Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(6.6.ADANA'da Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Abidin Dino Evine Dönüyor' başlığı ile düzenlenen etkinlikler, kentte sanat ve kültür rüzgarları estirdi.)

06.06.2012 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(6.6.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Abidin Dino evine döndü

ADANA'da Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Abidin Dino Evine Dönüyor' başlığı ile düzenlenen etkinlikler, kentte sanat ve kültür rüzgarları estirdi.

Büyükşehir Beledoiyesi yanında sergi alanı haline getirilen Abidin Dino Sanat Parkı'nda, Abidin Dino, Orhan Kemal ve Yaşar Kemal'in uzun yıllar buluşmalarının anlatıldığı bronz heykelin açılışının ardından, sanatçının belediyeye bağışlanan tablolarının sergisi, sonra da ünlü sinema yönetmeni Ali Özgentürk'ün söyleşisi güne damgasını vurdu.

Parkın açılışında Orhan Kemal'in oğulları Işık ve Nazım Öğütçü, sinema sanatçısı Menderes Samancılar, Rıza Akın, sinema yönetmeni Ali Özgentürk, ressam Ethem Çalışkan il yöneticileri ve yüzlerce sanatsever tarafından adeta bağırlarına basıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, Adanalı olan dünyaca ünlü sanatçı Abidin Dino'yu en iyi şekilde gelecek nesillere de tanıtmak üzere bu tür bir etkinlik ve park düzenlemesi yaptıklarını, halktan ve sanat çevrelerinden çok olumlu tepkiler almaktan mutluluk duyduğunu söylerken, "Böylece Abidin Dino evine dönmüş oldu" dedi.

ALİ ÖZGENTÜRK ANLATTI

Etkinliğin akşam bölümünde de Sinamatek film gösterimlerinin de yapıldığı Adana Sanayi Odası salonunda yönetmen Ali Özgentürk 'Abidin Dino'nun Sinemacılığı' üzerine, bir söyleşi yaptı. Altın Oran tarafından hazırlanan slayt gösteriminin ardından Gazeteci Orhan Apaydın, Adanalı olan Ali Özgentürk'ü anlatırken, "O Türk sinemasının kilometre taşlarından biri. Bütün dünya onun filmlerine, biz de Adanalılığına hayranız" diye konuştu. Özgentürk, Abidin Dino ile tanışması ve anılarını anlattıktan sonra Adana'dan bu kadar çok sanatçı yetişmesinin merak edildiğine değinerek, "Bir veya birkaç nedene bağlanamaz" diyerek bu konudaki görüşlerini paylaştı.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(6.6.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Türkülerin ustasına fahri doktora

TÜRK Halk Müziği'ne bugüne kadar bir çok eser kazandıran usta sanatçı Yücel Paşmakçı'ya Gaziantep Üniversitesi tarafından fahri doktora ünvanı verildi.

Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 'Kültür ve Sanat Günleri' kapsamında, Gaziantep Üniversitesi Senatosu'nun aldığı karar uyarınca Yücel Paşmakçı'ya Fahri Doktora verilmesi için tören düzenlendi.

Törenin açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Dev sanat adamlarının huzurunda büyük bir ustaya Yücel Paşmakçı'ya kendini sanata, kültüre adamış bir hayata, bir başarı öyküsüne biz küçük bir doktora takdiminde bulunacağız. Bu bizim için onur verici bir şey" dedi.

Kültürün bir ulusun karakteri olduğunu belirten Sanatçı Yücel Paşmakçı ise meslek hayatında 58 yılı geride bıraktığını söyleyen belirterek "Gaziantep Üniversitesi tarafından bana bağışlanan bu onur için Rektörümüz Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'a, bütün senato üyelerine, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Hakan Tatyüz'e ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Rektör Coşkun tarafından Paşmakçı'ya fahri doktora diploması verilerek, cübbe giydirildi.

ÜNLÜ SANATÇILAR KATILDI

Diploma töreninin sonrasında GAZÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ilgar İmamverdiyev eşliğinde, aralarında Arif Sağ, Cengiz Özkan, Erdal Erzincan, Nursaç Doğanışık, Hüsamettin Subaşı, Gülşen Kutlu, Hüseyin Kaplı, Erol Köker, Emel Taşçıoğlu, Mehmet Özbek, Mustafa Balçın'ın da bulunduğu sanatçılar birbirinden güzel türküler seslendirildi. Gece Yücel Paşmakçı şefliğinde 'Kütahya'nın Pınarları' adlı eserin seslendirilmesiyle sona erdi.

GAZİANTEP, (DHA)

(6.6.2012)

///////////

ÇÖZDER'den proje tepkisi

ÇUKUROVA Özürlüler Derneği (ÇÖZDER) Başkanı Ahmet Ataş, özellikle dezavantajlı kesimlere yönelik çalışan sivil toplum kuruluşlarının, 'proje avcıları' tarafından mağdur edildiğini söyledi. Proje hazırlama amacıyla sivil toplum kuruluşlarının borçlandırıldığını belirten Ataş, "Sivil toplum kuruluşlarını, 'Size yönelik proje hazırlayalım, hibe alın' diyerek kandırmak istiyorlar" dedi.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Tepebağ Mahallesi'nde bulunan dernek binasında açıklama yapan ÇÖZDER Başkanı Ahmet Ataş, "Sivil toplum örgütlerine yönelik ve dezavantajlı grupları da kapsayan projelerin önem kazanmasıyla birlikte türeyen, 'proje avcıları', bizim gibi dezavantjlı kurumları dolandırmaya çalışıyor. Bizleri borçlandırıp mağdur etmek istiyorlar. Bunlara karşı herkesin dikkatli olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(6.6.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Eski vekil futbol sahasında evlendi

21. DÖNEM MHP Mersin Milletvekilliği yapan Yalçın Kaya, Ankara'da memur olarak görev yapan Emine Kaya ile evlendi. Erdemli Belediyesi futbol sahasında yapılan düğüne MHP Mersin İl Sekreteri Üzeyir Güleç, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli MHP İlçe Başkanı Bekir Özsu, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Güner de katıldı. Futbol sahasını dolduran konuklar, müzik eşliğinde halaylar çekerek, çiftin mutluluğuna ortak oldu.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), DHA)

(6.6.2012)

/////////////

Polisin 'marka' operasyonu

GAZİANTEP polisinin düzenlediği operasyonda uluslararası markaların taklitlerini yaparak piyasaya süren 54 kişi hakkında işlem yapıldı.

Interpol ile ortaklaşa yürütülen ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 20 ayrı ülkede eş zamanlı gerçekleştirilen 'Black Poseidon' adlı operasyon kapsamında Gaziantep'te marka ihlali üretim ve satışını yapan kişi ve kişilere yönelik çalışmayapıldı. Çalışma sonucunda giyim, ayakkabı, spor kıyafetleri, mobilya, gıda maddesi ile deterjan üretim ve satışı yapan yerler denetlendi.

Gaziantep Sulh Ceza Mahkemelerinden alınan arama ve el koyma kararlarına istinaden yapılan operasyonlarda 51 ayrı iş yeri ile 3 depoda piyasa değeri 2 milyon 981 bin 940 TL olan çeşitli markalara ait toplam 95 bin 335 adet taklit ürün, 1 ton 557 kilogram sahte deterjan, 2 bin 761 adet ünlü markalara ait boş taklit deterjan poşeti, 513 adet mobilya malzemesi, 692 adet tasarım taklidi triko, 1 ton 494 kilogram taklit gıda maddesi ve 9 adet taklit kol saati ele geçirildi.

Taklit ürünlerin üretimini ve satışını yapan 54 kişi, hakkında Markalar Kanununa muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı.

GAZİANTEP, (DHA)

(6.6.2012)

/////////////

Yusuf Güney'li şenlik

GAZİANTEP'te Özel Seçkin Koleji'nin şenliklerinde sahne alan Yusuf Güney şarkılarıyla gençleri coşturdu. Özel Seçkin Koleji'nin 10. Geleneksel Kültür ve Sanat Şenliği'nde öğrenciler için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kız voleybol takımının gösterisi, İngilizce ve Türkçe tiyatro ile kep töreninin ardından, gecenin finalinde pop müziğin genç seslerinden Yusuf Güney sahne aldı. Yusuf Güney, birbirinden güzel şarkılarıyla gençleri coştururken, sergilediği sahne performansı ile izleyenleri hayran bıraktı. Gece havai fişek gösterileri ile renklendi.

GAZİANTEP, (DHA)

(6.6.2012)

//////////////

Çerkesler buluşacak

ADANA Çerkes Kültür Derneği, 17 Haziran'da sezon sonu gösterisi düzenleyecek. Etkinlikte, Çerkesler buluşacak. Etkinlikle ilgili bilgi veren Adana Çerkes Kültür Derneği Başkanı İsa Elagöz, 17 Haziran'da Çukurova İlçesi'ndeki Doğal Park Amfi Tiyatro'da yapılacak gösteriye, herkesi davet etti. Çerkes kültürünün yaşatılması için çalıştıklarını aktaran Elagöz, "Sezon sonu gösterimizde, Nelkhut ve Sozraşh ekipleri çocuklar ve gençler için folklor gösterisi düzenleyecek. Etkinliğimize sunucu ve sanatçı İshak Akbay da katılacak. Herkesi yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(6.6.2012, FOTOĞRAF)

///////////

GAFSAD'dan yeni mekana sergili açılış

GAZİANTEP Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) yeni mekanının kapılarını bir sergi ile açtı.

Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı Lalem Apartmanı'ndaki GAFSAD'ın yeni mekanının açılış törenine çok sayıda fotoğrafsever katıldı. GAFSAD Başkanı Ahmet Doğan Yardı ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu törende, derneğin kurucu üyelerinden ve eski başkanlarından Dr.Mustafa Özgün bir konuşma yaptı. Özgün, GAFSAD'ın kurulduğu günden beri Gaziantep'te fotoğraf sanatının yaygınlaşması ve sevilmesinde büyük rolü olduğunu belirterek "Gaziantep'in tanıtımına katkı da sağlayan derneğimiz gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp fotoğrafa yönlendirdi" dedi.

Dernek faaliyatlerinde Hasan Yelken'in büyük katkıları olduğunu da anlatan Özgün, yeni yerin düzenlenmesinde Gökhan Dağdeviren ve Mehmet Tufan'ın özverili çalışmaları olduğunu kaydederek emeği geçen herkese teşekkür etti. Canlı keman dinletisi kokteyl ile devam eden açılış, katılımcıların fotoğraf üzerine söyleşileri ile devam etti.

Zeki GÜNAY/ GAZİANTEP, (DHA)

(6.6.2012)

//////////

Zabıtadan ekmek denetimi

GAZİANTEP'in merkez Şahinbey İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 252 fırında ekmek gramajları ve hijyen denetimi yaptı. Denedimlerde 21 işyerine tespit tutanağı, 91 işyerine ihtar verilirken 140 işyeri ise normal standartlarda görüldü. Denetimlerle ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu işyerlerinde ekmek gramajlarının kontrolünün yanı sıra, işyeri temizliği ve ruhsat kontrollerinin de yapıldığını ve kurallara uymayan işyerlerine yasal işlem uygulandığını söyledi. Tahmazoğlu, denetimlerde normal görülen işyeri sahiplerine de teşekkür etti. Zabıta ekiplerinin her alanda denetim ve kontrollerini sürdürdüğünü kaydeden Başkan Tahmazoğlu, "Hiç kimsenin vatandaşımızın sağlığıyla oynamasına müsaade etmeyiz. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre görev yapmaktadır. Sorumluluk alanları içerisinde halkımızın zorunlu tüketim yapacağı gıda ürünleri ağırlıkta olmak üzere denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürmektedirler" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(6.6.2012) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement