Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(19.05.TOBB Adana KGK Başkanı Esra Özden.)

19.05.2013 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(19.05.2013, FOTOĞRAF)

//////////

TOBB Adana KGK Başkanı Esra Özden: Nargile, başkan yardımcısı olsun

TÜRKİYE Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, Adana Ticaret Odası (ATO) başkan yardımcısının kadın olmasını istedi. ATO seçim sonuçlarını değerlendiren Özden, yönetim kuruluna seçilen Emine Nargile'yi kutlayarak, "Çok mutluyuz. Zira ATO tarihinde ilk kez bir kadın yönetim kuruluna girdi. Bu başarının taçlandırılmasını bekliyoruz. Bundan sonra yapılması gereken, Nargile'yi başkan yardımcısı seçmek olmalı diye düşünüyorum. Başta Atilla Menevşe Başkanımız olmak üzere, seçilen yönetim kurulu üyelerimizden beklentimiz bu yönde" diye konuştu.

Adana ekonomisinin yeni dönemde büyürken, iş kadınlarına ihtiyacı bulunduğunu belirten Özden, ATO'nun meclisinde daha fazla kadın üye beklentilerinin gerçekleşmediğini, bu nedenle buruk olduklarını söyledi. Sümer Şen ve Gülşah Boğa ile birlikte Emine Nargile'yle 109 kişilik mecliste, kadınların ancak 3 sandalye alabildiğini belirten Özden, "Görev alan her arkadaşımı kutluyor, her zaman yanlarında olacağımı belirtiyor ve başarılar diliyorum. Yeni yönetimin Adana'mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

//////////

Şimdi kamp zamanı

OSMANİYE Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, yaz gençlik kampları için başvuruların başladığını açıkladı. Demir, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı gençlik kamplarının gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla hizmet verdiğini söyledi.

Kamplara katılan gençlerin ulaşım dahil her türlü ihtiyaçlarının Bakanlık tarafından karşılanacağını ve her hangi bir ücret alınmayacağını kaydeden Demir, şu bilgileri verdi: "Gençlik kampları Aydın-Kuşadası Davutlar, Antalya Duacı, İzmir Paşalimanı, Trabzon Düzköy Doğa, Kastamonu Kadıdağı Doğa, Hatay İskenderun Uluçınar, Osmaniye Aslantaş, Mersin Silifke Kapızlı, Van Gevaş Doğa, Bolu Aladağ Doğa, Denizli Cankurtaran Doğa Samsun 19 Mayıs kampı olmak üzere, 13 - 16 yaş grupları için deniz, 17 - 22 yaş grupları için doğa kampları olarak düzenlenmektedir. Kamplara başvurular 13-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında, www.genclikkamplari.gov.tr adresinden gençler tarafından on-line olarak yapılabilecektir. On-line başvuru yapma imkanı olamayanlar Osmaniye Atatürk Gençlik Merkezlerimize bizzat başvurabilirler. Ayrıntılı bilgi için www.genclikkamplari.gov.tr adresinden alınabilir.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(19.5.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////////

ASKİ'den Yüreğir hamlesi

ADANA Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ASKİ'nin Yüreğir'in çeşitli mahallelerde sürdürdüğü altyapı çalışmalarını inceleyerek, Genel Müdür Abdulkadir Küreksiz'den bilgi aldı.

Çalışmaları yerinde gören Zihni Aldırmaz, "Burada hem yağmur suyu tahliye sistemi yapılıyor, hem de eskiyen, çürümüş kanalizasyon sistemi yenileniyor. Toplam 2 kilometre altyapı yapılacak. Çalışmanın tamamlanmasıyla, yağmur suyu Sarıçam Deresi'ne tahliye olacak" dedi. Muhtarların yapılan çalışmaları yerinde görmesini ve işi takip etmesini de takdirle karşıladığını belirten Aldırmaz, "ASKİ Genel Müdürümüz burada, genel müdür yardımcılarımız, sorumlu mühendislerimiz ve muhtarlarımız burada. Buradaki başarı herkesin işi sahiplenmesinden kaynaklanıyor" diye konuştu. Aldırmaz, Atakent Mahallesi'nin ardından Yavuzlar Mahallesi'ne geçti ve buradaki kanalizasyon çalışmalarını denetledi. Daha önce yaptıkları 2.5 kilometrelik altyapı çalışmasının devamının Yavuzlar'da sürdüğünü belirten Aldırmaz, eskiyen, çürümüş kanalizasyon sisteminin yenilendiğini belirtti.

Zihni Aldırmaz, hizmetleri denetimleri sırasında vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

////////////////

Flamenkonun prensleri

MERSİN Uluslararası Müzik Festival kapsamında, kardeş olan 7 flamenko dansçısının oluşturduğu Los Vivancos 'aeternum' adlı gösterileri ile sahne alacak.

Geçtiğimiz yıllarda da Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne katılan Lov Vivancos 22 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'de Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda sanatseverlerin karşısına çıkacak. Gösterinin müzikleri, Budapeşte Senfoni Orkestrası'nın 100'den fazla müzisyeni ile kaydedilmiş. Müzikler 'Yetimhane' adlı ünlü İspanyol korku filmi için yaptığı müziklerle tanınan Fernando Valezquez imzasını taşıyor

Mersin'e 'Aeternum' gösterisi ile gelen grubun üyesi Josua Sayus gösteriyi birçok ülkede sahneye taşıdıklarını belirterek, "Hepimizin konservatuar geçmişi ve farklı dans topluluklarıyla deneyimleri var. Açıkçası Los Vivancos olarak sahnede çok daha tecrübeli hale geldik. Bu yüzden Aeternum, '7 Hermanos' ile sahneye koyduğumuz gösteriyi fazlasıyla geride bırakıyor ve dürüst olmak gerekirse tam bir Hollywood prodüksiyonu gibi ve çok daha güçlü bir gösteri" dedi.

Los Vivancos'u kurdukları 2004 yılından bu yana gittikleri 30'dan fazla ülkede medyanın kendilerinden hep 'yakışıklı dansçılar' olarak bahsettiğini ifade eden Josua Sayus, şöyle konuştu: "Çok sıkı spor yapıyoruz, dans ediyoruz ve bedenlerimize iyi bakıyoruz. Sahnede bir dansçının estetiği ve bedenini nasıl kullandığı çok önemlidir. Biz bedenimizi birer enstrüman gibi kullanıyoruz ve onu parlatmak flamenkoda da işimize yarıyor."

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

(19.05.2013, FOTOĞRAF)

///////////////////////

Verdi ile Wagner anıldı

MERSİN Uluslararası Müzik Festivali kapsamında doğumlarının 200'üncü yılında Giuseppe Verdi ile Richard Wagner anıldı. Mersin Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda gerçekleşen etkinlik, Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı'nın dramatik anlatımıyla sunuldu. Dünyada eserlerine en çok yer verilen sanatçılar Giuseppe Verdi ve Richard Wagner'in hayatı ve eserlerinin anlatıldığı etkinlik izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi. Verdi ve Wagner'in eserleri de gösteriye eşlik etti.

MERSİN, (DHA)

(19.5.2013, FOTOĞRAF)

/////////////////////

Lisede bahar şenliği

Silifke Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü '4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programları' kapsamında bilim fuarı, bahar şenliği ve kermes düzenlendi.

Bilim Fuarı kapsamında öğrenciler eserlerini okulun salonunda sergilerken Okul Aile Birliği ve öğrenci velilerin desteğiyle hazırlanan yiyeceklerden oluşan kermes okul bahçesinde yapıldı. Yine okul bahçesinde gerçekleştirilen geleneksel bahar şenliğinde ise en iyi batırık yapma, yoğurt yeme, halat çekme, balon patlatma gibi yarışmalar düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Okul Müdürü Sadettin Dölek, proje kapsamında Silifke Anadolu Lisesi'nin Mersin'de pilot okul seçildiğini söyledi. Dölek, okul salonunda 26 projenin izlenime sunulduğunu kaydetti. Okul Aile Birliği Başkanı Abdurrahman Üner ise, etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin),(DHA)

(19.05.2013, FOTOĞRAFLI)

//////////////

Üretimin Sesi, Kız Meslek Lisesi

OSMANİYE Rahime Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin açtığı kermes, büyük ilgi gördü. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Park 328 AVM'de düzenlenen 'Üretimin Sesi, Kız Meslek Lisesi' konulu sergi ve kermesin açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Baş Denetçisi Şevki Postalcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Şube Müdürü Halil İbrahim Kahraman, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okul Müdiresi Fatma Tülay Keskiner, amaçlarının üretime yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmek olduğunu belirterek, "Biz de sizlerin karşısına 'Üretimin Sesi, Kız Meslek Lisesi' sloganıyla çıktık. Etkinliğimizde giyim üretimleri teknolojisi alanı öğrencileri ile yiyecek içecek alanı ve el sanatları teknolojisi alanı öğrencilerinin yıl içinde yapmış oldukları ürünler yer alıyor" dedi.

Açılış konuşmasından sonra Rahime Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerin hazırladığı

"Kurtuluş Savaşı, Atatürk ve Türk Kadını" konulu oratoryo gösterisi izlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ise yaptığı konuşmada; yapılan etkinlikte emeği geçenleri kutladı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(19.5.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////

Eğitimcilere 'Liderlik ve Yönetim' konferansı

OSMANİYE'de eğitimcilere yönelik 'Liderlik ve Yönetim' konulu konferans düzenlendi. Konuşmacı olarak ABD Rhodle Island Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan ile Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir'in katıldığı konferans Cebelibereket Kültür Merkezi'nde yapıldı. Konferansı İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mahmut Şahin, Şube Müdürü Halil İbrahim Kahraman, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve idari personel izledi.

Prof. Özcan, konuşmasında 'Okul teorimiz nedir?, Okula nasıl bakıyoruz, Okulu nasıl yönetmeye çalışıyoruz, Okulları, amaca hizmet eden kurumlar haline nasıl getirebiliriz ve Okullarda neler oluyor?' konularını ele aldı.

Daha sonra Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir, Liderlik ve Yönetim konularında bilgi verdi. Prof. Dr. Özdemir, liderliği şöyle tanımladı:

"Liderlik kendimize ve diğerlerine güç vermektir. Bir lider olarak, takımınızın ve bireylerinin siz onlara ateş vermeden ışık vermeyeceğini bilmelisiniz. Siz kendiniz motive olmadıkça başkalarını asla motive edemezsiniz. İyi bir lider iyi bir mizah anlayışına, hayatın hafif yanlarına sağlıklı bir saygı gösterme becerisine sahiptir. Lider karşısındaki insan saygı ve sevgi ile davranır. İyi bir lider kendisine, eşine ve öteki ilgi alanlarına zaman ayırır. Başarılı bir lider ekip üyelerini tanır, kendi güçlü ve zayıf yönlerini tanır. Lider coşku yaratır, eyleminin sorumluluğunu taşır, övgü dağıtır beklentiler oluşturur."

Konferansın sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç konferansa katılımlarından dolayı Özdemir ve Özcan'a çiçek vererek teşekkür etti ve Karatepe Kilimi armağan etti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(19.5.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////

Asuman Krause Adanalılarla buluştu

ÜNLÜ manken ve televizyon sunucusu Asuman Krause Adanalılarla buluşu. Groseri Adana Atatürk mağazasındaki 'Asuman Krause ile ünlü kasa' etkinliğine katılan ünlü manken müşterilerle bir araya geldi. Krause, Coca-cola sponsorluğunda yapılan etkinlik kapsamında, sponsor markanın ürünlerini alan müşterilerle sohbet etti. Yaklaşık 4 saat süren etkinlikte, Adanalılar, Krause ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(19.05.2013, FOTOĞRAF)

////////

Lösemeli çocuklara moral

MERSİN Üniversitesi (ME.Ü) Kan Bağışı Gönüllüleri, Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde tedavi gören lösemili çocuklarla bir araya geldi. Gönüllülerin etkinliğinde, kermeslerden elde edilen gelir ve üyelerin katkılarıyla alınan hediyeler çocuklara dağıtıldı.

Kan Bağışı Gönüllüleri Topluluk Danışmanı Öğretim Görevlisi Gül Bayram Abiha, şimdiye kadar MEÜ'de kan bağışının teşvik edilmesi ve düzenli bir alışkanlık haline getirilmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Abiha, özellikle güvenli kan temini için genç bağışçı sayısını artırmaya yönelik olarak Kızılay ile işbirliği içerisinde çeşitli fakültelerde kampanyalar da düzenlendiğini kaydetti.

Buluşmada Çocuk Hematolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Selma Ünal, hemoglobinopati tedavisinde ihtiyaç duyulan kanın temininin yaşamsal bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Topluluk Başkanı Nazlıcan Üzeri ise hastaya ihtiyacı olan kanın ulaşmasında küçük de olsa bir katkıları olmasının önemli olduğunu vurguladı.

MERSİN, (DHA)

(19.5.2013, FOTOĞRAF)

/////////////

Miniklere ören yerleri tanıtıldı

MERSİN'in Silifke ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Valilik, kaymakamlık, Müze Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Tanıyalım, Koruyalım, Yaşatalım' Projesi ile çocuklara ören yerleri tanıtıldı. Proje şenlik organizasyonu ve Müzeler Günü kutlama programı ile sona erdi. 360 çocuğa ulaşılması hedeflenen projede 419 öğrenci ile iletişime geçildi. Son etkinlikte ise ilçeye 35 kilometre mesafedeki Uzuncaburç beldesinde antik Roma Yolu'nda yürüyüş gerçekleştirildi. Olba Antik Kenti ve Uzuncaburç ören yerlerini de gezen öğrenciler, Uzuncaburç'taki antik tiyatroda hazırlanan etkinliğe katıldı.

Silifke Müze Müdürü İlhame Öztürk, 24 Aralık 2012 - 17 Mayıs 2013 tarihleri arasında uygulanan

projede kültür varlıklarının tanıtılması ve korunmasının amaçlandığını söyledi. Öztürk, bu çerçevede müze ve ören yerlerinde sanatsal faaliyetler yapılarak müze ve ören yeri gezileri düzenlendiğini ifade etti. Çocuklarla tarihi eserler arasında iletişim kurulduğunu kaydeden Öztürk, bu sayede tarihi değerlere karşı farkındalık bilincinin geliştiğini kaydetti.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ise projede emeği geçenleri kutladı. Etkinlik kapsamında ayrıca Duvarsız Sanat Tiyatrosu ve Polifonik Korolar ve Bale Derneği gösterilerini sundu.

Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin),(DHA)

(19.5.2013, FOTOĞRAF)

////////////////////

Pozantılı öğrencilerin sergisi

ADANA'nın Pozantı İlçesi Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin yıl boyunca yaptığı resimler Belediye Çay Bahçesi'nde sergilendi. Serginin açılışına Garnizon Komutanı Üsteğmen Ufuk Yörük, Belediye Başkanvekili Adil Çakmakçı, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı. Sergide kara kalem, yağlı boya, sulu boya tekniğiyle yapılmış resimler ve ebrulardan oluşan yaklaşık 150 çalışma izlenime sunuldu.

Açılış konuşmasını yapan Atatürk Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Cennet Aksoy, sergide yer alan çalışmaların, öğrencilerin bir yıl süren emeklerinin ürünü olduğunu söyledi. Okul Müdürü Fatih Murat Dumar ise bu tür etkinliklerin öğrencilerin özgüveninin gelişmesine katkıda bulunduğunu vurguladı. Konuşmanın ardından serginin açılışı yapıldı.

Malik GÖDELİNER/Pozantı, (DHA)

(19.5.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////

Kampanya bir yılı doldurdu

FORUM Mersin Çocuk Kulübü'nün köy okullarındaki çocuklar için düzenlediği Bir Kitap Bir Oyuncak Kampanyası 1 yıldır devam ediyor. Kampanya kapsamında toplanan oyuncaklar ve kitaplar bu kez Adanalıoğlu Beldesi'nde çalışan mevsimlik işçilerin çocuklarını sevindirdi. Çadır kentteki dezavantajlı öğrenciler için kurulan İbrahim Rencuzoğulları İlkokulu bünyesindeki anasınıfında eğitim gören 31 öğrenci, Forum Mersin Çocuk Kulübü'nün sevimli kahramanları ile buluştu. Çocukların kahramanlar ile hep bir ağızdan şarkı söylediği etkinlik oyuncak dağıtmasıyla sona erdi.

MERSİN, (DHA)

(19.5.2013, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement