Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(26.4.ULUSLARARASI belgelendirme kuruluşu TQCSI, dünya genelinde sağlık alanında faaliyet gösteren 100 kuruluş arasından Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Kan Merkezi'ne, uluslararası kaliteli işletme ödülü verdi.)

26.04.2013 15:51  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(26.4.2013, FOTOĞRAF)

////////////

Balcalı Kan Merkezi'ne uluslararası ödül

ULUSLARARASI belgelendirme kuruluşu TQCSI, dünya genelinde sağlık alanında faaliyet gösteren 100 kuruluş arasından Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Kan Merkezi'ne, uluslararası kaliteli işletme ödülü verdi. Ödülü Balcalı Hastanesi Başhekimi Yeşim Taşova ile birlikte alan Kan Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Birol Güvenç, gurur duyduklarını belirtti.

Ödül nedeniyle TQCSI Başdenetçisi Orhan Sevinir, Başhekim Prof. Dr. Yeşim Taşova, Prof. Dr. Birol Güvenç ve merkez çalışanları, yıllık ortalama 30 bin kan bağışının yapıldığı ve yaklaşık 50 kişinin çalıştığı Kan Merkezi önünde toplandı. TQCSI Başdenetçisi Orhan Sevinir'den ödülü ve sertifikayı alan Prof. Dr. Yeşim Taşova, "Bu tür başarılar bizim motivasyonumuzu arttırıyor. Ödüller çalışma şevkimizi de arttırıyor. Bunu yaşatan arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

'NASIL YAPTIĞINIZ ÖNEMLİ'

Kan Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Birol Güvenç ise, uluslararası bir kalite kuruluşu tarafından ödüllendirilmenin önemli olduğunu vurguladı. Kan Merkezi olarak bu ödülü Türkiye'de alan ilk kuruluş olduklarına dikkat çeken Güvenç, "Günümüzde bir işin yapılması değil nasıl yapılması gerektiği önemli. Hastalar için çok önemli olan kan ve kan ürünlerini uygun şekilde onlara veriyoruz. Yaptığımız her iş inceleniyor. Bu nedenle ödül sorumluluk duygumuzu daha da arttırdı" diye konuştu.

'39 ÜLKEDEN ADAY VARDI'

TQCSI Başdenetçisi Orhan Sevinir de çeşitli kalite belgelerine sahip kuruluşların, 39 ülkede faaliyet gösteren kurumlarınca denetlendiğini aktardı. Balcalı Hastanesi Kan Merkezi'nin de aralarında bulunduğu 100 sağlık kuruluşunun 2 yıl boyunca denetlendiğini ifade eden Sevinir, "Denetlemenin ilk yılında 39 ülkeden 100 olan aday sayısı, 10'a düşüyor. İkinci denetleme yılından sonra Balcalı Hastanesi Kan Merkezi birinciliği elde etti" açıklamasında bulundu.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(26.4.2013, FOTOĞRAF)

///////////////

Vali Coş, muhtarlarla görüştü

ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş, bazı mahallelerin muhtarlarını makamında kabul ederek bir süre görüştü. Ziyarette konuşan muhtarlar, eğitim ve ulaşım başta olmak üzere mahallelerinde yaşanan sıkıntıları anlatarak, Vali Coş'tan sorunlarının çözümü için yardım istedi.

Muhtarların, okul ihtiyaçları konusundaki taleplerini dinleyen Vali Coş, 2013 planlamalarının yapıldığını ve bazı muhtarların mahallelerinde, yapımları devam eden okul inşaatlarının yakında tamamlanacağını söyledi. Coş, uygun arsa bulunması ve yerel yönetimlerin gerekli imar planlarını yapması durumunda, okul olmayan mahallelerde de bütçe olanakları dahilinde okul planlaması yapmaya hazır olduklarını

kaydetti. Vatandaşların refah ve huzurunun sağlanması için, dile getirilen sorunların çözümünün şart olduğuna dikkat çeken Vali Coş, "Devlet kuruluşları, halka hizmet kuruluşlarıdır. Halka hizmetle görevli tüm kurum ve kuruluşlar, bu bilinçle hareket etmelidir. Bizim görevimiz, kamu hizmetlerinin sağlıklı ve etkin şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktır. Dile getirdiğiniz sorunları çözümü için gerekli çalışmalar yapılacaktır" dedi.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'in de hazır bulunduğu görüşmeye; Türkocağı Mahallesi Muhtarı Osman Kaya, Meydan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ekeli, Yeşilyuva Mahallesi Muhtarı Orhan Sapcı, Mirzaçelebi Mahallesi Muhtarı Doğan Doğramacı, Dağlıoğlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Reşit Gardaş, Gülpınar Mahallesi Muhtarı Tahir Yesin, Gülbahçesi Mahallesi Muhtarı Abdulgani Önen, Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Ahmet Botur ve Mirzaçelebi Mahallesi Muhtar Azası Yalçın Buğdaycı katıldı.

ADANA,(DHA)

//////////

Karaisalı'da rüya gerçek oluyor

ADANA'nın Karaisalı İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı, Karaisalı ile Pozantı arasındaki yolun 40 dakikaya ineceğini söyledi. Kaymakam Sarı, Pozantı bağlantı yolunun yıllardır bir rüya olduğunu, sonunda bu rüyanın gerçeğe dönüşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Adana Orman Bölge Müdürlüğü ve Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü yolun yapımına büyük destek verdiğini ifade eden Sarı "Yıllardır yapılması beklenen bağlantı yol, 2014 yılında tamamlanacak. Bu yıl, Karaisalı'nın kalkınmasına ve doğa turizminin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Konuyla ilgili konuşan Karaisalı Orman İşletme Müdürü Mustafa Turpçu da Karaisalı ile Pozantı arısandaki yolun 2 kilometrelik bölümünü 2012'de tamamladıklarını belirterek "2013 yılında ise 4 kilometre daha tamamlandı. Geriye kalan 4 kilometre yol ve köprü çalışmaları 2014 yılına kadar yapılacak ve 2014 yılında Pozantı bağlantı yolu hizmete girecektir" dedi.

Oğuz KUŞÇU/KARAİSALI(Adana), (DHA)

(26.4.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Bakan Eker, Hattat Traktör stantında

TARIM ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 5. Diyarbakır Tarım-Hayvancılık Fuarı'nda, Hattat Traktör'ün standını ziyaret etti. 23-27 Nisan tarihleri arasındaki fuarın açılışına katılan Bakan Eker, organizasyon 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na denk geldiği için çocukların bayramını kutladı ve onlarla birlikte traktörleri test etti. Bakan Eker'e bilgi veren Hattat Tarım İletişim Müdürü Fatih Büyükyahşi, "Hattat marka traktörler yüzde 90 Türkiye'de üretiliyor ve çoğunluğu kendi kardeş tesisimiz Hema Endüstri tarafından imal ediliyor. Hattat Traktör'leri 5 kıtada 40'dan fazla ülkeye ihraç ediyoruz. 2013 yılında ihracata yönelik yeni ürünlerle ihracat ettiğimiz ülke sayısını 50'ye çıkarmayı ve ihracatımızı yüzde 100 arttırmayı hedefliyoruz" dedi. 27 Nisan'a kadar

devam edecek fuarda, Hattat Traktör standını ziyaret eden çiftçiler, sürpriz hediyelerin yanı sıra traktör sürüşü ve ekonomik yakıt tasarrufu konusunda da bilgilendiridi.

ADANA,(DHA)

//////////

Tarsus'ta kentsel dönüşüm tartışıldı

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından düzenlenen "Kentsel Dönüşüm ve Coğrafi Bilgi Paneli" Tarsus Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı.

Panele Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Harita Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şube Başkanı Hasan Zengin, HKMO Coğrafi Bilgi Sistemleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Çetin Cömert, HKMO Mesleki Uygulamalar ve Yasal Temeller Komisyonu Başkanı Namık Gazioğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı Proje ve Uygulama Müdürlüğü'nden Bora Özpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'ndan Turan Dilek muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Zengin, yasa ve yönetmeliklerin uygulanması konusunda halkın bilgilendirilmesi amacıyla bu tür toplantılar düzenlediklerini söyledi.

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan da kentsel dönüşümün yeni bir konu olduğunu ifade ederek "Hem konut sahipleri hem de uygulayıcıların kafalarında soru işaretleri var. Bu panelde bu soru işaretleri ortadan kaldırılacak" dedi.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA)

(26.4.2013)

///////////////////////

Su ürünlerinden sergi

MERSİN Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi son sınıf öğrencileri, projelerini sergiledi. Bu yıl ilk kez düzenlenen "Mezuniyet Projesi Etkinliği" Yenişehir Kampüsü'nde yapıldı. Etkinlikte 47 bilimsel çalışma poster sunum olarak sergilendi. Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri ve danışman öğretim elemanlarının katılımıyla düzenlenen etkinliğe, akademik birimlerden öğrenciler ve öğretim elemanlarının da ilgisi yoğun oldu. Şenlik havasında geçen etkinlikte, poster çalışmalarını hazırlayan öğrenciler, ziyaretçilere bilimsel çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

MERSİN, (DHA)

(26.4.2013)

///////////////////////////

Beden eğitimi kongresi

MERSİN Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen 8. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi başladı.

Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği koordinatörlüğünde gerçekleşen kongrenin teması, "Aktif Okul, Aktif Toplum" olarak belirlendi.

Pof.Dr.Uğur Oral Kültür Merkezi'nde başlayan kongrenin açılışına Rektör Prof.Dr.Suha Aydın ile rektör yardımcıları Prof.Dr.Gürol Emekdaş, Prof.Dr. Yüksel Özdemir ve Prof.Dr.Mustafa Aksan'ın yanı sıra, Toros Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tayar Şen, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Akdeniz Oyunları Koordinatör Yardımcısı Dr. Süleyman Şahin ve ilgiler katıldı. Açılışta Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Dörtlüsü mini konser verdi, Dans ve Jimnastik Topluluğu salsa gösterisi sundu.

Kongre Başkanı Prof. Dr.Murat Özeren, beden eğitimi ve spor öğretmenliği alanında çalışan ulusal ve uluslararası pek çok eğitimciyi bir araya getirerek, bu alandaki yenilikleri takip edebilmek ve yeni bakış açıları kazanabilmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Açılışta, Dursun Ali Pehlivan'ın çalışmalarının yer aldığı kaligrafi sergisinin açılışı da gerçekleştirildi.

Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, (DHA)

(26.4.2013)

/////////

Lisede bilim şenliği

TARSUS Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin buluşlarının sergilendiği Bilişim Şenliği açıldı. Etkinliğin açılışına Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. 75. Yıl Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda yapılan Bilişim Şenliği'ndeki projeler öğrenciler tarafından uygulamalı olarak protokol üyelerine anlatıldı.

Öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi alan Kaymakam Güldibi, "Bu yıl ilki düzenlenen Bilim Sergisi'nde güzel projelere yer verilmiş. Gençlerimizin TÜBİTAK projeleri kapsamında yaptıkları çalışmalar bizleri son derece mutlu etmektedir. Bilimsel çalışmalar, geleceğin teknolojisinin, bilimsel kazanımların temelini oluşturmakta. Bu açıdan bakıldığında, gençlerimizin bu güzel çalışmaları daha bir önem kazanmaktadır" dedi. Sergide yer alan çalışmalar, Tarsus Anadolu Lisesi 2012-2013 eğitim öğretim yılı fizik dersi TÜBİTAK Projeleri sorumlusu Fizik Öğretmeni Gönül Kinaş, Kimya Öğretmeni Ayşegül Türker, Biyoloji Öğretmeni Serap Devrim ve öğrencilerin katkılarıyla oluşturdu.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(26.4.2013)

/////////////////////

Aile planlaması anlatıldı

MERSİN'in merke Akdeniz ilçesinde kadınlara doğum kontrol ve aile planlaması semineri verildi.

Akdeniz Belediyesi'nin organize ettiği etkinlikte, Kadın Doğum Uzmanı Dr.Mediha Özkan katılımcıları bilgilendirdi.

Akdeniz Belediyesi Çilek Mahallesi Sanat Atölyeleri Salonu'nda düzenlenen eğitim programına Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sema Sarı, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehtap Sili ve çok sayıda kadın katıldı. Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinden Kadın Doğum Uzmanı Dr. Mediha Özkan'ın sunum yaptığı seminerde doğum zamanlaması, planlaması, kadın hastalıkları gibi konular anlatıldı. Aile planlamasının istenilen sayıda ve zamanda, ancak sağlıklı aralıklarla çocuk sahibi olunmasına yardımcı olduğunu vurgulayan Dr.Özkan, "Aile planlaması çocuk sayısını kısıtlamaz. Buradaki çalışmaların temel amacı, ailenin sağlığını muhafaza etmek ve onların mutlu bir hayat sürmelerine yardım etmektir. Bu çalışmalarla çiftlere hamilelik ve doğum için en uygun koşulların neler olduğu öğretilir. Gebelikler arasında belli bir süre bırakılarak anne ve çocuk sağlığının korumaktır" dedi.

Seminerin bitiminde katılımcılara sertifika verildi.

MERSİN, (DHA)

(26.4.2013)

/////////

Osmanlı Deniz Ticareti'nin Yükselen Değeri Mersin

MERSİNLİ Araştırmacı-Yazar Mehmet Mazak'ın Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından yayınlanan "Osmanlı Deniz Ticareti'nin Yükselen Değeri Mersin" adlı kitabı basına tanıtıldı.

Toplantının açılışında konuşan MDTO Genel Sekreteri Korer Özbenli, Mersin'in tarihine katkı sağlayacak bir çalışmayı yayın hayatına ve araştırmacılara sunduklarını söyledi. Özbenli "Bir kentin geleceğini planlarken, kentin bugününü bilmek kadar geçmişini bilmek de önemlidir. MDTO olarak, deniz ticaretinin kentin sosyal ve kültürel kimliğine kattığı değerleri araştıran, ileriye dönük planlamada kent kültürüne ışık tutacak bir çalışma ortaya koyduk" dedi. Özbenli, Yazar Mehmet Mazak ve ekibine, arşivini açarak çalışmaya katkı sağlayan Ali Murat Merzeci'ye, projeye destek veren Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ile Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti. Özbenli'nin ardından sözü alan Mehmet Mazak, insanın doğduğu büyüdüğü şehirle ilgili bir yayın yapmasının bir hayli önemli olduğuna dikkat çekerek, "Ama, yaşadığı şehrin kültürüne sahip çıkması çok daha önemlidir" diye konuştu. Mersin'in sadece deniz ticareti ve deniz üzerine kurulmuş bir şehir olduğuna dikkat çeken Mazak, şöyle devam etti:

"Mersin demek Akdeniz demektir. Bunu bir Antalya, bir İzmir için kullanamayız. Mersin'in kuruluşunda ve harcında deniz ticareti ve deniz kültürü var. Böyle bir şehrin deniz kültürünün ülkemizde ve hatta uluslararası alanda bilinmesinde fayda var diye düşündük. Böyle bir çalışma ortaya koyduk."

Mersin'in hiçbir zaman bir balıkçı köyü olmadığını ve çalışmanın 1812-1922 dönemini kapsadığını da vurgulayan Mazak, 1922'den sonrasının bilindiğini, ancak bu tarihten önceki dönemin çok fazla bilinmediğinin altını çizdi. Liman bölgeleriyle ilgili ilk bulgunun 1812'de göründüğünü dile getiren Yazar Mazak, yerleşke denemeyecek kadar küçük, birkaç barakadan oluşan yapının ilk kez 1812'de göründüğünü ve sonrasında Mersin'in tahta iskelesi vasıtasıyla gelişip büyüdüğünü dile getirdi.

MERSİN, (DHA)

(26.4.2013)

////////////////////////////

Kamera önü oyunculuk atölyesi

MERSİN Sinema Derneği 'Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi' adı altında ücretsiz dersler verecek. Uygulamaya Deniz Sandalcı, Zena Kılıç ve Yasin Korkmaz eğitimci olarak katılacak. 'Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi' eğitimi, katılımcıların öncelikle kamera önünde rahat ve doğal bir performans sergilemelerini amaçlıyor. Sinema, dizi, tanıtım filmi gibi yapımlarda rol almak isteyenler, oyunculuk alanında kendisini kamera önünde geliştirmek isteyenler ve spikerlerin yararlanabileceği derslere son başvuru tarihi 30 Nisan olarak açıklandı. Başvurular Tiyatro Agon ve Mersin Tiyatro Derneği'ne yapılabilecek.

MERSİN, (DHA)

(26.4.2013)

/////////////////////////////

Akran rehberler göreve hazır

MERSİN'de Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi tarafından düzenlenen eğitime katılarak sertifika almaya hak kazanan 30 öğrenciye Akran Rehber sertifikaları, törenle verildi.

Mersin Üniversitesi Kütüphane Konferans Salonu'nda gerçekleşen törene, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayati Sever ile Öğrenci Gelişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr.Cem Ali Gizir'in yanı sıra merkez çalışanları, akran rehber olmaya hak kazanan ve gelecek yıl akran rehberlik eğitimi alacak öğrenciler katıldı. Törende Akran Rehber Koordinatörü Esra Köseli bir sunum gerçekleştirdi. Programın amacının okula yeni gelen öğrencilere destek vermek olduğunu ifade eden Köseli, bu kapsamda 227 oturumda 345 rehberlik etkinliği, 22 oturumda bin 98 kişiye uyum sunumu ve 12 bölümden 390 öğrenciye topluluk sunumu gerçekleştirdiklerini söyledi. Köseli, adayların teorik ve uygulamalı olmak üzere 45 saatlik eğitimin ardından Akran Rehber olmaya hak kazandıklarını, bu sürenin önümüzdeki yıl 90 saat olmasının planlandığını da belirtti.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayati Sever ise Akran Rehberliği Programı'nın önemine vurgu yaparak, okula yeni başlayan bir öğrenciye yol gösteren arkadaşlarının olmasının gurur verici olduğuna işaret etti.

Daha sonra eğitimi tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.

MERSİN, (DHA)

(26.4.2013)

///////////

Demir: Turizm sezonuna hazırız

MERSİN Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Murat Demir, başlayan turizm sezonuna hazır olduklarını söyledi.

Türkiye'nin turizm açısından bütün olarak gelişirken, benzer bir gelişmeyi Mersin'de de yaşadıklarını belirten Demir "Antalya, İstanbul, Muğla ve Aydın'dan sonra özellikle güneş-kum-deniz turizminde Mersin'in önemli bir potansiyeli olduğu anlaşıldı. Bu çerçevede Tarsus- Kazanlı ve Çukurova Havaalanı projelerini, sadece Mersin'in değil, bölge turizm hareketlerinin hızlanmasını sağlayacak önemli ciddi dönemeçler olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle, her iki projenin de sıkı takip edilmesi ve sorunlarının hızla çözülmesinde fayda var" dedi

Turizmde bölgesel işbirliğinin önemine dikkat çeken Demir, şu görüşleri dile getirdi: "Dünyada birçok ülke, örneğin AB gibi bölgesel işbirliğine giderken, biz Doğa Akdeniz'de yer alan Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illeri olarak etkili, sürekli ve sonuç alıcı bir işbirliğine gidemiyoruz. Bu işbirliğine gidemememiz, sadece tekil bir il değil, hepsini yakından etkiliyor. Bu konuda inisiyatiflerin geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Sorun çözüldüğünde sektör olarak pastadan büyük pay alırız. Bu arada Mersin, Adana ve Antakya için önemli olan Suriye'deki olumsuz gelişmelerin bir an önce çözüme kavuşmasını diliyoruz. Çünkü yaşanan sorun nedeni ile daha önce Suriye ve komşu ülkelerinden bölgemize gelen turistler, artık gelmiyor."

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)

(26.4.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////

Mahalleliden baz eylemi

ADANA'da bir apartmanın damına kurulan baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen bir grup mahalleli eylem yaptı. Merkez Seyhan İlçesi Barbaros Mahallesi sakinleri, baz istasyonun kaldırılması için imza kampanyası başlattı. Yaklaşık bir hafta süren imza kampanyasının ardından eylem yapan bir grup vatandaş, baz istasyonun kaldırılmasını istedi. Mahalleli adına açıklama yapan Ayhan Avcı, 4 katlı apartmanın Almanya'da yaşayan bir aileye ait olduğunu, kiraya veremediği için baz kurulmasına izin verdiğini iddia etti. Mahallede çok sayıda çocuk bulunduğunu, onların radyasyondan etkilenmesini istemediklerini anlatan Avcı, "Bu baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz. Bu konuda hakkımızı her yerde arayacağız. Kendi aramızda imza topladık. Bu imzaları Adana Valiliği'ne götüreceğiz. Yetkililerden olaya el atmasını istiyoruz" dedi. Vatandaşlar, daha sonra topladıkları imzaları Adana Valiliği'ne götürdü.

Çilem ANITKAN ADANA, (DHA)

(26.4.2013, FOTOĞRAF)

/////////////////////////

Yaşar Kemal Parkı yeniden düzenleniyor

OSMANİYE merkeze bağlı Gökçedam köyünde, dünyaca ünlü edebiyatçının adının verildiği Yaşar Kemal Parkı yeniden düzenlendi. Park içerisindeki "İnce Mehmed" anıtı, çevre düzenlemesi yapılarak atıl görünümünden kurtarılırken, alan içerisine yürüyüş yolu yapıldı, çocuk oyun parkları ve oturma bankları yerleştirildi.

'İnce Mehmed' anıtı Mayıs 1993 tarihinde 200'ün üzerinde yazar, çizer, yönetmen, oyuncu onlarca yerli ve yabancı gazetecinin eşliğinde, dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal'in doğduğu yer olan Gökçedam Köyü'nde törenle açılmış, aradan geçen yıllarda, bakımsızlıktan ve ilgisizlikten harabe bir görünüme bürünmüştü.

Vali Celalettin Cerrah'ın talimatı ve Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç'un öncülüğünde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından park içerisinde yeniden çevre düzenlemesi çalışması başlatıldı. Park alanı tel örgü ile çevrilerek koruma altına alındı.

KÖY MUHTARLARINDAN TEŞEKKÜR

Gökçedam Muhtarı Mehmet Aslan, "1993 yılında yapılmış olan Yaşar Kemal Parkı, bugüne kadar atıl durumda iken sayın valimiz Celalettin Cerrah'ın el atmasıyla çok güzel bir görünüme büründü. Katkılarından dolayı kendisine ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra köylülerimiz veya diğer köylerden gelen vatandaşlarımız bu parkta dinlenip eğlenerek güzel bir gün geçirebilecekler. Parkımız hizmete açılmıştır" dedi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyesi ve Sakarcalık Köyü Muhtarı Vasfi Koca ise şöyle dedi: "Parkımız yaklaşık 20 yıl önce yapılmıştı ancak bugüne kadar atıl durumdaydı. Buralar gelip gezilemez duruma düşmüştü. Sayın Valimizin önerileri ve talimatları ile Vali Yardımcımız Mehmet Sadık Tunç öncülüğünde encümende görüşüldü. Görüldüğü gibi parkımız şuanda çok güzel bir duruma geldi. Buralara Osmaniye'den ve diğer köylerimizden herkes buraya gelip piknik yapabilir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(26.4.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////////

Çocuklardan 23 Nisan konseri

ADANA'da 23 Nisan kutlamaları kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı'nda eğitim gören çocuklar, 13 ilköğretim okulundan gelen çocuklara konser verdi. Çocukların çocuklara konseri, büyük beğeni topladı. ÇÜ Balcalı Yerleşkesi'ndeki Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirilen konsere Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş, ÇÜ Rektörü Mustafa Kibar'ın eşi Filiz Kibar, ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Devlet Konservatuvarı Müdürü Mustafa Bayık ile çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. Konservatuvar öğrencileri, sırayla sahneye çıkarak piyanonun yanı sıra telli ve üflemeli çalgılarla konser verdi. Öğrencilerin seslendirdiği eserler, Aylin Coş himayesinde gerçekleştirilen 'Benim Mahallem, Canım Mahallem' projesinin yürütüldüğü mahallelerdeki 13 okuldan gelen çok sayıda öğrenci tarafından ayakta alkışlandı.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(26.4.2013, FOTOĞRAF)

///////////

MESKİ Erdemli'de bilgilendirdi

MERSİN Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen ve Teftiş Kurulu Başkanı Tekin Karabıyık, Büyükşehir Kanunu gereğince yerel seçim sonrası kendilerine bağlanacak belde belediye başkanları ve köy muhtarları ile toplantı serisini sürdürüyor. Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, yeni sınırlar içerisinde kendi teşkilat yapısını oluşturmak, gerekli hizmetleri verebilmek için bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini söyledi. Ülgen, "MESKİ olarak biz çalışmaları başlattık. Bizler şanslıyız çünkü Teftiş Kurulu Başkanımız Tekin Karabıyık bu konuda uzman ve daha önce bu tür çalışmalar yaptı, çok da başarılı oldu. Bizim amacımız Mersin merkezde yakaladığımız su kalitesini başta Erdemli merkezi olmak üzere belde ve köylerinde de sürdürmek" dedi.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(26.4.2013, FOTOĞRAFI)

/////////////

Öğretmen adaylarına Fatih Projesi anlatıldı

MERSİN Üniversitesi Eğitim Fakültesi 3'üncü ve son sınıf öğrencilerine Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yenişehir Yahya Akel Fen Lisesi konferans salonunda Fatih Projesi hakkında bilgilendirme günleri düzenlendi. Etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Tuğba Yanpar Yelken, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr.Serdarhan Musa Taşkaya ve eğitim görevlileri katıldı.

Bilgilendirme günleri ile eğitim fakültesinden mezun olacak öğretmen adaylarına sahada Fatih Projesi ile ilgili kullanacakları eğitim araçları ve içerisinde bulunacakları ortamların tanıtılması hedeflendi. Her gün farklı gruplar olmak üzere 5 gün boyunca 700 civarındaki öğretmen adayına sunumlar düzenlendi. Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenleri tarafından öncelikle etkileşimli tahtalar, etkileşimli tahta yazılımları, tablet uygulamaları ve EBA portalı tanıtıldıktan sonra örnek uygulamalar yapıldı.

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA)

(26.4.2013)

///////////////////

Pamuk Prensesten hasta çocuklara ziyaret

Mersin'in Tarsus İlçesindeki Medical Park Tarsus Hastanesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilçede sahneye çıkan Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler ekibini konuk etti. Kids Park Kreş ve Anaokulu'ndan gelen miniklerin de katıldığı ziyarette Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler hastanede tedavi gören çocuklara moral verdi. Konuk tiyatrocular çocuk polikliniğini ziyaret edip minikleri eğlendirdi, yatan hasta katında da çocuk hastalara sürpriz yapıp minik gösteriler sundu.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(26.4.2013, FOTOĞRAFLI)

///////////////

Kadın çiftçiler ev işlerinin yanı sıra traktör de kullanıyor

MERSİN'in Silifke ilçesine bağlı köylerde, kadınlar zamanlarının büyük bölümünü tarlada çalışarak geçiriyor. Kadın çiftçiler ev işlerinin yanı sıra, traktör sürme, tarlayı ekme, biçme, gübreleme ve ilaçlama gibi işleri yürütüyor.

Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, kadın çiftçilerin erkeklere göre işini daha çok sahiplendiğini söyledi. Bölgedeki yaşamı değerlendiren Süngü, "Erkekler için köy kıraathanelerine giderek eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Ziraat mühendislerimiz de evlere giderek kadınlarımızı bilgilendiriyor. Gübreleme, hayvan bakımları ve ilaçlama konularında eğitimlerimiz sürüyor. Kadın çiftçilerimiz, aktardığımız bilgileri dikkatli bir şekilde dinleyerek yerinde uyguluyor. Kadınların çiftçilikte erkeklerden daha başarılı olduklarına inanıyorum" dedi.

TARLADA HER İŞİ YAPARIM

Sökün köyünde 20 yıldır çiftçilikle geçimini sürdüren 50 yaşındaki Hatice Örs tarlada yapamadığı iş olmadığını belirterek,"Traktörü, tarım makinelerini kendi başıma kullanıyorum. Tarlada yapamadığım iş yok. Tarlanın sürülmesinden, gübrelenmesine kadar ilacı ve ne ihtiyaç varsa yapabiliyorum. Artık çiftçilik daha modernleşti. Tarım aletleri, traktörler, teknoloji sayesinde gelişti. Verim de ona göre artıyor. Hem ev işlerine bakmak, hem de tarlada çalışmak zor ama işimizi severek yapıyoruz" diye konuştu.

Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin),(DHA)

(26.4.2013)

////////////

Çocuklar söyledi yaşlılar eşlik etti

İSKENDERUN Belediyesi Yaşlılar Şefkat Evi'nde 'İki nesil bir arada bağlama konseri' düzenlendi. Belediye Başkanı Yusuf Civelek'in de katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Müzik eğitmeni Zeki Altıparmak ve öğrencileri, verdikleri bağlama konseri ile büyük beğeni topladı. Çouklar ve Başkan Civelek daha sonra birlikte pasta kesti. Bir açıklama yapan Başkan Civelek "Müzik genç ve yaşlımızın ortak dili. Nesiller arasında kuşak farkı da oluyor. Gençler ve yaşlı nesil birbirini anlamıyor. Kültür farkı olmaya başladı. Müzik ortak kültürümüzü de tazeliyor. Burada bir güneyden bir kuzeyden türküler söylendi. Türkiye'yi dolaştırdınız bize. Yasalar değişiyor, anayasa değişiyor ama kültür değişirse yozlaşır. Kültürümüz yozlaşınca artık toplumda dikiş tutmaz. Kültürümüzü yaşatan müziktir" dedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(26.4.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Kamyon kasasında kaçak mazot

ADANA İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı yol kontrollerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen yol güzergahında durdurulan bir kamyonun kasasında 5 ton 120 litre kaçak mazot ele geçirildi. Gözaltına alınan kamyon sürücüsüne, akaryakıt kaçakçılığı suçlamasıyla ön ödemeli para cezası yazıldı. Kamyon sürücüsü serbest bırakılırken, ele geçirilen mazot ise ATAŞ Rafinerisi'ne teslim edildi.

ADANA, (DHA)

(26.4.2013/FOTOĞRAF)

////////////

Uyuşturucu operasyonu

ADANA İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı yol kontrollerinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen 2 ayrı otomobilin bagajında toplam 62 kilo 990 gram dişi hint keneviri ele geçirildi. Uyuşturucuyu batı illerinde piyasaya süreceği belirlenen V.A., C.Ç. ile O.T. gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılar, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ADANA, (DHA)

(26.4.2013/FOTOĞRAF)

//////////

Ormanda kaçak kesim operasyonu

ADANA İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı, Aladağ ve Pozantı ilçe ekipleri, ormanda kaçak kesim yaptığı belirlenen E.T. ve M.Y.'yi toplam 30 ton tomruk ile birlikte yakaladı. Ormanlık alanda kaçak kesim yapıldığı ihbarını alan ekipler, E.T.'yi kamyona yüklediği 26 ton çam tomruğunu götürmek isterken, M.Y.'yi ikinci bir kamyonda 4 ton sedir ağacı ile birlikte kaçmaya çalışırken suç üstü yakaladı. Elinde sevk irsaliyesi bulunmayan E.T. ile M.Y. gözaltına alındı. Ele geçirilen toplam 30 ton tomruk Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

ADANA, (DHA)

(26.4.2013/FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement