Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ADANA Büyükşehir Belediyesi kurumsal yapılanmasını güçlendirmek adına adım atarak, özellikle iç denetim mekanizmasını daha etkin kılmak için hazırlanan projeyi uygulamaya koydu.

13.02.2013 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

////////////////

büyükşehir'de kurumsallaşmaya adım atıldı

ADANA Büyükşehir Belediyesi kurumsal yapılanmasını güçlendirmek adına adım atarak, özellikle iç denetim mekanizmasını daha etkin kılmak için hazırlanan projeyi uygulamaya koydu.

Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Genel Sekreter Mahmut Çolak, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve şube müdürlerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, kurumsal yapılanmanın önemine değindi. Söz konusu proje kapsamında çok iddialı olduklarını anlatan Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi'nin projenin uygulanmasıyla dünyaya model olabileceğini kaydetti.

Zihni Aldırmaz, projenin hem mevcudun tespiti, hem de geleceğin yol haritasının belirlenmesine katkı koyacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyesi büyük bir organizasyondur. Yılların alışkanlıkları var. Hizmet veren tüm belediye başkanları kendi anlayışları çerçevesinde iyi şeyler yapmışlar. Onlara saygı duyuyorum. Ama biz onlardan bir adım önde olmak zorundayız. Genç bir kadromuz var. Aramızda hanımefendiler var. Onlar daha özverili çalışıyorlar. Burada genel tema, hem yetkili, hem de sorumlu olarak yasal ve hızlı çalışmaktır. Buradaki arkadaşlarıma ayrı ayrı kefilim. Hiçbir zaman, hiçbir konuda bilerek bir yanlışın içinde olmazlar."

Projeyi yürütecek ekibin sorumlusu Erkan Karaarslan da, proje kapsamında etkili bir süreç yönetimi kurulacağını, tüm iş akışlarının çıkartılıp, bunların analiz edileceğini ve yazılıma alınacağını bildirdi.

ADANA, (DHA)

///////////////

ATB'den Çukobirlik ziyareti

ADANA Ticaret Borsası (ATB) yöneticileri, Çukobirlik'e kutlama ziyaretinde bulunarak, göreve seçilen yeni yönetim kuruluna başarılar diledi.

ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak'tan oluşan heyet, Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Seçgin Sakar ve Genel Müdür Ömer Ersinadım'la görüştü. Ziyarette, özellikle bölge tarımı ve kütlü pamuk konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Pamuğun çiftçiler için olduğu kadar, ülke sanayicisi için de önemli bir tarım bitkisi olduğunu belirten ATB heyeti, stratejik önem taşıyan bu ürünün, yeniden hak ettiği değeri bulması için masanın etrafında bulunan tüm yetkililerin, üzerine düşeni yapması gerektiğine işaret etti. Bilgiç, Çalışkan ve Yumuşak, Çukobirlik yeni yönetim kurulunun bu konuda üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getireceğine ve ortak üreticisine nitelikli hizmet sunacağına inandıklarını ifade ederek, "Sizleri gönülden kutluyor ve başarılar diliyoruz" dedi.

ATB heyetine teşekkür eden Seçgin Sakar, üstlendikleri görevin bilincinde olduklarını, kurumun her alanda daha rantabl ve verimli hizmet verebilmesi için çaba harcayacaklarını söyledi. Öncelikle "Şeffaf" ve "Dürüst" bir yönetim anlayışı sergileyeceklerine dikkat çeken Sakar, kurumun, asıl sahipleri olan çiftçilerle bütünleşmesi için de gerekli çalışmaları zaman geçirmeden başlattıklarını vurguladı.

ADANA, (DHA)

////////////////

Barışık'tan sigorta şirketlerine tepki

ADANA ESOB ve Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, Zorunlu Trafik Sigortaları'nda, sigorta şirketleri arasında çok farklı fiyatlar uygulandığını belirterek, poliçe kesimlerindeki keyfiyete son verilmesini istedi.

Önceki yıllarda herkes için aynı olan Zorunlu Trafik Sigortası'nda, yeni uygulamayla sigorta şirketlerinin farklı tarifeler belirleyebildiğini ve şirketlerin Hazine Müsteşarlığı tarafından açıklanan rehber ücretlerin, yüzde 300'ün üzerine kadar çıkabilmesinin, SGK payı ücretlerinin de yükselmesine neden olduğuna işaret eden Başkan Barışık, "Zorunlu Trafik Sigortası primleri, yaklaşık 10 yıldır sigorta firmaları tarafından serbestçe belirleniyordu. Vatandaşlar da, primlerinin eskisi gibi her yerde aynı olduğunu düşünüyordu. Oysa, yeni durumda fiyatlar çok farklılaşıyor. Örneğin, aynı taksi için bir esnafımız bin 500 lira öderken, 10 bin lira fiyat veren şirketler de var. Sigortacılar da, sürücülerin geçmiş bilgilerine göre, Zorunlu Trafik Sigortası bedellerinin 2 bin liranın üzerine kadar çıktığını söylüyor. Taşıma faaliyetiyle uğraşan esnafımız, sıkı fiyat araştırması yapmadan sigortasını yaptırmasın" diye konuştu.

Kaza yapan sürücülerin zorunlu trafik sigortası bedelini, kaza yapmayan sürücülere oranla 2-3 kat daha fazla ödemeye başladığını, bunun hakkaniyetten uzak olduğunu belirten Barışık, prim artışını kanunsuz ve haksız şekilde belirleyen sigorta şirketlerinin, fiyat tarifelerinin kamuya açık olması gerektiğini de söyledi.

ADANA, (DHA)

/////////////

Çelikcan: Misis'i uluslararası boyuta taşıyacağız

MİSİS Arkeoloji Kazılarını Destekleme Derneği Başkanı Tarkan Kulak ve dernek yöneticileri, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı makamında ziyaret ederek, kazı çalışmasına verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Misis kazılarının, Adana'nın tanıtılması açısından çok önemli olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Misis Antik Kenti kazılarını uluslararası boyuta taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Adana'nın tarihi ve turistik açıdan çok önemli merkez olduğunu belirten Başkan Mahmut Çelikcan, "Bu güne kadar, bu alanda pek bir çalışma olmadı. Birçok medeniyetlerin yaşadığı ve kalıntılarının günümüze kadar geldiği 7 bin yıllık Misis Antik Kenti kazılarıyla, dünyanın gözünün buraya çevrileceğini tahmin ediyoruz. Bununla ilgili olarak, İtalyan Pisa Üniversitesi Tarih Profesörü Giovanni Salmeri ve Anna Lucia hanımefendi aracılığı ile Misis'in uluslararası alanda tanıtımları yapılıyor. Bununla ilgili olarak, önümüzdeki günlerde İtalya da sempozyum düzenlenecek ve bu proje orada tanıtılacak. Proje ile yurt içinden ve yurt dışından birçok öğrenci gelerek, açık hava kazılarına katılacaklar. Projemizin desteklenmesi bakımından, Adana Milletvekilimiz Sayın Ömer Çelik'in de bakan olması, bizler için büyük bir şanstır" dedi.

Misis Arkeoloji Kazılarını Destekleme Derneği Başkanı Tarkan Kulak ise Misis kazılarının Adana için bir şans olduğunu belirterek, "Bu kazılar sayesinde, sesimiz bir kademe daha yukarı duyulacaktır. Dünyanın dikkatinin buraya çevrilmesini sağlayacaktır. Komşu illere baktığımızda, bunun nasıl bir katma değer yarattığını hepimiz görüyoruz. Sayın Ömer Çelik'in Kültür ve Turizm Bakanı olması, bizim için ve projemiz için büyük bir şans oldu. Bu konuyu çok iyi mütalaa etmemiz lazım. Değerli Bakanımızın himayesinde, bu projenin kısa zamanda vücut bulacağını diye ümit ediyorum" diye konuştu.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a da teşekkür eden Kulak, "Hiçbir siyasi amaç gütmeksizin, Adana'ya hizmet etmek adına sivil toplum örgütlerini de bu projeye ortak etmesi çok iyi oldu" şeklinde konuştu.

ADANA, (DHA)

//////////////////

Kompozisyon yarışmasında Türkiye 2'ncisi oldu

Osmaniyeli Engin'in başarısı

KAHRAMANMARAŞ Belediyesi'nin düzenlediği Kurtuluş Savaşı konulu kompozisyon yarışmasında

Türkiye ikincisi olan Osmaniyeli 8'inci sınıf öğrencisi Engin Can Tuğsat, kentin gururu oldu.

Osmaniye Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Vali Yardımcısı Ali Çağlar ile birlikte Tuğsat'ın okuduğu Cebelibereket Ortaokulu'na giderek öğrenciyi, öğretmenini ve okul müdürünü kutladı. Müdür Kılıç, "265 kişinin katıldığı yarışmada, 'Kara Haber' başlıklı kompozisyon yazısı ile Türkiye ikincisi olan öğrencimizi, öğretmenini ve okul müdürünü kutluyorum. Bu, çocuklarımızın kitap okumasının bir neticesidir. Sözlü edebiyatın yanında yazılı edebiyatın da gelişmesi, okur yazarlık oranının artması çok kitap okumaktan geçer. Öğrencimize başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Yarışmada Türkiye ikincisi olan Engin Can Tuğsat'a bin 500 TL ve Türkçe Öğretmeni Emine Hilal Coşkun'a dizüstü bilgisayar hediye edilirken, okul müdürü Hatice Güntürkün'e de Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından plaket verildi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(13.2.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////////////

Limon diyarında fotoğraf sergisi

MERSİN'in, limon üretimiyle ünlü Erdemli ilçesinde, üniversite öğrencileri 'limonata' temalı fotoğraf yarışması düzenledi. Erdemli Yüksekokulları Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya katılan fotoğraflar, okulun fuaye salonunda sergilendi. Toplam 41 fotoğrafın yer aldığı sergide dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Törene katılanlara limonata ikram edildi.

Ödül töreninde konuşan Uygulamalı Teknolojik İşletme Yüksek Okulu (UTİYO) Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol, "Her yörenin kendine has özelliği vardır. Erdemli ilçemizin de kendine has ekonomik değeri yüksek olan milli ürünü var. O da limondur. Öğrenci arkadaşlarımızın sosyal aktivite olarak düzenlediği fotoğraf yarışmasına limonata şenliği adını vermeleri de anlamlı oldu" dedi.

Erdemli Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Kültürel Etkinlikler danışmanı, öğretim görevlisi ve topluluk danışmanı Kalender Özcan Atılgan ise konuşmasında yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür etti.

Fotoğraf yarışmasında Akın Özsoy birinci, Ceyhun Deniz ikinci, Çiğdem Alaz üçüncü oldu.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(13.2.2013)

///////////////////

Tepebağ Rotaract Kulübü'nden huzurevi sakinlerine müzik ziyafeti

Yaşlılarla bir tatlı huzur

ADANA Tepebağ Rotaract Kulübü'nün 'Bir Tatlı Huzur' adı altında düzenlediği etkinlikte, Taş Plak müzik grubu, Adana Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerine müzik ziyafeti sundu. 14 Şubat Sevgililer günü öncesi, huzurevi sakinlerine keyifli bir gece yaşatmak istediklerini belirten Kulüp Başkanı Cem Demirer, "Tepebağ Rotaract Kulübü olarak düzenli olarak Adana Huzurevi'ni ziyaret etmekteyiz. Sevgililer Günü öncesinde düzenlediğimiz 'Taş Plak' grubunun sahne aldığı projede kulüp olarak sevgimizi teyzelerimize ve amcalarımızla paylaşarak kulübümüzün ve huzurevi sakinlerinin unutamayacağı bir gece yaşadık. Elimizden geldiğince onlara destek olmak istiyoruz. Güzel bir gece düzenledik. Ekibimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

DHA (EŞ)(13.2.2013 FOTOĞRAF)

//////////////////

Avukatlara uzlaşma anlatıldı

MERSİN Barosu tarafından avukatlara 'Sertifikalı Uzlaşma Semineri' verildi. Baro binasında Mersin Barosu Genel Sekreteri Cengiz Çatak'ın moderatörlük yaptığı seminere, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Süleyman Bal ile Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ayşe Nuhoğlu konuşmacı olarak katıldı. Seminerin açılışında konuşan Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, özellikle son 10 yılda temel kanunlarda yapılan değişikliklerle hayatımıza giren kavramlardan birinin de 'uzlaşma' olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından Cumhuriyet Başsavcı Vekili Süleyman Bal ve Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu birer sunum yaptı.

MERSİN, (DHA)

(13.2.2013)

////////////

Dernekler Yönetmeliği uyarısı

ADANA İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu, 5253 sayılı Dernekler Kanunu'na istinaden çıkartılan Dernekler Yönetmeliği'nin bazı maddelerinin değiştirilerek, 23 Ocak 2013 tarih ve 28537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Yapılan değişikliklerle, bazı kolaylıklar getirildiğini belirten Kurtoğlu, dernek üyelerinin genel kurul toplantılarına çağrı şekillerinin genişletildiğine işaret etti. Kurtoğlu, "Derneğin internet sayfasında ilan yapılması", "Üyenin bildirdiği elektronik posta adresine ya da iletişim numarasına mesaj gönderilmesi" veya "Mahalli yayın araçlarının kullanılması" suretiyle de genel kurula çağrı yapılabileceğini duyurdu.

Kurtoğlu, Alındı Belgesi Kayıt Defteri, Demirbaş Defteri ve Envanter Defteri'nin isteğe bağlı olarak tutulmasının sağlandığını ve Büyük Defter'in onaylatlıması zorunluluğunun kaldırıldığını da açıkladı. Kurtoğlu şöyle devam etti:

"İl Dernekler Müdürlükleri'ne veya noterlere onaylatılarak, form ve sürekli form şeklinde tutulan defterlerin her yıl yeniden onaylatılması zorunluluğu kaldırılmış, yalnızca bilanço esasına göre tutulan Yevmiye Defteri'nin her yıl yeniden tasdik edileceği konusunda düzenleme yapılmıştır. Bu durumda, derneklerin Yevmiye Defteri hariç, tüm defterlerini sayfaları bitene kadar kullanabilmelerine imkan sağlanmıştır."

Ayrıca, yönetim kurulu asıl üyelerinin adlarına yetki belgesi düzenlenmeden, dernek adına gelir tahsil edilmesine imkan sağlandığını, yönetim kurulu dışındakilere yetki belgesi verilmesi halinde, en çok bir yıl süreyle düzenlenebileceğinin hüküm altına alındığını da vurgulayan Kurtoğlu, gerek son yapılan değişiklik, gerekse Dernekler Mevzuatı ile ilgili tüm bilgilerin daha geniş anlatımının Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın www.dernekler.gov.tr internet adresinden de temin edilebileceğini söyledi.

ADANA, (DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement