKUT) Murat Bakan ile Gökçe Göksel, İskenderun İKEM Koleji'nde deprem semineri verdi. Etkinlik İKEM Sivil Savunma Kulübü öğretmenleri Serap Kurt, Burak Yıldız ve Arzu Altunbaş'ın girişimleriyle düzenlendi.

Deprem öncesi, anı ve sonrası yapılması gerekenleri interaktif bir sunumla öğrencilere anlata Murat Bakan, çocuklara özellikle evlerde eşyaların duvarlara sabitlenmesinin deprem anındaki faydaları hakkında bilgi verdi. Bakan, öğrencilere, deprem anının gerçeğe yakın simülasyon video görüntülerini de izletti. Bakan, deprem sona erinceye kadar bulunulan yerin terk edilmemesini, sarsıntı sırasında ayağa kalkılmamasını, merdivenin kullanılmamasını, camlardan atlanmamasını ve uzak durulmasını önerdi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(12.4.2012 FOTOĞRAF)

/////////////

Anlamlı ziyaret

MERSİN'in Erdemli İlçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın 167'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kursiyerleri İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı'yı ziyaret etti. Ziyerete Emniyet Müdürü Dağı'nın HEM'de usta öğretici olarak görev yapan Nadire Dağı da katıldı. Aralarında polis eşlerinin de bulunduğu kursiyerler kursta yaptıkları sim işlemeli 'polis arması' ile 'Türkiye haritası üzerine İstiklal Marşı' yazılı tabloyu Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı'ya hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, "Emniyet mensubu arkadaşlarımızın eşleri ziyarette günün anlam ve önemine yakışan çok değerli iki armağan verdiler. Şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar aldığım en güzel ve anlamlı armağan bu. Öyle tahmin ediyorum ki el emeği göz nuru bu armağanların değerini ölçmek kıymetini biçmek mümkün değil. Çünkü kursiyer hanımlar günlerce bu armağanı yapmak için uğraştılar. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(12.4.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Levent Kırca 3 Mayıs'ta Adana'da

ÜNLÜ sanatçı Levent Kırca, daha önce ertelenen 'Azınlık' adlı oyununu 3 Mayıs'ta Adana'da sahneleyecek. Oyun, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda 20.30'da izleyici ile buluşacak. İki bölümden oluşan politik komedi Azınlık'ı Selim Gül yazdı, Levent Kırca yönetti. Kareografisi Zafer Sabuncuoğlu'na ait eserde dekor Bülent Demir, kostüm Gülcan Öztürk imzasını taşıyor.

ADANA,(DHA)

//////////

Hallaçeli'den tekstil tasarım sergisi

ÇUKUROVA Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Havva Hallaçeli, kumaş boyama ve dikiş tasarım çalışmalarını sergiledi. Adana Sabancı Kültür Sitesi Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen sergide, dokuma, batik, bağlama, boyama, dikiş tekliği ile yapılmış tasarımlar izlenime sunuldu. Hallaçeli, tasarımlarını yaşadığı duygusal deneyimlerden yola çıkarak oluşturduğunu belirterek "Çalışmalarımda doğum, ölüm, çoğalma, kadınlık ve bereket gibi kavramların yanında kaybetme, yalnızlık, tamamlanma, ayrılık, arada kalma ve yer değiştirme gibi olgulara da yer veriyorum" dedi. Sergi 14 Nisan'a kadar açık kalacak.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(12.4.2012, FOTOĞRAF)

/////////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.


Advertisement