Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(4.1.UZUN süredir mücadele ettiği kansere yenilerek yaşamını yitiren 65 yaşındaki Adana Diş Hekimleri Odası'nın efsane başkanı Asım Savaş, son yolculuğuna uğurlandı.)

04.01.2013 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(4.1.2012/fotoğraf)

///////////

asım Savaş'a son görev

UZUN süredir mücadele ettiği kansere yenilerek yaşamını yitiren 65 yaşındaki Adana Diş Hekimleri Odası'nın efsane başkanı Asım Savaş, son yolculuğuna uğurlandı. Asım Savaş'ın dostları ve yakınları onu son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

AYTAÇ DURAK DA KATILDI

Siyaset ve spor çevrelerinin çok yakından tanıdığı, renkli simasıyla bilinen Asım Savaş için tam 24 yıl başkanlığını üstlendiği Adana Diş Hekimleri Odası'nın önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Asım Savaş'ın eşi Nilgün, kızları Merve, Fahriye ve Sıla ile görevden uzaklaştırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ve eski milletvekili Kemal Sağ'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

HELALLİK İSTENDİ

Cenaze aracından indirilen Asım Savaş'ın tabutu, Türk bayrağı ve Diş Hekimleri Odası'nın flamasıyla örtüldü. Ayakta durmakta güçlük çeken ve sürekli ağlayan eşi Nilgün Savaş ile çocuklarını, törene katılanlar teselli etmeye çalıştı. Asım Savaş'ın dostları da omuzlarına aldıkları tabuta karanfil bıraktı. Saygı duruşunun ardından özgeçmişi okunan Asım Savaş için helallik istenen törene katılanların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

'BABAM GİBİYDİ'

Duaların okunduğu cenaze töreninde konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, Asım Savaş ile ilgili anılarını anlattı. Yaşamın çok kısa olduğunu vurgulayan Hasan Yaman, "Önemli olan bu kısa hayatta neler yaptığımız. Asım Savaş hayatını dolu dolu yaşadı. Bizlere çok şey öğretti. Meslek hayatımın büyük bir bölümünü onla geçirdim. Benim babam gibiydi" dedi. Yapılan törenin ardından Asım Savaş'ın cenazesi Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(4.1.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Bakan Dinçer, Ekinfen Okulları'nın açılışında konuştu

'Eğitimde özel sektörün payı artmalı'

MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitimde özel sektörün yatırımlarının armasını istediklerini söyledi. Bakan Dinçer, bir dizi toplantı, açılış ve etkinliğe katılmak üzere geldiği Adana'da Ekinfen Okulları'nı da ziyaret etti. Bakan Dinçer'in yanı sıra Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ak Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan ve Şükrü Erdinç, Ak Parti İl Başkanı Ziyaettin Yağcı'nın da aralarında bulunduğu heyeti, Ekinfen Okulları Kurucuları Ferdane Bayıldıran ve Cengiz Bayıldıran, Genel Müdürü Mahmut Reyhanioğlu, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler çiçeklerle karşıladı.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Bakan Dinçer'e bilgi veren Ferdane Bayıldıran "Ekinfen Okulları'nı kurarken para bizim için önemli değildi. Bu yatırım para kazanmak için yapılmış değildir. Bu dünyadan göçüp gittiğimizde geride güzel bir şeyler bırakabilme isteğiyle okulumuzu yaptık. 34 yıllık öğretmenlik hayatımızda birikimlerimizi Ekinfen Okulları'na aktardık" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de Türkiye'de özel sektörün eğitim yatırımlarındaki payının artmasını hedeflediklerini belirterek "AB'de özel sektörün eğitim yatırımlarındaki payı, ilköğretim seviyesinde yüzde 18, ortaöğretim seviyesinde ise yüzde 11. Türkiye'de bu oranlar ilköğretimde yüzde 8, ortaöğretimde yüzde 1.5. Biz özel sektörün eğitim yatırımlarındaki payının artması için tedbirler aldık. Meslek liselerine özel sektör neredeyse yatırım yapmıyor. Bunun için öğrenci başına 5 bin 500, 6 bin liralık teşvik vereceğiz" diye konuştu. Bakan Dinçer'e Ekinfen Okulları'nda sıkma, gözleme, börek ve ayran ikram edildi.

