Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(9.3.MERSİN'de son 3 yıl içerisinde faili meçhul cinayet olmadı.)

09.03.2013 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(9.3.2013, FOTOĞRAF)

////////////

Son 3 yılda faili meçhul cinayet yok

Mersin polisinin başarısı

MERSİN'de son 3 yıl içerisinde faili meçhul cinayet olmadı. Mersin polisi aynı dönemde, önceki yıllara ait 12 faili meçhul cinayet olayının ise aydınlattı.

Koknuyla ilgili bilgi veren Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü, cinayetlerin, Asayiş Şubesi'nin sorumluluğundaki en önemli olaylardan olduğunu belirterek "Çünkü burada söz konusu olan insan hayatıdır. İnsan hayatından daha değerli hiçbir şeyin yoktur" dedi. Cinayetin üzerinden bir kaç yıl geçip de faili bulunmayınca, ölen kişinin yakınlarının ümitsizliğe, karamsarlığa kapıldığını, devlete olan güven duygusunu kaybetmeye başladığını ifade eden Özlü, "Halbuki şu çok iyi bilinmelidir ki, hiçbir cinayet olayında dosya faili meçhul olarak kapatılmamakta, süreç içerisinde üzerinde çalışılmaya devam edilmektedir" diye konuştu.

ÖZEL EKİP KURULDU

Şahsa karşı işlenen suçlardan öldürme, yaralama, intihara yönlendirme ve buna benzer olayların Cinayet Büro Amirliği'nin görev alanına giren başlıca konular olduğunu dile getiren Özlü, 2 yıldan bu yana faili meçhul cinayetleri araştırmak için özel bir ekip kurulduğunu, anlattı. Bu ekibin yaptığı çalışmaların meyvesini vermeye başladığını vurgulayan Özlü, önceki yıllara ait 12 faili meçhul cinayetin aydınlatıldığını bildirdi. Özlü, 2011 yılında 1993 yılında meydana gelen bir cinayetin de aradan geçen 19 yıl sonra çözüldüğünü söyledi.

Mersin'de polis sorumluluk bölgesinde 2010 yılında 21, 2011'de 26 ve 2012 yılında ise 20 cinayet olayının meydana geldiğini kaydeden Özlü, bu olayların tümünde faillerin yakalanarak adalete teslim edildiğini belirtti. Özlü, bu başarıda Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaların önemli katkı sağladığını kaydetti. 1994 yılında 33, 1995'de 48, 1996'da 36, 2004'de 38, 2005'de 36 ve 2006 yılında 36 cinayet olayı meydana geldiğini ifade eden Özlü, Mersin'de nüfus hızla artmasına rağmen son yıllarda cinayet olaylarında önemli azalma olduğunu sözlerine ekledi.

Mustafa İNSAN/ MERSİN, (DHA)

(9.3.2013)

////////

Polisten öğrencilere seminer

ANTAKYA İl Emniyet Müdürlüğü ve İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün girişimleri ve Antakya Bedi Sabuncu İlköğretim öğrencilerinin katkıları ile İskenderun'da, madde bağımlılığı, terör konulu seminer ve resim sergisi düzenlendi. Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda gerçekleştirilen programa Kaymakam Ali İhsan Su, 39. Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve çok sayıda davetli katıldı.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muharrem Keleşoğlu, yaptığı konuşmada "Bu projede çocuklarımızın öncelikle bağımlılık yapan maddelerden uzaklaştırılması hedef alınmıştır" dedi.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer ise terör örgütü deyince akla elinde kalaşnikof sırtında puşisi olan insanlar geldiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Terör dediğimiz şey sevgisizliktir. Terör dediğimiz şey inançsızlıktır. Terör dediğimiz şey cehalettir. Terör dediğimiz şey bütün suç örgütleri. Yüreğinde sevgi olan hiçbir insan, bir insanı öldürmez. Yüreğinde sevgi olan hiçbir canlı sorunda kalmadıkça bir insana zarar vermez. Bir gencimizi uyuşturucuya, bir gencimizi fuhuşa sürüklemez. Bizim mesaimiz insan, gençlik. O yüzden kimse çekinmesin. Bir telefon kadar yakınız sizlere. 155 sizin için."

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da dünyada en önemli sorunlarının başında, uyuşturucu ve madde bağımlığı geldiğine işaret ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Dünyada şu anda 200 milyonun üzerindeki insan uyuşturucu kullanıyor. Özellikle toplumda bir bilinçlendirme ve algı yükseltilmesi meydana getirmek gerekir. İşte bu toplantılar, sergiler ve diğer yapılan tüm çalışmaların ana nedeni bir farkındalık oluşturmak.Neden insanlar uyuşturucuya müptela oluyorlar? Bunların temelinde sevgisizlik ve ilgisizlik yatıyor. Bu konuda ailelere çok önemli görevler düşüyor. Ailenin birliği, dirliği, bütünlüğü ve şefkati çocuklarımız açısından çok çok önemlidir. O yüzden her birimiz bir çocuğun hayatını değiştirebilsek, inanın o kadar büyük bir başarı elde edilir ki kısa zamanda biz dahi inanamayız."

İl Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı slayt gösterisi sonrasında karakalem ve yağlıboya resim sergisinin açılışı yapıldı.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY)(DHA)

(9.3.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Avukat kadınlar eşitsizliği konuştu

ADANA Barosu Kadın Hakları Komisyonu'nca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Türkiye'de Kadın Olmak ve Toplumsal Cinsiyet' konulu panel düzenledi.

Seyhan Oteli'nde düzenlenen panele çok sayıda kadın avukat katılırken, etkinliğin açılışında konuşan Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, kadına yönelik şiddetin sona ermesini istedi. Kadına yönelik şiddetin azalmadığını aksine artış gösterdiğini söyleyen Çıtırık, "Erkek egemen toplumda kadına yönelik şiddetin sona ermesi için ayrımcı politikalardan uzaklaşılması gerekiyor" diye konuştu. Panele, Prof. Dr. Songül Sallan Gül ile birlikte konuşmacı olarak katılan Mimar Sinan Üniversitesi Kurumlar Sosyoloji Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Firdevs Gümüşoğlu da toplumsal eşitsizlikten yakındı. Ders kitaplarında kadına yönelik ayrımcılıkla ilgili yaptığı bilimsel çalışmadan söz eden Gümüşoğlu, "Cumhuriyet döneminde anlaşılır ve sade olan ders kitapları, 1950'li yıllardan itibaren daha anlaşılmaz oluyor. Kadının özel alanı ev eksenli olurken, erkeğe ise kamusal alan bırakılıyor" dedi. Panel, kadın avukatların soru ve cevaplarıyla sona erdi.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(9.3.2013, FOTOĞRAF)

////////

DABB 1 yaşında

BELEDİYECİLİĞİN gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB), birinci yılını geride bıraktı. İskele Marin Restoran'da basınla buluşan birlik yetkilileri, çalışmalarını ve hedeflerini anlattı. Geceye Mersin Büyükşehir Belediyesi ve DABB Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve DABB Genel Müdürü Ali Ekber Asker, meclis üyeleri ve gazeteciler katıldı. Gecede bir sunum yapan Asker, 6 kurucu üye ile kurulan birliğin bugün 11 üyeye sahip olduğunu, yeni üye çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Yerel Yönetimler Akademisi'ni kurduklarını belirten Asker, "DABB iştiraki olan bir şirketimiz kuruldu ve Türkiye'de ilk defa bir birliğin iştiraki eğitim vermek üzere Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ruhsat aldı. Şu anda da iştirakçi firmamız bu ruhsatı ile birçok kurs ve eğitim vermektedir" dedi.

Başkan Macit Özcan ise DABB'ın sınırlı olanaklar büyük işler yaptığını vurgulayarak "Büyükşehir Belediyesi içerisinde çözemediğimiz, DABB üzerinden hayata geçirmek istediğimiz bir çok proje var. DABB çalışmaları içerisinde eğitim ağırlıklı projelerin yanı sıra engellilerden çocuklara, gençlere kadar toplumun her kesimine yönelik projeler üretiyoruz" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(9.3.2013)

////////

Fıstık işçisi bayanlar, kadınlar gününde yemekte buluştu

OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, fabrikalarda yer fıstığını işleyen kadınlara yemek verdi. Başkan Kara, kadınların baş tacı olduğunu belirterek "Osmaniye yerfıstığının başkenti. Yerfıstığını işleyen, onları tek tek eleyerek tertemiz bir şekilde halkımıza sunulmasını sağlayan bayanlarımızı çok önemsiyoruz. Bu yüzden kadınlarımız için önemli olan bugünde onlarla birlikte olmak istedik. Tüm kadınlarımız gibi sizlere çok değer verdiğimizi göstermek istedik. Bu yüzden bugün sizlerle birlikteyiz" dedi. Etkinliğe Kadir Kara ile birlikte eşi Nihal Kara, MHP Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu, Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, bir grup şehit yakını kadın ile birlikte davetliler katıldı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(9.3.2013 FOTOĞRAFLI)

///////

'9 Canlı' Pozantı'da

ADANA'nın merkeze Seyhan İlçe Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları '9 Canlı' adlı oyunu Pozantı ilçesinde sahneledi. Tayfun Türkili'nin yazdığı, Tamer Gözüdeli'nin yönettiği oyun Pozantı Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyici ile buluştu. Oyunu Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ufuk Yörük, Cumhuriyet Savcıları Kemal Aktaş, İbrahim Şaşdım, İlçe Emniyet Müdürü Nazif Kızmaz, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda davetli izledi. Etkinlikte Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Kadınlar Günü nedeniyle kadın izleyicilere karanfil dağıttı.

Malik GÖDELİNER/Pozantı, (DHA)

(9.3.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Nostaljik şarkılar konseri

ADANA'da Mat Sanat Kolektifi tarafından "Akdeniz Rüyası Balmumu & Eski Kırkbeşlikler" konseri düzenlenecek. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda 17 Mart'ta gerçekleşecek konserde, son 50 yıla damgasını vurmuş Türk Pop Müziği şarkıları ve yabancı eserler seslendirilecek. Ayten Alpman, İskender Doğan, Kamuran Akkor, Şanar Yurdatapan, Tanju Okan, Edith Piaf, Ajda Pekkan, Füsun Önal, Fehmi Ege, Necip Celal, Duke Ellington, Gökben, Juanito, Zequinha Abreu ve Dario Moreno gibi sanatçılardan, bir zamanlar hit olmuş şarkılar sunulacak. Halil İbrahim Kurum, Ahmet Can Dağlıoğlu, Mustafa Okutan, Berna Tülay Uğurlar, Gizem İşkem ve Ozan Ceylan'dan oluşan ekip, programa saat 18.00'de başlayacak.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement