Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(20.4.MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Çamlıyayla ilçesine giderek incelemelerde bulundu.)

20.04.2012 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(20.4.2012

////////////

Vali Çamlıyayla'da

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Çamlıyayla ilçesine giderek incelemelerde bulundu. Güzeloğlu, ilk olarak Çamlıyayla Kaymakam Gülhani Ozan Sarı'dan brifing aldı. Mersin Valisi, Çamlıyayla'nın öncelikli olarak çözüm bekleyen sorunlarının başında gelen Çamlıyayla- Tarsus ve Çamlıyayla-Çamalan yolu, Karakapı İçme Suyu Projesi, Entegre Devlet Hastanesi, Turizm faaliyetleri, Özel İdare Hizmetlerinde Görülen Aksaklıklar ve Öğretmenevi sorunlarının çözüme kavuşması için kendisi ile beraber Çamlıyayla'ya gelen kurum müdürlerine işlemlerin hızlandırılması talimatını verdi. Daha sonra muhtarlar ile köylerin sorunları hakkında sohbet eden Vali Güzeloğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na da giderek Oda Başkanı Emin Sakallı'dan esnafların sorunları hakkında bilgi aldı. Merkez Çarşı esnafı ile sohbet eden Vali Güzeloğlu, Çamlıyayla'nın sorunlarının çözümü için çalışmaları hızlandıracaklarını kaydetti.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA)

(20.4.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Üniversiteliler yemekte yarıştı

MUSTAFA Kemal Üniversitesi (MKÜ) Turizm Otelcilik Okulu öğrencileri yemek yarışmasında hünerlerini sergiledi. Öğrenciler Hatay'ın yöresel yemeklerinin yanı sıra kendi memleketlerinin yemeklerini tanıttı. Sıcak yemek, soğuk meze ve tatlı kategorilerindeki yarışmada suşi yapan öğrenciler ilgi odağı oldu.

Etkinliğe İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, MKÜ Rektör Yardımcısı Doçent Doktor Fatih Can, İlçe Turizm Müdürü Özgür Durmaz, İSTUDER Başkanı Sabahattin Uygun, İskenderun Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu da katıldı. Öğrencilerin hazırladığı mezeler ve yemekler jüri üyeleri tarafından tat ve sunum açısından değerlendirildi. Öğrenciler daha sonra folklor ekibi ile birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(20.4.2012 FOTOĞRAF)

///////////

Kadın çiftçilerin bölge finali

OSMANİYE'de Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışması'nın bölge finali 9 ilin katılımı ile yapıldı. Cebelibereket Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya; Kayseri, Niğde, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Hatay, Kilis, Gaziantep ve Osmaniye illerinde birinci olan kadın çiftçiler katıldı.

Yarışmayı izleyen Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, kent ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Osmaniye'de iklim ve toprak yapısının uygun olması nedeniyle 12 ay tarım yapılabildiğini ifade eden Vali Cerrah "Osmaniye, adı ile özdeşleşen en gözde ürünümüz olan yerfıstığını, bir sanayi ürünü haline getirmek, katkı payı oluşturmak ve pazar payını arttırmak adına son yıllarda çok iyi adımlar atılmıştır. Zeytincilikte genişleyen ekim alanlarımıza paralel olarak profesyonel bir yaklaşımla zeytin organize sanayi bölgesini kurarak değerlendirme ve marka ürünler şeklinde pazarlama yolunda sivil toplum örgütleri, kamu kurumları ve vatandaşlarımız hep birlikte çalışmaktadır" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kadınlara yönelik birçok proje ürettiğine dikkat çeken Vali Cerrah "İşte 2004 yılından bu yana düzenlenen ve 2011 yılından itibaren de formatı değiştirilerek Bilgi ve Proje Yarışması şeklinde yapılan, bu yıl 9'uncusu gerçekleştirmekte olduğumuz etkinlikte kadınlarımızın ürettiği ve dereceye giren ilk iki projeye 50'şer bin TL destek verilerek bu projelerin takibi yapılmaktadır. Burada birinci olan kadın çiftçimiz bölgemizi temsilen Çanakkale ilinde yapılacak olan Türkiye finaline katılacaktır" diye konuştu.

Yarışmada 15 sorunun 14'üne doğru cevap veren Adana'daün Tuğba Çopur birinci oldu. Altın sorular sonunda ikinciliği Mersin'den Zeliha Şahin, üçüncülüğü ise Niğde'den Gülşen Güngördü elde etti. Dereceye girenlere ödülleri Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah tarafından verildi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(20.4.2012

/////////////////

Bağımlılık ve dolandırıcılık uyarıları

OSMANİYE'de Tolum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından "Bağımlılık ve Dolandırıcılık" konulu konferans verildi. Polis Memuru Mehmet Batmacı, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'ndaki konferansa, konuşmacı olarak katıldı.

Uyuşturucunun kişinin sinir sistemi üzerine etki ederek, akli, fiziki ve psikolojik dengesini bozduğunu anlatan Batmacı, gençlerin kötü alışkanlıklara kapılmasında, merak, özenti ve arkadaş çevresi gibi faktörlerin birinci sırada geldiğini belirtti. Kontör dolandırıcılığı konusunda da uyarılarda bulunan Batmacı, şunları kaydetti: "Kontör dolandırıcıları, cep telefonlarını arayarak kendilerini polis asker, hakim, savcı gibi kamu görevlisi gibi tanıtarak vatandaşlarımıza suç isnat edip, sizi bu suçlardan kurtaracağım diyerek kontör istiyor, vatandaşımızı mağdur ediyor. Bankamatikte para çekilmesi esnasında vatandaşlarımıza yardımcı olmak bahanesiyle yaklaşan dolandırıcılar da var. Sizi arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve çeşitli bahanelerle kontör-para göndermenizi isteyen kişilere itibar etmeyiniz"

Okul Müdürü Osman Şevket İyi de öğrenci velilerini bilgilendirmeye yönelik sunumlarından dolayı, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(20.4.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Üniversite yolu asfaltlanıyor

MERSİN Büyükşehir Belediyesi, üniversite yolunu asfaltlama çalışmalarının başladığını açıkladı.

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndan Mersin Üniversitesi girişine kadar olan gidiş-geliş toplam 5 kilometrelik yolda MESKİ'nin yağmursuyu ve kanalizasyon çalışmasını tamamladığını ifade eden Başkan Macit Özcan, "Bunun yanı sıra bu yolda PTT, TEDAŞ, TELEKOM ve AKSAGAZ'ın çalışmaları son aşamaya geldi. Altyapıyla ilgili çalışmaların bittiği yerlerde asfaltlama işlemine başladık. Söz konusu yolun uzunluğu gidiş-geliş olmak üzere yaklaşık 5 kilometre. Bu yolun asfaltlama işleminde 20 bin tonun üzerinde asfalt kullanmayı planlıyoruz" dedi. Kuzey-güney istikametindeki bu yolun orta refüj, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarının da sona erdiğini kaydeden Başkan Macit Özcan, şu bilgileri verdi: "Kent genelinde belli bir programa göre çalışmalarımız devam ediyor. GMK ile Mezitli arasındaki yolun yanı sıra, yine GMK ile Orduevi arasındaki yolun çalışmaları tamamlandı. Otogar'dan 23 Evler Kavşağı'na kadar olan çalışmayı da tamamladık. Şu an GMK Bulvarı üzerinde Demirtaş kavşağı ile Kapalı Spor Salonu arasında orta refüj ve kaldırım çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir. Her yıl bütçemizin yarıya yakınını altyapı ve yol çalışmalarına ayırmaktayız. Bugün itibariyle kentin altyapı sorununu yüzde 70 oranında çözdük. 2013 Akdeniz Oyunları'na kadar gerek altyapı gerekse de yolların asfaltlanma işlemi tamamlanmış olacaktır."

MERSİN, (DHA)

(20.04.2012, FOTOĞRAF)

///////////////

Adana Kolej öğrencisinin başarısı

ADANA Koleji 6-B sınıfı öğrencisi Ela Özorhan Japonya'da düzenlenen resim yarışmasında birinci oldu. "Dünya Çocukları Resim Yarışması" adı altında Tokyo'da düzenlenen ve 71 ülkeden 26 bin

çalışmanın katıldığı yarışmada, Ela Özorhan "Ailem" konulu resmiyle birinci olarak altın madalya kazandı. Adana Koleji'nde düzenlenen törende Ela Özorhan'a Adana Koleji Genel Müdürü Leyla Göksel tarafından plaket verildi. Resim Öğretmeni Melek Yıldırım ve Ela Özorhan'ı kutlayan Göksel "Adana Koleji öğrencileri bugüne kadar çeşitli dallarda pek çok kez Türkiye ve dünya dereceleri elde etti. Eminin her biri alanlarında uzman ve deneyimli öğretmen kadromuz sayesinde daha çok başarılar elde edeceğiz" dedi.

ADANA,(DHA)

////////////

Çocuklar dostluğa koştu

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Çocuk Festivali'nde atletizm yarışması yapıldı. Mini Atletizm Şenliği adıyla düzenlenen etkinliği yaklaşık 500 öğrenci katıldı. Gaziantep Üniversitesi Stadyumu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklarımıza 20 farklı etkinlik düzenledik. Çocuklar hiç bilmedikleri oyunlarla tanıştılar ve bu etkinliklerde birbirleriyle kaynaşma olanağı buldular" dedi.

Mini Atletizm Şenliği'ne katılan öğrenciler uzun atlama, gülle atma, bayrak değiştirme oyunu, yengeç yürüyüşü, yüksek atlama, pusula oyunu, yat-kalk oyunu, çömmelik ayakta top atmak, taş toplama, üç adım atlama, üst-alt geçiş slalom, cirit atlama ve 60 metre kısa mesafe koşusu ve çocuk oyunlarıyla gönüllerince eğlendi.

GAZİANTEP, (DHA)

(20.4.2012, FOTOĞRAF)

//////////////

İmamlar hem yazdı, hem oynadı

GAZİANTEP'in İslahiye İlçe Müftülüğü'nde görevli cami imamları Kutlu Doğum Haftası'nda kendi yazdıkları 'Cehaletten ebedi saadete' adlı oyunu sahneledi. Gaziantep Üniversitesi İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kültür Merkezi'nde sahnelenen 3 perdelik oyunu Cami İmamı Yusuf Fıstıkçı yazdı, İmam Ahmet Çolak yönetti ve İmam Murat Balcı sahneye koydu. İslamiyet'in yayılışında yaşananların anlatıldığı oyunda rol alan imamlar profesyonelleri aratmadı. Oyunu İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, İlçe Emniyet Müdürü Enver Soylu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Ömüral Beşikçi, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, daire amirleri ve yaklaşık 500 kişi izledi.

Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)

(20.4.2012, FOTOĞRAF)

////////////////

KTB'den pamuk primine tepki

KAHRAMANMARAŞ Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın açıkladığı 46 kuruşluk kütlü pamuk destekleme primininin çiftçiyi memnun etmediğini söyledi. Balsuyu "Bu rakam Türk pamuk çiftçisini memnun etmemiş ve ciddi ölçüde pamuk ekiminden vazgeçirmiştir. Pamuk ekiminde bu azalmanın yüzde 30-40 oranında olması bekleniyor" dedi. Destekleme priminin 65 ya da 70 kuruş olması halinde, Türk tekstil sanayinin ihtiyacı olan 1 milyon 600 bin ton lif pamuğun tamamının Türk çiftçisi tarafından üretilebileceğini savunan Balsuyu, şöyle devam etti:

"Üzülerek ifade ediyorum ki; yine Türk çiftçisinin üreteceği lif pamuk miktarı 2009-2010 yıllarında olduğu gibi 350-400 bin tonlara düşecektir. Türk tekstil sanayinin ihtiyacı olan 1 milyon 600 bin ton lif pamuğun yine yaklaşık 1 milyon 200 bin tonu Türk tekstil sanayicisi tarafından ithal edilmek zorunda kalındığından dolayı sadece lif pamuk için yaklaşık 3 milyar dolar cari açığa yük binecektir. ve bu ölçüde azalan pamuk üretiminden gıda sektörünün yağı için hayvancılık sektörünün yemi için; yaklaşık 2 milyar dolar olmak üzere toplam 5 milyar dolar cari açığın kamburu artacaktır. Oysaki açıklanan 46 kuruş pamuk destekleme primi 65 veya 70 kuruş olsa idi cari açık üzerine yüklenen 5 milyar dolarlık kambur cari açığın üzerinden kalkacaktı."

M. NURİ ŞİRİN/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

MNŞ (EŞ) (20.4.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Haruniye Kaplıcaları'nın ihalesi 24 Nisan'da

OSMANİYE'de Haruniye Kaplıcası ve Berke Barajı Sosyal Tesisleri'nin ihalesi 24 Nisan 2012'de İl Özel İdaresi binası toplantı salonunda kapalı teklif ve açık artırma usulü ile yapılacak. 8 yıllığına kiraya verilecek olan Haruniye Kaplıcaları ve Berke Barajı Sosyal Tesisleri'nin ihalesine katılmak ve teklif sunmak isteyenler 24 Nisan 2012 saat 14.00'e kadar başvuru yapabilecek.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ın girişimleriyle yenilenerek modern hale getirilen Haruniye Kaplıcaları'nın toplam yatak kapasitesi 524. Kaplıcalara yakın bölümde 3 kişilik yatak kapasitesi olan 98 oda bulunuyor. Yukarıdaki orman içindeki bölümde ise 2 kişilik yatak kapasitesi olan 88 oda var. Ayrıca orman içi sosyal tesislerde 3 kişilik yatak kapasitesi olan 18 apart ev yer alıyor.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(20.4.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Un üreticilerine işbirliği çağrısı

GÜNEYDOĞU Anadolu İhracatçı Birlikleri, Ekonomi Bakanlığı tarafından ihracatın arttırılması için üreticilere yönelik sağlanacak olan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) bilgilendirme toplantısında un üreticilerine işbirliği çağrısı yapıldı.

GAİB hizmet binasında düzenlenen toplantıda Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu ile Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Şahin Batallı un üreticilerini ortak hareket etmeye davet etti. Batallı, sektörde faaliyet gösteren un üreticilerine program kapsamında destek sağlanacağını açıkladı. Uygulama hakkında bilgi veren Batallı, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda devlet UR-GE kapsamında bir araya gelen un üretici firmalarının ihracatlarını arttırmalarına sağlamak için gerekli desteği verecek. Bu projeden faydalanmanın en büyük şartları katılımcıların giderlerin yüzde 25'ini ödemesi ve en az 10 firmanın bir araya gelerek bu projeye katılmasıdır. Giderlerin geriye kalan yüzde 75'lik kısmı devlet tarafından ödenecek. Bu proje ile istediğimiz ülkeye giderek veya farklı ülkelerden alıcıları ülkemize davet ederek un ve un ürünlerimizi tanıtabileceğiz."

Gaziantep Kümelenme Bilgi Merkezi Koordinatörü Serap Gültekin ise Ekonomi Bakanlığı'nın desteklerini kullandırmak için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek "UR-GE desteği devletin en yeni ve şimdiye kadar hibe olarak verdiği en büyük destektir. Dileğimiz un, bulgur, bakliyat gibi sizin belirleyeceğiniz ürünlerin tanıtılması için sizlerle proje yaparak bu destekten faydalanmanız" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(19.4.2012, FOTOĞRAF)

///////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement