Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(03.02.ÇUKUROVA Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GİAD), 25 Aralık 2012'de lansmanını gerçekleştirdiği "Hayalimdeki Adana Proje Yarışması" yoğun ilgi gördü.)

03.02.2013 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(03.02.2013, FOTOĞRAFLI)

///////////////

'Hayalimdeki Adana'ya proje yağıyor

ÇUKUROVA Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GİAD), 25 Aralık 2012'de lansmanını gerçekleştirdiği "Hayalimdeki Adana Proje Yarışması" yoğun ilgi gördü. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, yarışmaya katılımın yüksek olduğunu belirterek, "Yarışmamıza proje yağıyor" dedi.

Toplam 10 bin TL ödüllü Hayalimdeki Adana Proje Yarışması'na Adana'nın gelişimine, geleceğine katkı vermek isteyen, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlardan da destek geldi. Sakarya, Mimarlar Odası hariç, Adana'daki sivil toplum örgütleri ve mesleki odaların da üyelerine duyurarak destek verdiğini bildirdi. Yarışma ile Adana'nın geleceğine ışık tutmak istediklerinin altını çizen Sakarya, yarışmaya her kesimden başvurular bulunduğunu belirtti. Sakarya, şöyle devam etti:

"Böylesine kısa sürede, yoğun bir başvuru olması bizi mutlu etti. Yarışma, Adana'nın bu projeye her konuda fikir verecek Adanalılar'a ihtiyaç olduğunu gösterdi. Bu desteği verecek Adanalıların varlığını bir kez daha hissettirdi. Projemizin daha geniş kitlelere ulaşması için Adana'daki tüm sivil toplum örgütlerinden, meslek odalarından, ticari odalardan destek talep ettik. Mimarlar Odası hariç hepsi, spor kulüpleri bile bu projenin üyelerine duyurulmasını sağladı. Bu destekten dolayı ilgili kurumların yöneticilerine, üyelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Yarışmaya başvurular, dernek merkezine şahsen veya www.hayalimdekiadana.com internet sitesinden yapılabiliyor. Son başvuru tarihi 18 Nisan olan yarışmanın değerlendirilmesi 29 Nisan-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Ödül töreninin ise 21 Mayıs'ta yapılacağı belirtildi.

ADANA, (DHA)

//////////////////

ATO Meclisi'nde sevinç ve hüzün

ADANA Ticaret Odası'na (ATO) Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu ve Meclis üyesi olarak 10 yılı aşkın süre ile hizmet verenlere "Onur Plaketi" verildi.

ATO'nun Ocak ayı Meclis toplantısı öncesinde gerçekleştirilen törende, Fethi Kamışlı, Şaban Baş, Erçin Çıtırık, Behiç Pakyürek, Ali Gizer ile 28 kişiye onur plaketleri takdim edildi. Törende konuşan ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek, Adana Ticaret Odası'na uzun yıllardır özveriyle hizmet verenleri, bir plaketle de olsa ödüllendirmek istediklerini belirterek, "Bu yıl 119'uncu kuruluş yıldönümüne ulaşan odamıza, tarihsel süreç içerisinde hizmet vermiş olan ve bugün aramızda bulunmayan büyüklerimizi de minnet ve şükranla anıyoruz" diye konuştu.

Yönetim Kurulu eski Başkanı Fethi Kamışlı da, ATO tarihinde ilk kez böyle bir tören düzenlendiğine tanık olduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Törenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kamışlı, "ATO camiası bu törenle vefa duygusunun en güzel örneğini sergilemiştir" dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer de, geçmişte ve günümüzde Adana Ticaret Odası'na hizmet verenleri ödüllendirmek amacıyla böylesine bir törenin planlandığını söyledi. Gizer, "Bu tören aynı zamanda, bu kuruma verilen hizmetlerin hiçbir zaman unutulmayacağının da bir kanıtıdır. Adana Ticaret Odası son derece büyük bir camiadır ve ülkemizin önde gelen saygın kurumlarından birisidir. Odamız bugün olduğu gibi gelecekte de, ülkemize ve bölgemize hizmet veren güzide bir kurum olabilme kimliğini her zaman koruyacaktır" diye konuştu.

Adana Ticaret Odası'nın Ocak ayı olağan Meclis toplantısına ve düzenlenen plaket törenine, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sadık Batuman'ın kaybının yarattığı hüzün hakim oldu. Toplantıda söz alan konuşmacıların tümü Sadık Batuman'ın kaybından duydukları üzüntüyü belirterek, yaşadıkları anılarını anlattılar.

ADANA, (DHA)

///////////////

Minibüs sürücülerine öfke kontrolü semineri

ADANA'nın şehir içi ulaşımında sorunları aşmayı amaçlayan Emniyet Müdürlüğü, toplu taşıma araçlarının sürücülerine, öfke kontrol eğitimi başlattı. İlk dersi veren Trafik Denetleme Şube Müdürü Andaç Çelebi, "Trafikte en büyük sorun, ben haklıyım düşüncesidir. Bunun önüne geçildiği takdirde, sorunların büyük bölümü aşılacaktır" dedi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, şoförlerin vatandaşa bakış açılarını değiştirebilmek, müşteri-esnaf diyalogunu sağlayıp, halkın toplu taşıma araçlarından sağlıklı yararlanabilmesini sağlamak amacıyla çalışma başlattı. Emniyet Müdür Yardımcısı Zülfikar Sökmen ve Trafik Denetleme Şube Müdürü Andaç Çelebi'nin yürüttüğü çalışmalar sonucu toplu taşıma kooperatiflerinde görevli sürücülere 'öfke kontrolü ve iletişim eğitimleri' verilmesi kararlaştırıldı.

İlk ders olan "Öfke kontrolü" İncirlik Dolmuş Kooperatifi'nde çalışan sürücülere verildi. Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Zeliha Güngör, sürücülere öfkenin unsurları, çıkış sebepleri hakkında bilgi verip, öfkelerini nasıl kontrol edebilecekleri yönünde örnekler gösterdi. Dolmuş sürücülerine, trafikte karşılaştıkları ve kendilerini öfkelendiren sebeplerle ilgili sorular da yönelten Güngör, öfkenin aşılması için şoförlerin aileden başlayıp sorunların aşılması yönünde adım atmaları gerektiğini anlattı.

Engellenen bir kişinin öfke duyabileceğine dikkat çeken Güngör, "Trafikte de genelde böyledir. Engellendiğinizi düşündüğünüz zaman, öfkelenmeye başlıyorsunuz. Aslında, öfke kötü bir şey değil. Yerinde, uygun bir şekilde ifade edildiğinde bir duygu çeşididir. Ancak, hiçbir zaman bu öfkeyi ileriye taşımamak gerekir. Burada önemli olan, öfkenizi nasıl idare ettiğinizdir. Trafikte ve vatandaşla diyalogda 'ben hep haklıyım' davranışından kaçınmak gerekiyor" diye konuştu.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

(03.02.2013,FOTOĞRAF)

/////////////

Memur-Sen'den Hasanbeyli Ziyareti

MEMUR-SEN Osmaniye Şube Başkanı Mücahit Çelik, yönetimiyle birlikte Hasanbeyli İlçesi'ni ziyaret etti.

Memur-Sen Hasanbeyli İlçe Temsilcisi Fazlı Yılmaz'ın ev sahipliğinde yapılan ziyaretlerde, Hasanbeyli Kaymakamlığı, Nüfus Müdürlüğü, Hasanbeyli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Hasanbeyli Belediyesi ve Hasanbeyli Tapu Müdürlükleri ziyaret edildi. Kaymakam Ferhat Atar ve Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu'nu da ziyaret eden Memur-Sen'liler memurların sorunları dinledi. Çelik ziyarette yaptığı konuşmada, "Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü için 10 milyon imza" kampanyasının tüm Türkiye'de titizlikle ve halkın ilgisiyle devam ettiğini, 10 milyon imzanın tamamlanması ile Başbakan'a sunularak, tüm kamu kurumlarında başörtüsü dahil, memurların serbest kıyafet ile çalışabilmelerin önünü açılmasını istediklerini söyledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(03.02.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Kara: Fuar tanıtım için çok önemli

OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, bu yıl 5'ncisi düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Otomotiv ve Gıda Fuarını gezdi. Fuarın tanıtım sponsoru olan Osmaniye Belediyesi, açtığı stantta belediye hizmetlerini halka anlattı.

Kapalı Salı Pazarı yerinde 50 firmanın katılımı ile gerçekleştirilen fuarı MHP Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu ve Merkez İlçe Başkanı Ali Fuat Kardaş'la gezen Başkan Kara, fuarda stant açan esnafla sohbet etti. Fuarların bir ilin tanıtımı için çok önemli olduğuna değinen Başkan Kara, Osmaniye'nin bu tip etkinliklerle dışarıya açıldığını söyledi. Kara, "Fuarlar, farklı yöre, ülke ve kültürden insanları bir araya getirmesi, bunlar arasında iletişim kurulmasına ve kültürel paylaşımlar gerçekleştirilmesine yardımcı olması bakımından çok önemlidir. Belediye olarak açtığımız stantla kendi tanıtımımızı da yapmaktayız" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(03.02.2013, FOTOĞRAFLI)

///////////////

Üretecilere borç erteleme uyarısı

HATAY Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yayınladığı bir genelge ile üreticileri uyardı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2013/4076 sayılı kararnameleri kapsamında, 28 Ağustos 2012'den, 31 Aralık 2012'ye kadar sel, su baskını, aşırı yağış afetlerine maruz kalan ve ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları zarar gören kişilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesine dair müracaatlar, bugün (04.02.2013) mesai bitiminde sona erecek.

Mehmet EZER/HATAY, (DHA)

(03.02.2013)

////////////////

Bakliyat sektörü mercek altına alınıyor

MERSİN Ticaret Borsası koordinatörlüğünde ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ile Ulusal Baklagil Konseyi'nin ortaklığında "Mersin İli Bakliyat Sektör Analizi" konulu proje hayata geçirildi.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 2012 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında, destek almaya hak kazanılan projede, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Tarım Ekonomisi Bölümündeki araştırmacılar görev alıyor. Türkiye'nin bitkisel ürün üretiminde baklagillerin büyük önem taşıdığını belirten Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Osman Sedat Subaşı, özellikle 1980'li yıllardan itibaren, yemeklik tane baklagiller üretimine büyük önem verilmeye başlandığını, ülke genelinde uygulanan üretimi artırıcı çeşitli projeler sayesinde, bakliyat üretiminin önemli ölçüde artış gösterdiğini belirtti.

Türkiye'nin, narenciye ve sebze meyve üretiminde önde gelen illerinden olan Mersin'in, bakliyat üretimi ve ihracatın çıkış kapısı konumunda olduğuna dikkat çeken Subaşı, son dönemlerde sektörde güçlü olarak nitelendirilebilecek firmaların, iflas etmesi, sektörün kapasitesinin net bir şekilde ortaya konulamaması gibi nedenlerden dolayı, alınabilecek tedbirleri sınırlandırdığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu çerçevede, Mersin ilinde faaliyet gösteren firmalara ilişkin detay ve sektöre ilişkin veri eksikliğini gidermek, üretim ve ticaretteki gerilemenin yaşanmaması için ürün değerlendirme ve pazarlama olanaklarının araştırılması. Firmaların, ürün tedarik yapısının belirlenmesi ve yaşanan problemlerin ortaya konulması ile alternatif sistemlerin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan 32 bin 548 lira bütçeli proje ile sektörel analiz ve döküm çalışması gerçekleşecektir.Söz konusu proje ile Mersin ilinin bakliyat sektörünün daha da ileri seviyelere götürülmesi, uygulanacak politikalara ışık tutabilecek sağlıklı bir veri tabanı oluşturabilmek, sektörde faaliyet gösteren firmaların, kapasite kullanımlarının belirlenmesi. Yarattıkları istihdam, sektöre ilişkin yaşadıkları sorunlar ile genel olarak sektörün yapısının belirlenebilmesi, sektöre ilişkin nitelikli verilerin derlenmesi ve bu veriler ile sektörün analizinin yapılabilmesi hedeflenmektedir. Bu çerçevede, Mersin Ticaret Borsası ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Tarım Ekonomisi Bölümü arasında işbirliği sağlanmıştır. İlerleyen dönemlerde farklı düzeylerde bu işbirliğinin devam edeceği öngörülmektedir."

Ulusal Baklagil Konseyi Genel sekreteri Raif Okutucu da, Alata'nın sadece narenciye ve sebze meyve ıslahı yönünde çalışma yapmadığını, talep olduğu sürece ülke ekonomisine yarar sağlayacak birçok çalışmaya da imza atabileceğine dikkat çekti.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(03.02.2013, FOTOĞRAFLI)

//////////

Yoksul ve hasta aileye gece ziyareti

MERSİN'de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yöneticileri, barakada yaşayan 4 kişilik aileyi ziyaret ederek, ihtiyaçlarını karşıladı. Aileye gıda ve giyecek yardımında bulunan yetkililer, hasta çocuğa ise sağlık hizmeti sağlandı.

Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi Özgürlük Mahallesi'nde bir barakada yaşan Hanım Tonğ ve 3 çocuğunun durumunu gören vatandaşlar, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut, Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürü Mustafa Sarı ile Hanım Tonğ'un evine gece gitti. Bir barakada 3 çocuğu ile yaşayan Hanım Tonğ'un durumunu gören Bulut, ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı ile birlikte evde inceleme yaptı. İnceleme sırasında, Tonğ'dan bilgi alan Bulut, duygulu anlar yaşadı.

Eşi tarafından terk edildikten sonra 3 çocuğu ile derme çatma baraka evde, Akdeniz anemisi hastası bir çocuğu ile yaşadığını dile getiren Hanım Tonğ, çevreden gelen yardımlarla yaşamaya çalıştıklarını söyledi.

Bulut, hasta olan çocuğunda Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile tedavisinin yapılması için çalışma yapılacağını söyledi.

MERSİN, (DHA)

(03.02.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////

Ünlü mankenler Adana'ya geliyor

ADANA'da hizmete giren Maya Clinic Güzellik ve Estetik Salonu'nun tanıtımını ünlü mankenler Tuğba Altıntop ile Yeliz Öney yapacak. Gazipaşa Çocuk Parkı karşısında bulunan salonun tanıtımını yapacak mankenler, 9 Şubat'ta Adana'ya gelecek.

Uzman Estetisyen Nuran Şahin ve Eczacı Mehmet Kahyalar'ın açılışını gerçekleştirdiği salonda cilt bakımı, zayıflama, masaj, el - ayak sağlığı, epilasyon, kaş tasarımı, özel cilt ve vücut bakımı yapılıyor. Tanıtımla ilgili bilgi veren Nuran Şahin, Türkiye'nin ünlü mankenleri Tuğba Altıntop ve Yeliz Öney'i Adanalılar ile buluşturacakları için heyecanlı olduğunu söyledi. Tuğba Altıntop ve Yeliz Öney'in 9 Şubat cumartesi günü kente geleceğini duyuran Şahin, herkesi tanıtım etkinliğine çağırdı.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(03.02.2013, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement