Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Adana'da ilk kongresini gerçekleştirdi.

21.04.2012 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

/////////////

MHP'de kongre heyecanı

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Adana'da ilk kongresini gerçekleştirdi. Partililer, 2 yıl süreyle Adana Teşkilatı'nı yönetecek kadroyu belirlemek için sandık başına gitti. Dört adayın yarıştığı 10'uncu olağan genel kurulda 639 delege oy kullandı. Adnan Menderes Spor Salonu'nda yapılan kongreye sabah saatlerinden itibaren çok sayıda partili geldi. İl Başkanlığı için; çeşitli dönemlerde MHP Genel Merkezinde üst düzey görevlerde bulunan Salih Gökçe, Ülkü Ocakları Eski Başkanı Sertan Duran, uzun yıllar MHP Yüreğir İlçe Başkanlığı'nı yürüten Mustafa İzgioğlu ile Sait Kırmacı yarıştı. Adana Milletvekilleri Ali Halaman, Seyfettin Yılmaz ve Muharrem Varlı'nın da katıldığı genel kurulda, mevcut İl Başkanı Abdulkadir Üçkardeşler bir veda konuşması yaptı. Adayların yaptığı konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

(21.4.2012,FOTOĞRAF)

/////////////

ÇUFAŞ Başkan Yardımcısı Baş:

Adana'da fuarcılık için çok mücadele verdik

ÇUKUROVA Fuarcılık (ÇUFAŞ) Başkan Yardımcısı Şaban Baş, Adana'da ilk olarak 2001 yılında başlatılan fuarcılığı, zor şartlar altında geliştirdiklerini söyledi.

Tarihi Ramazanoğlu Konağı'nda her cumartesi düzenlenen kültürel etkinliğe bu hafta Şaban Baş konuk oldu. Adana'da fuarcılığın başlaması ve gelişmesi için büyük mücadele verdiklerini anlatan Baş, buna kentteki bir çok kurumun destek verdiğini belirtti. Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanlığı yaptığı dönemde kentin Türkiye ve uluslararası alanda tanıtımı için fuar alanı yapılmasına karar verdiklerini belirten Baş, "2001 yılında ATO başkanlığım döneminde kentin tanıtımı için bir şeyler yapmak istedik. En büyük eksiğimiz ürettiğimizi teşhir edememekti. Kentimizde fuar alanı olsun, dedik. Bugünkü fuar alanımızın bulunduğu yerde tepeler vardı. Belediyemizin desteği ile orayı düzeltip fuar alanı haline getirdik. Ancak büyük zorlukları yenmek zorunda kaldık" dedi.

FUAR ALANI ORMAN ARAZİSİ ÇIKTI

Fuar alanının ilk olarak çadırla kapatılabildiğini, bu yüzden birçok fuar şirketinin Adana'ya gelmek istemediğini belirten Baş şöyle konuştu:

"100. Yıl bölgesinde tahsis edilen 852 bin metrekarelik alanda düzenleme için çalışma başlattık. Bunun için Adana Büyükşehir Belediyesi ile ATO arasında anlaşma yaptık. Ancak aldığımız yeri bize Milli Emlak tahsis etmişti. Biz ATO olarak fuar işini ÇUFAŞ'a devretmek istedik. Devir sırasında karşımıza fuar alanının orman arazisi olduğu ortaya çıktı. Orman arazisini Milli Emlak veremedi. Bunun üzerine Orman Bakanlığı ile görüşme yaptık. Daha sonra fuar alanının binasını özel arazi ve belediyeye ait arazi üzerine oturttuk. Geri kalan bölümünde ise orman arazisi olduğu için bir şey yapma şansımız olmadı."

ADANA'DA İLK FUAR 1934'TE YAPILMIŞ

Adana'da ilk fuarın 1934 yılında düzenlenen 'Beynelminel Ziraat Fuarı' olduğunu belirten Baş, şöyle devam etti:

"Bu fuardan sonra yapılan 2'nci fuar ise 2001 yılında bizlerin çabası ile düzenlendi. Şimdi Adana fuarlar kenti oldu. Fuar alanı ilk olarak 6 bin metrekare olarak planlanmıştı. Şimdi 22 bini kapalı, 90 bin metrekare alana sahip. Yeni kapalı alanın yapımı için çalışmalarımız devam ediyor. Altyapısı düzenlendikten sonra 3-4 milyon dolara 2'nci kapalı alanı yapabiliriz."

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA,(DHA)

(21.4.2012/FOTOĞRAF)

//////////////

Gaziantep UNESCO kültür mirası listesinde

UNESCO'nun 2012 Dünya Kültür Mirası Listesi'ne Zeugma Antik Kenti ile Yesemek'in girmesi sevinçle karşılandı. Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Şamil Tayyar ve Mehmet Sarı, kararın hem kent, hem bölge hem de ülke açısından önemli bir başarı olduğunu açıkladı.

Milletvekili Tayyar, Türkiye'den bugüne kadar 38 yerin UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmeyi başardığını, Gaziantep'in ise İslahiye'de bulunan dünyanı en eski açık hava heykel müzesi Yesemek ve mozaikleriyle dünyanın gündemine giren Zeugma'yı bu listeye sokmasının önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. Tayyar şu değerlendirmeyi yaptı: "Yesemek'e bugüne kadar birşeyler yapılmaya çalışıldı. Ama, bu yeterli olmadı. Artık, Yesemek, Zeugma ile birlikte Gaziantep'in daha uzun süreli ziyaret edilebileceği bir merkez haline getirecek. Bölgeye daha fazla turizm ve diğer sektörlerde yatırımlar olacak. Toplamda Gaziantep'in kaderi değişecek. Artık Gaziantep eskisi gibi lahmacunuyla, kebabıyla, baklavasıyla değil, bir kültür kenti olarak anılmaya başlandı. 5 milyar dolarlık ihracatı, gelişen ekonomisini turizm ile taçlandıran Gaziantep'in UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesi bu süreci daha da hızlandıracak. Bölgesine lokomotif olan Gaziantep sınırlarının batısındaki İslahiye, doğusundaki Nizip'in UNESCO listesinde yerini almasıyla ortak yaşam kültürünün daha gelişmiş bir kent olmasını sağlayacaktır. Gaziantep'in bugün bir milyon 700 bin nüfusu var. Bunun yaklaşık bir milyon 500 bini merkezde yaşıyor. Oysa, eğer İslahiye ve Nizip'te turizm sektöründe meydana gelecek gelişmeyle buralara açılım kaçınılmaz olacaktır. Kısacası, bu karar Gaziantep turizmi için çok önemli bir gelişmedir."

TURİZM GELİRLERİMİZ ARTACAK

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ise, Zeugma'nın bugün dünya tarafından bilinen bir turizm merkezi olduğunu belirtirken, "Bu karar bölgemiz açısından, Türkiye açısından sevindirici ve heyecan verici bil gelişmedir" dedi. Zeugma'nın UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne girmesiyle kamuoyunun dikkatini daha çok çekeceğinin altını çizen Sarı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bugün Gaziantep'e gelen turistleri ortalama kalma süresi 1.5 gün. Oysa, gezilecek yerler listesine bu gelişmeden sonra Rumkale, Erenköy, Kamışlı da eklenecek. Su sporları buraya ayrı bir cazibe kazandıracak. Böylelikle her turistin kalma süresi 3 güne kadar çıkabilecek. Bu da turizm gelirinin en az 2 kat artması demek. Ayrıca, bölgeye destek artacak, kazılar hızlanacak ve daha kısa sürede daha çok turistik değer gün yüzüne çıkacak."

Ahmet KAYA/ GAZİANTEP, (DHA)

(AK/EŞ) (21.4.2012 FOTOĞRAF)

///////////

Küçük Vali'den anlamlı yorum

ADANA'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Adana Valisi'nin makamına oturan öğrencisi Gaye Şimşek, " Mustafa Kemal Atatürk'ün alınteri sayesinde burada oturmak benim hakkım" dedi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını 30 dakikalığına Meryem Mehmet Kayhan İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Gaye Şimşek'e teslim etti. Gelecekte oturmak istediği makamda bulunduğunu belirten Şimşek, "Burada oturmak beni çok heyecanlandırıyor. İleride oturmak istediğim makamda oturuyorum. Bu çok mutluluk verici" dedi. Daha sonra İl Emniyet, Sağlık Müdürleri ve Orman Bölge Müdürü'ne telfon eden Şimşek, çeşitli talimatlar verdi.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA,(DHA)

(21.4.2012/FOTOĞRAF)

///////////

Lekesiz, yurt çocuklarına yemek verdi

HATAY Valisi M. Celalettin Lekesiz, eşi Zehra Lekesiz ile birlikte, Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan gençlerle yemek yedi. Yemeğe Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz ve diğer kurum müdürleri de eşleriyle birlikte katıldı. Çocuklarla sohbet eden Vali Lekesiz, derslerine iyi çalışmaları önerisinde bulunarak, "Sizler ülkemizin geleceğisiniz. Her birinizi gelecekte çok iyi yerlerde görmek istiyorum" dedi. Okumanın önemine de dikkat çeken Vali Lekesiz, "Kitap okumak, yeni ufuklar açar, dimağınızda eşsiz bir lezzet bırakır. Kitap okumanın o büyülü güzelliğini mutlaka tadın. Her hafta en az bir kitap okuyun" diye konuştu. Yurtta kalan öğrencilerden oluşan Türk Sanat Müziği Korosu, seslendirdikleri şarkılarla etkinliğe renk kattı.

HATAY,(DHA)

(21.4.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////////

Soli'ye destek sözü

MERSİN'in merkez ilçesi Mezitli'de bulunan antik liman kenti Soli Pompeiopolis'te incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, bölgenin turizme kazandırılması için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Başkan Özcan, Soli-Pompeiopolis Antik Liman Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Remzi Yağcı'dan kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Prof.Dr.Yağcı, 1999'dan bu yana kesintisiz olarak sürdürülen arkeolojik kazıların, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tahsis ettiği sınırlı bütçelerle yapıldığını ifade etti. Bütçenin yetersiz kaldığı noktalarda Mezitli Belediyesi'nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerinin altını çizen Yağcı, "Bu güne kadar bizleri yalnız bırakmadılar. Ancak, Mezitli Belediyesi'nin tek başına çözemeyeceği ölçekte sorunlarımız da var. Sözgelimi uzman personelin konaklayacağı, gün yüzüne çıkarılan eserlerin korunacağı bir kazı evinin acilen tahsis edilmesi gerekiyor. Ayrıca, kazı sezonunda daha fazla çalışabilmek için lojistik destek bekliyoruz" dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Soli'nin kültür turizmi anlamında bir cazibe merkezi haline gelmesinin sadece Mezitli'ye değil, tüm kente katkı sağlayacağını dile getirdi. Belediye olarak kazı çalışmalarını desteklediklerini belirten Başkan Yıldırım, "Hocamızla Soli kazılarıyla ilgili uyumlu bir çalışma yürütüyoruz. Kazı ve restorasyon çalışmalarının sağlıklı bir biçimde devam etmesi bizim için son derece önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da bu çalışmaları destekleme kararı alması, kazıların hız kazanmasını sağlayacak" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise 2013 Akdeniz Oyunları öncesinde arkeolojik çalışmaların hızlanmasının, kentin uluslararası platformda tanıtım için büyük önem taşıdığını vurguladı. Büyükşehir Belediyesi olarak kazı çalışmalarını destekleyeceklerini söyleyen Başkan Özcan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kazı başkanımız bunun örnek uygulamalarını bize anlattı. Agora, Smryna (Bayraklı), Yeşilova Höyüğü ve Foça'da sürdürülen kazı çalışmalarına İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiğini biliyoruz. Kentimizin binlerce yıllık tarihi mirasının ortaya çıkarılması, arkeolojik değerlerin kent yaşamına ve turizme kazandırılması için çok yönlü destek vereceğiz. Yasal çerçevede yapılacak protokollerle kazıların hız kazanmasına katkıda bulunacağız."

Gülhan DEMİRCİ/ MERSİN(Mersin), (DHA)

(21.4.2012)

/////////////

Geleneksel sanatlara görkemli sergi

GELENEKSEL Türk sanatının yeni nesillere tanıtılması için düzenlenen, Gaziantep'in tarihi ve kültürü geleneksel 'Türk sanatlarıyla yeniden canlanıyor' konulu sergi düzenlendi. Katı, Hüsnü hat, Tezhip, Mozaik, Minyatür, Ebru ve Çini tarzındaki Gaziantep temalı eserlerin ilk ayağı Şehitkamil Kültür Merkezi'nde görücüye çıktı. Sergi sonrası dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar konser verdi.

Katı sanatçısı Dürdane Ünver, Hüsnü Hat sanatçıları Fuat Başar ve Turan Sevgili, Minyatür sanatçısı Özcan Özcan, Çini sanatçıları Nursen Güven ve Güvenç Güven, Ebru sanatçıları Yılmaz Eneş ve Nilgün Erkoç Çevik, Tezhip Sanatçıları Emel Türkmen ve Eda Funda Özkan ile Mozaik sanatçısı Meyçem Ezenginin eserlerinden oluşan sergi 23 Nisan'a kadar Şehitkamil Kültür Merkezinde gösterilecek.

GENÇ NESİLLER UNUTMASIN

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil belediyesi desteği ile gerçekleştirilen serginin Organizasyon Komitesi ve Fikri Firar Sanat Başkanı Ömer Erendor, Geleneksel Türk Buluşması Etkinliğinin Türkiye'nin diğer illerini de kapsayacak şekilde genişleyeceğini söyledi. Erendor, "Bize ait olan sanatları özellikle genç nesillerin unutmamasını ve ilgilenmesini sağlıyoruz. Bu proje sadece soyut bir sanat sergisi değildir. İçinde tüm manevi duygularımızı, zenginliklerimizi, tarihimizi barındırmaktadır" dedi.

KIYMETLİ ESERLER

Sergiye katılan sanatçılar da düşüncelerini dile getirdi. Çini sanatçısı Güvenç Güven 40 yıldır Çini sanatı ile uğraştığını ifade ederek, çeşitli projelere imza attığını vurguladı. Böyle büyük proje ile ilk kez yer aldığını dile getiren Güven, "Geleneksel sanatta bir konu üzerine çalışmak zordur. Genellikle resim ile bir konu daha kolay ifade edilir. Bu projede yer alan eserler ise tamamen çok zor şartlarda meydana gelmektedirö dedi. Katı sanatçısı Dürdane Ünver ise Katı sanatının kağıt oymacılığı olduğunu ifade ederek bir çok vatandaşın böyle bir çalışmadan haberdar olmadığını dile getirdi. Ünver, "Katı sanatı çok köklü bir sanat olup bunu yaşatmak istiyoruz. Gaziantep ile ilgili eser çalışmalarımı ilk önce burayı araştırmakla başladı. Araştırmalarımda Gaziantep tarih yönünde ilk çağlardan Cumhuriyet devrine kadar birçok dönemlere ev sahipliği yapan bu şehrin kıymetli tarih değerlerine sahip olduğunu gördüm" diye konuştu.

ÜNLÜ PİYANİSTTEN KONSER

Şehitkamil Kültür Merkezinde sergi sonrası düzenlenen gecede dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar konser verdi. Akbar, dünyaca ünlü senfonilerde müzikleri ve kendi bestesi olan Güldür Gül adlı ilahi ile salondaki herkesi büyüledi. Türk müziği makamına da değer verdiğini ifade eden Akbar önce Aşık Veysel Şatıroğlun'dan Uzun İnce Bir Yoldayım adlı türküyü daha sonra ise Nazım Hikmet'e ait olan bir eseri seslendirdi.

Turizm İl Müdürü Salih Efiloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Meclis Başkan Vekili Abdülcebbar Özkara ve Organizasyon Komitesi ve Fikri Firar Sanat Başkanı Ömer Erendor'un açılışı kurdelesini kestiği sergiye vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdil.

GAZİANTEP, (DHA)

(21.4.2012)

/////////////

Şehitkamil meydanı için ilk adım

GAZİANTEP'in merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi tarafından yapılması planlanan 'Şehitkamil Meydanı' için ilk adım atıldı. Bu kapsamda ilk olarak Emek Mahallesi Abdulkadir Aksu Bulvarı üzerinde bulunan 269 metrekare alanda kurulu binanın yıkımını gerçekleştirdi. Çalışmaları yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Burası Gaziantep'in en güzel caddelerinden biri. Buranın ben bir vatandaş olarak yüksek bina karşısı diye tarif edilmesinden her zaman rahatsızlık duymuştum. İşte bu rahatsızlığı giderebilmek adına buraya önceden taahhüt ettiğimiz nitelikli meydanı ilçemize kazandıracağız" dedi. İbrahimli bölgesinde geçmiş zamanlardan beri süregelen problemleri tek tek aştıklarını belirten Başkan Fadıloğlu, "Özellikle yıllardan beri çözüme kavuşmayan 1 No'lu cadde sorununu kaldırarak trafiğe açtık. Burası tıkanan damar gibiydi bunu ortadan kaldırdık. Ayrıca yine bu bölgede oluşan park ve otopark sorununu ortadan kaldırdık. Hemen yakınımızda bulunan geniş alandaki bant şeklindeki parkın proje çalışmasını tamamladık. En kısa zamanda ihaleye açarak buranında çalışmasını bitireceğiz" diye konuştu.

GAZİANTEP, (DHA)

(21.4.2012)

///////////

Aile görüntüsü kurtarmadı

ADANA polisi, kendilerini aile gibi göstermek için kadınlarlarla birlikte seyahat eden 2'si kadın 5 uyuşturucu tacirini yakaladı. Zanlıların araçlarında yapılan aramada toplam 41 kilo esrar ele geçirildi.

Doğu illerinden yola çıkan bir otomobilin bagajında uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı bilgisini alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Tarsus-Adana-Gaziantap (TAG) Otoyolu'nun park alanında kontrol noktası oluşturan ekipler, hareket halindeki araçlarda arama yaptı. İçinde 2 kadın ile 3 erkek ve bir çocuğun bulunduğu minibüsü durduran ekipler, yaptıkları aramada 41 kilo esrar ele geçirdi. İçlerinde kadın ve çocuk bulunduğu için ekiplerin arama yapmayacağını düşünen zanlılar Raziye G., Cennet H., Mehmet H., Diyap C. ile Bahattin B. gözaltına alındı. İfadesinde uyuşturucu ticaretiyle ilgisi bulunmadığı belirlenen Cennet H. ile 5 yaşındaki oğlu serbest bırakıldı. Zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Fatih KARAÇALI/ADANA,(DHA)

(21.4.2012,FOTOĞRAF)

///////////

Festivalde son hafta dolu dolu

SABANCI Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle 14. kez kapılarını açan Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, son haftasında, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının oyunlarını Adanalı tiyatroseverlerle buluşturacak.

Festival'de, 23 Nisan haftasında, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nun "Düğün" ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Sırça Kümes" oyunları ile Çin Çocuk Operası Küçük Kırmızı Çiçekler topluluğunun gösterisi Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Adana Tiyatro Festivali, 29 Nisan 2012 Pazar günü gerçekleşecek Hollandalı Close Act grubunun "Pi Leau" adlı sokak gösterisi ile sona erecek.

ÇOCUKLARA HEDİYE: ÇİN ÇOCUK OPERASI

Festival 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında, çocukları Çin Çocuk Operası Küçük Kırmızı Çiçekler topluluğu ile buluşturacak. Bugüne kadar, Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika'da, dünyanın 20 ülkesinde sahne alan topluluk, 28 ve 29 Nisan tarihlerindeki gösterilerinde, geleneksel Çin dansları ve müzik kültürünü; koreografi, şarkılar, Çin müzik enstrümanları, opera ve tiyatro aracılığıyla sergileyecek.

TÜM KADROSU KADIN

Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu, 23-24 Nisan tarihlerinde "Düğün" oyunuyla seyircinin karşısına çıkacak. Oyunculardan teknik ekibe kadar tüm kadrosu kadınlardan oluşan oyun, aile yadigarı bir köşkte düğün hazırlığı telaşında olan bir aileyi anlatıyor. Köşkün mutfağında ailenin sırları ve yıllardır görülmemiş hesaplar ortaya dökülürken, kadınlık hallerine vurgu yapılıyor.

BİR AMERİKAN KLASİĞİ

Amerikan edebiyatının önde gelen yazarlarından Tennessee Williams'ın ünlü oyunu "Sırça Kümes" ise, 25-26-27 Nisan tarihlerinde Adanalı seyircilerle buluşacak. Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahneye taşıdığı oyun, Amerika'nın Büyük Buhran Dönemi'nde parçalanmış bir ailenin yoksulluğa karşı verdiği hayatta kalma çabasını anlatıyor.

FESTİVALDEN MUHTEŞEM VEDA

14. Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nin kapanışı, 29 Nisan 2012 Pazar günü muhteşem bir sokak gösterisi ile yapılıyor. Geçtiğimiz yıl "Malaya" adlı gösteriyle sıra dışı bir performans sunan Hollandalı Close Act Grubu, bu yıl da Atatürk Parkı'ndan başlayarak Tren Garı'na kadar olan güzergahta "Pi Leau" adlı sokak gösterisini sunuyor. "Pi Leau", buzların erimesi ile sular altında kalan yeryüzünde, bir balıkçının hayatta kalma mücadelesini ve onun bir deniz kızına olan aşkını anlatıyor.

ADANA,(DHA)

//////////

Türkmen ressamlardan Hatay tabloları

HATAY Valisi M. Celalettin Lekesiz, 'Türkmen Ressamların Fırçasından Türkiye' projesi kapsamında, Hatay'ın güzelliklerini tuvallerine yansıtan Türkmen ressamlar Gızılgül Annaberdiyova, Çarı Yazmuradov, Azad Muradov, Perhat İşanguluyev'i makamında kabul etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Aysun Çelenk'in de katıldığı ziyarette, ilin tarihi ve turistik yerleri gezen, bu güzellikleri fotoğraflayan ve ülkelerine döndüklerinde bunları tuvallerine yansıtan sanatçılar, açacakları sergi hakkında bilgi verdi.

Sanatçılar adına konuşan Çarı Yazmuradov, proje kapsamında Türkiye'de farklı illerde çalışmalar yaptıklarını, Hatay'ın 13'üncü il olduğunu ifade ederek "Bu çalışmalar sadece Türkmenistanlı ressamların fırçasından çıkan çalışmalar değil, Türkmen ressamların gönlünden, yüreğinden gelen çalışmalar. Türkiye'ye olan sevgi, dostluk ve kardeşlik duygularının yansımasıdır" dedi.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de kültür-sanat faaliyetlerinin bir toplumun derinliğini ve özünü oluşturduğunu ifade ederek, "Bir ülke için milli kalkınma, kişi başına düşen milli gelir gibi ekonomik göstergeler önemlidir ama insani gelişmişlik dediğimiz kültür-sanat faaliyetlerinin yoğunlaşması da bir toplumun derinliğini ve özünü oluşturur. Özellikle kültür ve inanç turizmi anlamında iddialarımız varsa bu tür faaliyetlerin de yoğunlaştırılması gerekir" diye konuştu.

HATAY,(DHA)

(21.4.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

Miniklerin tango şovu

ADANA'da Fatih Mehmet Anaokulu öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında sergiledikleri tango gösterisiyle izleyenleri büyüledi. Okulun Uğur Böcekleri öğrencileri, sınıf öğretmeni Melda Demircan ve dans öğretmeni Pakize Sehlikoğlu gözetiminde hazırladıkları gösteri ile velilerinin karşısına çıktı. Minikler, profesyonel dansçıları aratmayan figürleri ve disiplinli tavırları ile izleyenleri hayran bıraktı. Gösterinin sonunda, 10. Yıl Marşı eşliğinde, üzerinde Atatürk resmi olan Türk Bayrağını açan öğrenciler, büyük alkış aldı.

Sam ÖZMEN/ ADANA,(DHA)

(21.4.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////////

Musiki derneklerinden ortak konser

ADANA'da 33 yıldır müzikseverler için etkinlikler düzenleyen Divan Musiki Derneği, bu kez İskenderun'da koünser verdi. İskenderun Musiki Derneği üyeleri ile birlikte sahneye çıkan Divan Musiki Derneği'nin Türk Sanat Müziği konserini yaklaşık 600 kişi izledi. İlk kez organize edilen ortak koro çalışmasında Divan Musiki Derneği Mahur Makamı'nda eserler seslendirdi. Solistlerin okuduğu solo parçalar da salonu dolduran sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

(21.4.2012,FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement