Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(26.2.Hayvan barınağında kucağına aldığı köpek idrarını yaptı.)

26.02.2013 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(26.2.2013, FOTOĞRAF)

/////////////

Hayvan barınağında kucağına aldığı köpek idrarını yaptı..

Belediye başkanının talihsizliği!

ÇUKUROVA Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ın belediyeye ait barınağı ziyareti sırasında kucağına alarak sevdiği küçük köpek idrarını yaptı.

Özel Çukurova Bilfen Okulları öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarla aldıkları gıda maddelerini Merkez Çukurova İlçesi Topalak Köyü yakınlarındaki Adana Çukurova Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne bağışladı. Törene, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) yetkilileri, Yerel Hayvan Koruma Görevlileri ve Özel Çukurova Bilfen Okulları öğrencileri katıldı.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, tören öncesinde, bir araya geldiği çocuklarla hayvan sevgisi üzerine sohbet ederek barınaktaki köpekleri sevdi. Başkan Arıkan'ın kucağına aldığı yeni doğmuş bir köpek ise idrarını yaptı. Arıkan, bu durum karşısında 'Oluyor bazen böyle şeyler' diyerek gülümsedi.

Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Feride Zeyneloğlu, törende yaptığı konuşmada "Çocukların böyle bir çalışma yapması bizi çok mutlu etti. Bu çalışma hayvanlara fayda sağladığı gibi, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini geliştiriyor. Bu nedenle bunun diğer öğrencilere de örnek olmasını diliyorum" dedi. Özel Çukurova Bilfen Okulları Müdür Yardımcısı Zuhal Yenisolak ise "Öğrencilerimiz birçok köpek kulübesi bağışında bulundu. Okulumuzda bir planlama yaptık. Her ay, bir sınıfımız barınak ziyaretine gelecek. Bu sınıfımızdaki öğrenciler, biriktirdikleri harçlıklarla köpeklerin ve barınağın ihtiyaçlarını karşılayacaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen törende Arıkan, öğrencilere 'Hayvan Dostu Öğrenci' yazılı kart dağıttı.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(26.2.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////

Genco Erkal geliyor

ÜNLÜ tiyatrocu Gence Erkal, 6 ödüllü "Ben Bertolt Brech" oyununu güney ve güneydoğuda izleyici ile buluşturacak. Oyun, 1 Mart'ta İskenderun Konservatuvar Salonu, 2 Mart'ta Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu, 3 Mart'ta Malatya Sabancı Kültür Merkezi, 4 Mart'ta Diyarbakır Devlet Tiyatrosu ve 5 Mart'ta Mardin Artuklu Üniversite Salonu'nda sahnelenecek. Oyunların başlama saati 20.30.

Genco Erkal'ın Bertolt Brecht'in şiir, şarkı ve öykülerinden uyarladığı oyun, Tiyatro..Tiyatro dergisi ve Ankara Sanatseverler Birliği'nce "Yılın Yapımı", Tiyatro Eleştirmenler Birliği'nce "Yılın Tiyatro Oyunu", Afife Jale Tiyatro Ödülleri 2012'de "En İyi Kadın Oyuncu" ve Sadri Alışık Ödülleri 2012'de "En İyi Kadın Oyuncu" ile "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerine layık görülmüştü.

Erkal'a sahnede Tülay Günal'ın eşlik ettiği oyunun sahne tasarımını Ali Yenel, giysilerini Özlem Kaya, ışık tasarımını Yüksel Aymaz yapıyor. Koreografisini Tan Temel ve Sernaz Demirel'in üstlendiği oyundaki Brecht'e ait şiir ve öyküleri dilimize A. Kadir, Asım Bezirci, Ali Sait, Arif Gelen, Can Yücel, Gülen Fındıklı, Hasan Kuruyazıcı, Sevgi Soysal ve Zehra İpşiroğlu, şarkı sözlerini ise Genco Erkal ve Tuncay Çavdar çevirdi. Piyanist Yiğit Özatalay'ın canlı performansı eşliğinde sahnelenen oyuna Kurt Weill, Hans Eissler, Paul Dessau ve Sarper Özsan müzikleri ile katkı sağlıyor. Yönetmenliği tiyatro duayeni Genco Erkal'a ait oyunun müzik yönetmeni ise, aynı zamanda müzikleri düzenleyen Emin Fındıkoğlu.

ADANA,(DHA)

///////////

AOSB ile Sarıçam Belediyesi'nden engellilere destek

ADANA Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığı, merkez Sarıçam İlçe Belediyesi ile işbirliği yaparak engelliler için 11 adet akülü araç bağışladı. Belediye Sosyal Hizmet Birimi tarafından belirlenen 11 engeliye araçlarını, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ile AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü teslim etti. Başkan Zenbilci, araçların tesliminde yaptığı konuşmada, sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirterek "Bölgemizde akülü araçlara ihtiyaç duyan çok sayıda engelli vatandaşımız var. Onların yüzünü güldürüp, yaşamlarını kolaylaştırmak bizim insanlık görevimizdir. Yapılan işin ne kadar güzel olduğunun farkındayız. AOSB yönetimine bu anlamlı davranışları için teşekkür ediyoruz" dedi. AOSB Başkanı Bekir Sütçü ise "İnsani sorumluluğumuz gereği faydalı bir iş yapmak istedik" diye konuştu. Yaklaşık 8 saatte şarj edilip, 17 kilometre yol kat edebilen akülü araçların teslim törenine AOSB Genel Sekreteri Mustafa Keskin de katıldı.

ADANA,(DHA)

///////////

Geleceğin sanatçıları yetişiyor

MERSİN'in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi, kenar mahallelerde yaşayan çocuklara yönelik sanat kursları düzenliyor. Tiyatro, bağlama, gitar, şan, arbane, yaratıcı drama, ahşap oyma ve halk oyunları dallarındaki eğitimler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde uzman eğitmenler tarafından ücretsiz veriliyor. Güneş, Çilek, Çay, Adanalıoğlu mahallelerindeki sanat atölyeleri ile Müfide İlhan Kurs Merkezi'nde verilen kurslara, 105'i bağlama, 93'ü gitar, 23'ü tiyatro, 21'i arbane, 18'i şan ve 15'i de halkoyunları olmak üzere toplam 275 çocuk katılıyor.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan, genç nesillere yeteneklerini keşfetmeleri için fırsat sunmak istediklerini söyledi. Akdeniz'in bir kültür, sanat ve spor kenti haline gelmesi için mücadele verdiklerini kaydeden Kaplan, "Bu tür kurslara, başta maddi imkansızlıklar olmak üzere çeşitli sebeplerle bazı çocuklar ulaşmakta güçlük çekiyor. Akdeniz Belediyesi olarak, bu fırsat eşitsizliğini gidermek için tüm imkanlarımızı zorluyoruz. Her çocuğumuzun, hak ettiği eğitime ulaşması en doğal hakkıdır. Çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmek ve sonrasında onları bu doğrultuda yönlendirmek gerekir. İnanıyoruz ki çocuklarımıza fırsat verildiğinde içlerindeki yetenek ortaya çıkacak, kentimizde geleceğin sanatçıları yetişecektir" dedi.

MERSİN, (DHA)

(26.2.2013)

///////

Şehitkamil'de 3 toplu konut projesi daha

GAZİANTEP'in merkez Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Seyrantepe, Onat Kutlar ve Şirinevler'de üç ayrı toplu konut projesini yaşama geçireceklerini açıkladı.

Gazikent Mahallesi'nde yapımı devam eden toplu konut alanında inceleme yapan Başkan Fadıloğlu, yapımı süren 660 konutun yıl sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti. 3+1 olacak dairelerin nitelikli ve sağlam olması için çalışmaları sık sık yerinde incelediklerini vurgulayan Fadıloğlu, "Müteahhitler, binalar betonerma safhasındayken, kanalizasyon tesisatlarının akslarını belirleyip onların kodlarını ayarlamaya çalışıyorlar. İnşallah bu takdirde gittiğimiz zaman taahhüt ettiğimiz gibi 31 Aralık 2013 tarihinde vatandaşlarımıza bu konutlar teslim edilmiş olacak" dedi.

Seyrantepe, Onat Kutlar ve Şirinevler'de de toplu konut çalışmalarına başlayacaklarını dile getiren Başkan Fadıloğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımıza daha nitelikli yaşam alanları oluşturmak için bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki sene ise inşallah Seyrantepe'de konut yapımımız tamamlanmış olur. Diğer taraftan Onat Kutlar Mahallesi'nde de toplu konut çalışması başlatıyoruz. Bu bölgede ve Şirinevler Mahallesi'nde de çalışmalara başlamak için ihale aşamasındayız. Bizim her zaman söylediğimiz bir söz vardı. Projelendirme sürelerimiz biraz uzun olabilir. Ama, imalat süremiz kısa olacaktır. Konutlarda oturacak olan vatandaşlarımızın daha sağlıklı yaşamaları için elimizden geleni yapacağız. Bu konutlarımızı alarak ev sahibi olacak vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

GAZİANTEP, (DHA)

(AK)(EŞ)(26.2.2013 FOTOĞRAF)

//////////

Köylü kadınlardan 'Hasret Çiçekleri'

MERSİN'in merkeze bağlı Arslanköy beldesinde 2001 yılında kurulan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu 'Hasret Çiçekleri" adlı iki perdelik oyunu sahneledi. Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelenen ve ücretsiz olarak izleyici ile buluşan oyunu, İl Kültür Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, dershane öğrencileri ve çok sayıda sanatsever izledi.

Tiyatronun kurucusu Ümmiye Koçak'ın yanı sıra yaşları 25 ile 60 arasında değişen Duygu Koçak, Ayfer Şen, Seher Çuhadar, Emine Gürlek ve Seher Dağdur rol aldığı oyunda, kadın sorunlarını dile getirildi.

Oyunun yazarı ve yönetmeni Ümmiye Koçak, 2001 yılında başladıkları tiyatro yolculuğunda bugüne kadar kendi yazdığı 'Ozan Tabakası','Erik Eşkisi', 'Nefesi Kesen Hoca' ve 'İki Öküz Parası' ile William Shakspeare'in 'Hamlet' adlı eserinden uyarladığı 'Hamlet-Hamit' oyunlarını sahnelediklerini söyledi. Yazdığı oyunlarda genellikle kadın sorunlarına dikkat çektiğini anlatan Koçak, "Oyunumuz iki perde halinde olup ilk perdede güçsüz zayıf ve şiddet gören bir kadının hayat mücadelesini, ikinci perdede ise güçlü bir kadının, ne isterse başarabileceğini izleyenlere göstermeye çalıştık" dedi.

MERSİN, (DHA)

(26.2.2013)

////////////////////

Azeri ressamdan Gaziantep sergisi

AZERİ Ressam Muhammed Aliyev, yaklaşık iki yıldır yaşadığı Gaziantep'i anlatan eserleriyle Sanko Sanat Galerisi'nde kişisel resim sergisi açtı. 34 eserinin yer aldığı serginin açılışı, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür Turizm Vekili Mehmet Aykanat, Sanko Park AVM Müdür Yardımcısı Taner Neng ve sanatseverlerin katıldığı törenle yapıldı. Türkiye'de ve birçok ülkede eserleri sergilenen Aliyev, Gaziantep'e geldiği ilk günden bu yana şehirle ilgili resimler yaptığını ve fotoğraflar çektiğini söyledi. Aliyev "Gaziantep'in doğunun Paris'i olduğunu duymuştum. Şehrin tarihi mekanlarını resmetmek için yola çıktım. Gaziantep şehrine, insanına saygı olarak bunu yaptım. Umarım beğenirler. Gaziantep resimlerinden oluşan bu koleksiyonu, İstanbul ve Ankara'da da sergilemeyi düşünüyorum. Gaziantep'i oralarda tanıtmak istiyorum" diye konuştu.

Sanko Park AVM Müdür Yardımcısı Taner Neng de kısa sürede Gaziantep'i tanıyıp, özümseyen sanatçı Aliyev ile gurur duyduklarını belirtti. Aliyev'in, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'ndeki sergisi, 8 Mart'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

GAZİANTEP, (DHA)

(AK)(EŞ)(26.2.2013 FOTOĞRAF)

/////////

Uyuşturucu sorunu tiyatro ile anlatıldı

MERSİN'in Anamur ilçesinde, uyuşturucu sorununa dikkat çekmek amacıyla tiyatro oyunu sahnelendi. Ali Pehlivan'ın senaryosunu yazıp yönettiği 'Ayın Gölgesi' adlı oyun Sanev Tiyatro ekibi tarafından sahneye taşındı. Oğuz Topaçoğlu, Ali Ayhan, Zuhal Poyraz ve Şengül Keskin'in rol aldığı oyunu Belediye Başkanı Mehmet Türe de ile birlikte çok sayıda sanatsever izledi. Oyunun senaristi ve yönetmeni Ali Pehlivan, oyunu çocukların daha rahat izlemesi için bir ders saati uzunluğunda yazdığını söyledi. Pehlivan "Böylelikle verilen mesajları, dikkatleri dağılmadan alabileceklerini düşündüm" dedi.

Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin), (DHA)

(26.2.2013)

////////////

Kozan'da Vergi Haftası kutlanıyor

ADANA'nın Kozan ilçesinde Vergi Haftası etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Vergi Dairesi Müdür Vekili Mustafa Göçer, bir basın açıklaması yaparak verginin önemine dikkat çekti, daha sonra Belediye Başkanı Kazım Özgan'ı ziyaret etti.

Göçer, Vergi Dairesi'nde yaptığı açıklamada, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve düzenli ödenmesini sağlamak amacıyla çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca, 4 Mart'a kadar, vergi ile ilgili her konuda vatandaşları ve mükellefleri bilgilendirmek için çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Daha sonra Göçer ve bazı vergi dairesi çalışanları, geleneksel kurum ziyaretleri kapsamında Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Özgan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Askerlik yaparak nasıl canımızla vatan borcunu yerine getiriyorsak, vergi vermekle de malımıza ve vatanımıza karşı olan görevimizi yerine getirmiş oluruz" diye konuştu.

KOZAN,(DHA)

/////////////

İskenderun'a motorize zabıta

İSKENDERUN Belediyesi Zabıta Müdürlüğü şehir trafiği ve esnaf hizmetlerinde hızlı hareket edebilmek için motosiklet ekibi oluşturdu. Motorize zabıta ekibi, özellikle trafiğin yoğun olduğu Şehit Pamir Caddesi, Mareşal Çakmak Caddesi, Namık Kemal Caddesi, Atatürk Bulvarı, Ulucami Caddesi gibi bölgelerde görev yapacak. İlk etapta 3 olan motorize ekiplerin sayısının önümüzdeki günlerde artırılacağı belirtildi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(26.2.2013 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü kutladı
    06 Nis Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü kutladı

    Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Çakır, AA'nın Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmakta büyük bir rol oynadığını belirterek, kurumun başarılı çalışmalarına ve güvenilir habercilik anlayışına vurgu yaptı. Ayrıca, Anadolu Ajansının kuruluşunda emeği geçenleri şükranla anarak, tüm çalışanlara başarılar diledi.

  • Dublin'deki Müslümanlar Ramazan Ayında Bir Araya Geliyor
    06 Nis Dublin'deki Müslümanlar Ramazan Ayında Bir Araya Geliyor

    İrlanda'nın başkenti Dublin'deki Müslümanlar, her ramazan düzenlenen iftar programlarında bir araya geliyor. Dublin'deki İslam Kültür Merkezi, iftar programlarına ev sahipliği ederek, ülkede yaşayan Müslümanların bir araya gelmesine vesile oluyor. İslam Kültür Merkezi Müdürü Ahmed Husain ve Sosyal Yardım Ofisi Temsilcisi Amilah Ali ile iftarlara katılanlar, AA muhabirine ramazan ayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • MHP Ürgüp'te seçimleri yenileme kararı aldı
    06 Nis MHP Ürgüp'te seçimleri yenileme kararı aldı

    MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp'te yapılan usulsüzlüklere yapılan itirazlar sonucunda seçimlerin yenilenmesi kararı alındığını duyurdu.

  • Ruanda Soykırımı: Uluslararası Güçlerin Vekalet Savaşı
    06 Nis Ruanda Soykırımı: Uluslararası Güçlerin Vekalet Savaşı

    Ruanda'da 1994'te yaşanan soykırımın mağdurları, soykırımın uluslararası güçlerin vekalet savaşından kaynaklandığını ve uluslararası toplumun sessiz kaldığını eleştiriyor. Sağ kurtulanlar, soykırımın önlenebilir bir insanlık felaketi olduğuna inanıyor. Soykırımın nedeni toprak ve kaynakların kontrol altına alınması isteği olarak belirtiliyor. Ruanda hükümetinin cezalandırma, inkar ve manipülasyonlarına inanılmaması gerektiği vurgulanıyor.

  • BTK Akademi, Anadolu'nun farklı bölgelerinde eğitim programları açacak
    06 Nis BTK Akademi, Anadolu'nun farklı bölgelerinde eğitim programları açacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyet gösteren BTK Akademi, lise ve üniversite öğrencilerine siber güvenlikten yapay zekaya kadar çeşitli konularda eğitimler verecek. İstanbul ve Ankara'nın ardından Anadolu'nun farklı bölgelerinde açılacak programlarla gençlerin bilgi ve birikim düzeylerini artırması hedefleniyor. Eğitimler ücretsiz olarak sunulacak ve katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç: Seçime gölge düşürmeye çalışanlara aman vermeyerek başarılı olduk
    06 Nis MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç: Seçime gölge düşürmeye çalışanlara aman vermeyerek başarılı olduk

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, Ürgüp ilçesinde seçimlerin yenilenmesi kararına ilişkin yaptığı açıklamada, MHP'nin usulsüzlükleri takip ettiğini ve hukuki mücadelede başarılı olduğunu belirtti. Kılıç, seçimlerin 2 Haziran 2024'te yenileneceğini ve MHP'nin adayı Mustafa Öz ile birlikte Ürgüp için çalışacaklarını ifade etti.

  • Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti
    06 Nis Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti

    Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti. Ziyarette ilçenin genel durumu ve belediyenin geleceğe yönelik projeleri üzerinde konuşuldu.

  • CHP'li Kadir Aydar Ceyhan Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    06 Nis CHP'li Kadir Aydar Ceyhan Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ceyhan'da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak görevine başladı. Aydar, binlerce Ceyhanlıya hitap ederek teşekkürlerini iletti ve 112 mahallesinde yoğun şekilde hizmet vereceklerini vurguladı.

  • Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük mazbatasını aldı
    06 Nis Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük mazbatasını aldı

    Malatya'nın Pütürge ilçesinde seçimleri kazanarak yeniden başkanlığa seçilen Mikail Sülük mazbatasını aldı. İkinci dönem için mazbatasını alan Sülük, çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

  • Türkiye'nin İhracatında 14 İl 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi
    06 Nis Türkiye'nin İhracatında 14 İl 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi

    Ticaret Bakanlığı, yılın ilk çeyreğinde 14 ilin 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. Türkiye ekonomisinin büyüme gösterdiği ve ihracatın arttığı belirtilen açıklamada, illerdeki ihracat artışlarının yerel kalkınmaya katkı sağladığı ifade edildi.

  • Mustafakemalpaşa'nın 47. Belediye Başkanı Şükrü Erdem göreve başladı
    06 Nis Mustafakemalpaşa'nın 47. Belediye Başkanı Şükrü Erdem göreve başladı

    CHP'li Şükrü Erdem, mazbatasını alarak yeni görevine resmen başladı. Erdem, halka layık olmak için var gücüyle mücadele edeceğini belirtti.

  • Bilecik Pazaryeri'nde Yerel Gazeteci 1 Oy Farkla Muhtar Oldu
    06 Nis Bilecik Pazaryeri'nde Yerel Gazeteci 1 Oy Farkla Muhtar Oldu

    Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Gümüşdere köyünde yapılan muhtarlık seçiminde yerel gazeteci Sedat Ceylan, en yakın rakibine 1 oy fark atarak köyün yeni muhtarı seçildi. Ceylan, 6 yıldır ulusal ve yerel haber muhabiri olarak görev yapmaktadır.


Advertisement