ADANA,(DHA)

////////////

Mersin'de kurtuluş gecesi

MERSİN'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91'nci yıldönümü kutlamaları kapsamında 'Kurtuluş Gecesi' düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan etkinliğe Vali Hasan Basri Güzeloğlu, CHP Mersin Milletvekilleri İsa Gök ve Aytuğ Atıcı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Jandarma Komutanı Kd. Albay Bedri Dursun, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Tayyar Şen, Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile yaklaşık bin kişi katıldı.

Gecede söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, şunları söyledi: "91 yıl önce küçük bir kasaba konumunda olan Mersin, Cumhuriyetin ilanı ile birlikte büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirmiştir. Mersin bugün vergi sıralamasında Türkiye'nin beşinci, nüfus olarak da 10'uncu büyük kentidir. Sanayisi, serbest bölgesi, limanı, tarım alanları, fabrikaları, tarihi ve turistik yerleri, iklimi ve sahili ile Türkiye'nin gelecek vaat eden kentlerinden birisidir. Kentimizin düşman işgalinden kurtulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkesi saygıyla anıyorum."

Konuşmanın ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları Ekrem Tamer'in yazıp yönettiği, koreografisini Serbülent Biçer'in üstlendiği 'Güneşi Kucaklayan Topraklar' adlı müzikli, danslı tiyatral gösteriyi sahneledi. Gösteride Mersin'in düşman işgalindeki günlerinden kesitler sunuldu. Kongre ve Sergi Sarayı'nın bahçesinde ışık ve havai fişek gösterilerinin de yapıldığı gecede ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği konseri verdi.

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)

(4.1.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////

Kırgızlar Mersin'de

BİR dizi etkinliğe katılmak üzere Kırgızistan'dan Mersin'e gelen heyet Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile görüştü. Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü etkinliklerine katılmak için Toroslar Belediyesi'nin davetlisi olarak Kırgızistan'ın Oş kentine bağlı Özgen ilçesinden gelen heyette Özgen Kaymakamı Attokur Tacibaev, Belediye Başkanı Patiydin Mavlanov ile Kent Konseyi Başkanı Abdulfattah Nasirov yer aldı. Konuk heyete Vali Güzeloğlu ile görüşmelerinde Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da eşlik etti.

Toroslar ile Özgen arasında 'Kardeşlik Anlaşması' imzalandığının bilgisini veren Vali Güzeloğlu, Türk Dünyası'nın her köşesinin Türkiye adına değerli olduğunun altını çizdi. Güzeloğlu, Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemini vurguladı. Vali Güzeloğlu, ziyaret sırasında kendisine hediye edilen Kırgız çapanını giyerek, kalpağı da başına taktı.

MERSİN, (DHA)

(4.1.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////

Vatandaşa 500 fidan

MERSİN'in Silifke İlçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından vatandaşlara sedir, defne ve harnuptan oluşan 500 fidan dağıtıldı

Silifke Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan fidan dağıtımına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, "Ağaçlandırma kampanyası dahilinde defne, sedir ve harnup olmak üzere 500 adet fidanı vatandaşlarımıza dağıttık. Vatandaşlarımız fidanlarımıza büyük ilgi gösterdiler" dedi.

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bir çok bölgede fidan dikimi ve tohum ekiminin devam ettiğini belirten Müdür Arslan, Mersin'in orman envanteri bakımından en zengin bölgeye sahip olunduğunu, ormanların korunmasında en önemli unsuru insanların oluşturduğunu belirtti. Ormanın hem köylüye hem de devlete büyük kazanç sağladığını belirten Arslan, "Ormanların korunması için bizler ne kadar çalışma yaparsak yapalım, en önemli unsur vatandaşlarımızdır. Bunun içinde vatandaşlarımızı, köylülerimizi ve ağacı seven herkesi fidan dikmeye, ormanı korumaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin), (DHA)

(4.1.2013)

/////////////////

Ömrü dolan ağaçlar kesilecek

MERSİN'in Tarsus İlçe Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü'nün hazırladığı rapor doğrultusunda ekonomik ömrünü tamamlamış ağaçları kesecek. Konu ile ilgili çalışma yapan Tarsus Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünün hazırladığı rapora göre çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda park içerisinde yer alan bazı çam ağaçlarının çevreye zarar verdiği ve çoğunluğunun kuruyarak tehlike arz ettiği belirlendi. Bu ağaçlarla ilgili belediyeye çok sayıda şikayet geldiğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapılacak çalışmalar sonucunda, tehlike arz eden, kurumuş ağaçların ve çam ağaçlarının kesileceğini, kesilen ağaçların yerine en kısa sürede çeşitli türlerde ağaç dikimi yapılacağını söyledi.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

(4.1.2013, FOTOĞRAFLI)

///////////////

Osmaniye Ceceli ile coşacak

OSMANİYE Belediyesi tarafından düzenlenen kurtuluş haftası ücretsiz halk konserinde pop müziğinin güçlü ismi Mustafa Ceceli sahne alacak. 7 Ocak Pazartesi günü saat 12.00'de resmi kutlama törenlerinin hemen ardından Ceceli, Devlet Bahçeli Meydanı'nda kurulacak dev sahnede konser verecek. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, konsere tüm halkı davet ederek, "Kurtuluş coşkusunu arttırmak için düzenlediğimiz bu konserde Türkiye'nin şu anda en çok dinlenen aynı zamanda duruşu, yaşantısı, milli ve manevi konulara duyarlığı ile kurtuluş haftasının ruhuna uygun bir isim olan Mustafa Ceceli'yi şehrimize getiriyoruz. 7 Ocak 2013 günü kurtuluş coşkusunu hep birlikte Devlet Bahçeli Meydanı'nda yaşamak için tüm halkımızı saat 11.00'daki kutlama törenlerine ve akabinde yapılacak halk konserine bekliyorum" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(4.1.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Kahramanmaraş Adliyesi'nde hukuki süreç hızlanacak

'MAHKEME Yönetim Sistemine Destek Projesi' kapsamında adliyelerde uygulanan danışma ve ön bürolar Kahramanmaraş'ta da hizmet girdi. Yeni uygulamayla birlikte vatandaşlar, adliye içerisinde dilekçe ve dava açmak için kapı kapı dolaşarak hakim aramayacak. Dava dilekçeleri ve belgeleri doğrudan ön büro veya yazı işlerinde görevli memurlara teslim edecek.

25 hakim, 17 cumhuriyet savcısı, 11 hakim ve savcı adayı olmak üzere, bin 233 adalet personeliyle hizmet veren Kahramanmaraş Adliye Sarayı'nda, savcılık, hukuk ve ceza mahkemeleri için ön bürolar kuruldu. Adliye sarayının giriş kapısına kurulan bürolarda, davanın açılmasından, yargı sürecinde mahkemelerin talep ettiği her tür evrak işlemlerine kadar vatandaşlara hizmet sunulacak. Sistemle birlikte hakim ve savcıların iş yükünün de önemli ölçüde azaltılması planlanıyor.

Hizmete sunulan yeni uygulamanın tanıtımını yapan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, proje kapsamında yargı işleyişinin hızlanacağını vurguladı. Sistem sayesinde verimliliğin en üst noktaya ulaşacağını ifade eden Küçük, "Adliyemizde savcılık, hukuk ve ceza mahkemeleri için ön bürolar kuruldu. Bu bürolar Türkiye'nin çeşitli illerinde 3 yıldan buyana başarıyla hizmet veriyor. Adliyeye gelen vatandaşlarımız bundan sonra bina içerisinde yer aramadan, hakim ve savcıların yanına gitmeden dilekçe vererek işlemlerini kısa sürede yapabilecek. Yapılan işlemleri aynı zamanda hakim ve savcı arkadaşlarımız Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ile bilgisayarından takip edebilecek. Bu sayede belge kaybı ve yanıltmaların önüne de geçilmiş olacak. Projenin çok daha başarılı olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Kahramanmaraş Barosu Başkanı Metin Doğan ise büroların hizmet kalitesini artıracağını söyledi. Adli yargının güçlendirilmesi ve sunulan hizmet kalitesinin artırılması adına önemli bir adım atıldığını kaydeden Doğan, şöyle konuştu: "Bürolar sayesinde hem avukatlar, hem de vatandaşlarımız adliye koridorlarında mahkeme aramayacak. İşlemleri tek elden yürütecek. Mahkemelere sadece duruşma için gidilecek. Proje Türkiye'nin çeşitli illerinde uygulandı ve başarı yakalandı. Kahramanmaraş'ta da başarılı olacağına inanıyorum. Bu proje adalet hizmetlerinin kalitesinin artması adına önemli bir proje."

KAHRAMANMARAŞ,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement