Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(24.10.GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı nedeniyle genel güvenlik önlemlerine ek olarak bir dizi tedbir aldı.)

24.10.2012 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(24.10.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////////

Emniyetten bayramda ek tedbir

GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı nedeniyle genel güvenlik önlemlerine ek olarak bir dizi tedbir aldı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada vatandaşların rahat ve huzur içinde bayramlarını geçirebilmesi için Asayiş Şube ve Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri nce bazı ek tedbirler alındığı belirtildi. Açıklamada "İlimizde belirtilen yerlerde 15 rütbeli personel, 54 resmi ekip, 14 güven timi, 13 yunus timi, 14 sivil ekip ve 18 yaya devriyeden oluşan 633 personel ile güvenlik önlemleri alınmıştır" denildi. Kurban Bayramı nedeniyle trafik yoğunluğunun yaşanması beklenilen ana güzergahlar ile büyük alış veriş merkezleri civarında trafik akışını sorunsuz olarak sağlamak amacıyla, görevli ekip ve personel sayısının arttırıldığı kaydedildi.

GAZİANTEP, (DHA)

(24.10.2012)

////////////////

'Bayram sevinci hüzne dönüşmesin'

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Şahin, Kurban Bayramı'ndaki 6 günlük tatil nedeniyle yola çıkacak sürücülerin yağışlı havayı da dikkate alarak dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

İslahiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Şahin, Kurban Bayramı ve ardından kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla trafiğe çıkacak sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı. Trafik yoğunluğu ile birlikte yağışların da sürücüleri zor durumda bırakabileceğini kaydeden Şahin, "Bayramlar mutluluk ve sevinçlerin paylaşıldığı günlerdir. Bu mutluluğu hüzne dönüştürmemek için sürücüler lütfen trafik kurallarına uysun" dedi.

Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE, (GAZİANTEP) (DHA)

(24.10.2012)

/////////////

Suriyeli Türkmenlere yardım eli

TÜRKİYE Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) tarafından Osmaniye'de bulunan Suriyeli Türkmenlere giyim eşyası yardımı yapıldı. Bir TIR dolusu giyim eşyası TÜRKAV Osmaniye Şube Başkanı Alparslan Koca tarafından yaklaşık 9 bin kişinin kaldığı Osmaniye'deki çadır kentteki görevlilere teslim edildi. Şube Başkanı Koca, yardım malzemelerinin TÜRKAV Genel Merkezi tarafından gönderildiğini söyledi. TÜRKAV Genel Başkanı Sinan Yüksel ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Koca, "Sınır komşumuz olan Suriye'deki yaşanan üzücü olaylar nedeniyle ülkemize sığınmak zorunda kalan Türkmen kardeşlerimiz Osmaniye'mizde kurulan çadır kent konaklama tesislerinde misafir edilmektedirler. Bu nedenle Türkmen kardeşlerimizin zorunlu ikametlerindeki sıkıntılarına bir nebze de olsa yardımcı olabilmek amacıyla böyle bir yardım çalışması düzenlendi" dedi.

İbrahim MEÜL/OSMANİYE, (DHA)

(24.10.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Huzurevi sakinlerine bayram bakımı

MERSİN'in merkez Mezitli ilçesinde Kurban Bayramı nedeniyle, huzurevinde kalan kadınların saç bakımı, erkeklerin ise saç ve sakal tıraşları yapıldı. Mersin Kızkalesi Rotaract Kulübü ve Toros Üniversitesi öğrencileri Özel Sevgi Bağı Yaşlı Dinlenme ve Bakımevi'ni ziyaret etti. Huzurevinde kalan 34 kişi berber ve kuaförler tarafından tıraş edildi. Rotaract Kulübü Dönem Başkanı Yağmur Selen Umay, bayram öncesi huzurevi ziyaretinin artık geleneksel hale geldiğini belirterek "Nitelikli yaşam sürdürmede güçlük çeken yaşlıların öz bakımlarının karşılanmasına yardımcı olduğumuz için mutluyuz. Her biri farklı nedenlerle ömürlerinin kalan bölümünü huzurevinde geçirmeyi tercih eden yaşlılar, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da en güzel kıyafetlerini giyip, öz bakımlarını yaparak ziyaretçi yolu gözlüyor. Bayramda onları unutmayın" dedi. Huzurevi sakinleri de böyle bir çalışma yaptıkları için Huzuerevi Müdürü Fatma Meral, öğretmenler, Rotaract Kulübü ve öğrencilere teşekkür etti.

Gülhan DEMİRCİ/ MERSİN,(DHA)

(24.10.2012)

/////////

Güzeloğlu: Sanayi sitesinin takipçisiyiz

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kente yeni bir sanayi sitesi yapılması konusunun takipçisi olduğunu belirterek "Sanayi sitesi için yer yok, gibi bir söylemi aşacağız" dedi.

Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (MESOB) 2012 Yılı Başkanlar Toplantısı Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun katılımıyla yapıldı. Birlik hizmet binasında yapılan toplantıya il genelindeki 72 meslek odası başkanı katıldı. Toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, esnafın yaşadığı sıkıntıyı kendi sıkıntısı olarak gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Esnaflarımızın işi bizim işimizdir. Yaşanılan sorunları kendi sıkıntımız gibi görüyoruz, böylece sorunların çözümüne ilişkin önemli adımlar atıyoruz. Mersin'e yeni bir sanayi sitesinin yapılması konusunun da yakın takipçisiyiz. Bu noktada herkes sorumluluğunu yerine getirecektir. Büyük bir geleceği düşünürken doğru olanla başlayacağız. 'Sanayi sitesi için yer yok' söylemini aşacağız. Bunun için gerekli çalışmalar sürdürülüyor. Yazılar yazıldı, cevap bekleniyor."

MESOB Başkanı Talat Dinçer de yaptığı konuşmada Vali Güzeloğlu'nun sorunların çözümünde bir lokomotif görevi üstlendiğini vurguladı.

MERSİN, (DHA)

(24.10.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////////

Nar üreticisi dertli

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde başlayan nar hasatı yapan üreticiler, fiyatların önceki yıla göre düşük olması ve pazar sıkıntısı nedeniyle zor günler yaşıyor.

İslahiye'de kırmızı biber ve sofralık üzüme alternatif ürün olarak desteklenen nar Kayabaşı, Tandır, Hasanlök, Koçcağız, İdilli, Köklü ve Kabaklar gibi dağ köylerinin geçim kaynağı haline geldi. Kalp dostu olarak bilinen nar meyvesinin hasatının başlamasıyla üreticiler, pazarda kilosu 60 kuruş ile 1 liraya kadar değişen fiyatlara rağmen alıcı bulamamaktan yakınıyor. Nar üreticisi Hanifi Erdoğan, Kabaklar Köyü'nde bin 500 nar bahçesi bulunduğunu, rekolte iyi olmasına rağmen, pazar sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse ise ilçe ekonomisinde söz sahibi olan kırmızı biber ve sofralık üzüme alternatif ürün olma yolundaki narın, hükümetin sebze desteği ile her yıl gelişim gösterdiğini, ilçede 2 bin dönümde ekili olan nar için yaklaşık 20 bin rekolte beklendiğini dile getirdi.

Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)

(24.10.2012)

///////////

Pınar Mahallesi sakinlerinden belediyeye tepki

ADANA'da mahallelerine hizmet alamadıklarını iddia eden Pınar Mahallesi sakinleri, merkez Seyhan İlçe Belediyesi önünde pankart açıp, protesto eylemi yaptı. Sokaklarının asfaltlanmadığını, çocuk parkı yapılmadığı ve söz verildiği halde semt pazarı inşaatına başlanmadığını söyleyen mahalle sakinleri belediye binası önünde toplandı.

Mahalle Muhtarı Saniye Çelik, belediyeden hizmet alamadıklarını belirterek "Pınar Mahallesi halkının acilen park, semt pazarı ve yollarının asfaltlanmaya ihtiyacı vardır. Sayın Belediye Başkanı Azim Öztürk, 2 yıl önce pazar yerini bitireceğine, asfaltımızı dökeceğine söz vermişti. Ancak bu söz hala tutulmadı. Hala pazar yerimiz yok" dedi.

Basın açıklamasının ardından belediye görevlileri mahalle sakinlerini belediye meclis salonuna davet etti. Burada mahalle sakinleri ile görüşen Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, sorunları en kısa zamanda çözeceğine dair söz verdi.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

(24.10.2012/FOTOĞRAF)

//////////////

"Anadolu'ya yolculuk" sergisi

ANADOLU'dan yola çıkan, çoğunu akademisyenlerin oluşturduğu bir grup sanatçının, doğdukları topraklara vefa borcu olarak düşünülen 'Anadolu'ya Yolculuk Sergileri'nin 7'ncisi Gaziantepli sanatseverlerle buluştu. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergide 46 sanatçının resim ve fotoğrafları izlenime sunuldu. Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi'ndeki serginin açılışına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin Gaziantep'te açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren GAÜN Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun "Birbirinden güzel fotoğrafların, resimlerin yer aldığı bu sergi çok kıymetli sanatçılarımızın bize olan bir katkısıdır. Serginin gerçekleşmesinde emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

'Anadolu Yolcuları Sanatçıları'ndan, Türk Resim Tarihi'nde yerini almış İbrahim Balaban, Prof.Devrim Erbil, Ekrem Kahraman, Prof.Ramiz Aydın, Prof.Basri Erdem, Prof.Ahmet Özol, Remzi İren ve fotoğraf sanatçılarından İbrahim Zaman, Mehmet Akgül, Dali Ayyıldız ve Ara Güler'in çalışmaları, 30 Ekim'e kadar ziyarete açık olacak.

GAZİANTEP, (DHA)

(24.10.2012) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement