Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması

(06.11.Mersin Valisi Hasan Bayri Güzeloğlu, Kurban Bayramı nedeni ile şehitliği ve Tunceli'de şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Gözübüyük'ün ailesini ziyaret etti.

06.11.2011 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(06.11.2011, FOTOĞRAF)

/////////

Şehitler ve yakınları unutulmadı

Mersin Valisi Hasan Bayri Güzeloğlu, Kurban Bayramı nedeni ile şehitliği ve Tunceli'de şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Gözübüyük'ün ailesini ziyaret etti.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, AK Parti Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt, Ahmet Tevfik Uzun, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erol Ertan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ve beraberindekiler Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret etti. Vali Güzeloğlu, şehitlik ziyareti sırasında, mezarlığa gelen vatandaşlarla bayralmaştı.

Güzeloğul ve beraberindekiler mezarları ziyaret ederek şehitlerin kabrine karanfil bıraktı. Duygulu anların yaşandığı ziyarette şehit aileleriyle yakından ilgilenen Güzeloğlu, Kuran-ı Kerim okunması ve İl Müftüsü Ali Melek'in ettiği duaların ardından şehitlikten ayrıldı.

Güzeloğul, daha Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde teröristler ile çıkan çatışma sonrasında hayatını kaybederek şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Gözübüyük'ün ailesini ziyaret etti. Burada şehidin ailesiyle yakından ilgilenen ve bayramlaşan Güzeloğlu "Acımız gerçekten çok büyük ve bu acımızı unutmamız mümkün değil. Şehitlik en yüce makamdır. Şehit sadece kendisini değil, inancımız gereği tüm yakınlarına şefaat edecektir, onları cennete taşıyacaktır. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. Şehit Mustafa Gözübüyük'ün ailesine hitap eden Güzeloğlu, "Yalnız olmadığınızı bilmenizi istiyoruz. Devlet olarak sizlerin her zaman yanınızdayız" diye konuştu.

Güzeloğlu, şehitin eşi Arzu Gözübüyük'e de 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapılacak olan yatırımlar çerçevesinde turizm ve otelcilik alanında iş sözü verdi.

Mustafa ERCAN/Mersin, (DHA)

(06.11.2011, FOTOĞRAF)

////////////////////

Şahinbey'den 3 bin aileye et dağıtımı

Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçe Belediyesi Kurban Bayramı öncesi her eve et girmesi için Şefkat Mağazasına kayıtlı 3 bin aileye 5'er kilogramlık kemiksiz et yardımı yaptı.

Şahinbey Belediyesi ve Kimse Yok mu Derneği işbirliği ile kurulan Şefkat Mağazası tarafından yapılan et yardımı Boyacı Sosyal Tesislerinde ve aileler evlerinde ziyaret edilerek gerçekleştiriliyor. Şahinbey Belediyesi Boyacı Sosyal Tesisinde yapılan dağıtım törenine katılan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu gece de aileleri evlerinde ziyaret etti. Başkan Tahmazoğlu "Biliyoruz ki birçok ailemiz kurban kesemiyor. Bu durumda olan, Şefkat Mağazası'nın belirlediği 6 bin ailemiz söz konusu. Öncelikle bunların 3 bin kadarına 5'er kilogram olarak paketlenmiş kemiksiz et hazırlayarak bayramda ve bayram sonrasında dağıtacağız. Bir ay önce yine böyle bir dağıtım gerçekleştirmiştik. 2 aylık periyotlarla bu dağıtımları sürdürmek istiyoruz" dedi.

Bu yardımların evine et girmeyen aileler için olduğunu anlatan Tahmazoğlu, "Daha önce de Uşşaki Vakfı'yla birlikte böyle bir dağıtım gerçekleştirmiştik. Orada kayıtlı olan ailelere de et ulaştıracağız. Burada amacımız evine et girmeyen aile kalmasın, herkes evlatlarına et yedirebilsin. Bu vesileyle tüm hemşerilerimin Kurban Bayramını da kutluyorum" diye konuştu.

Gaziantep, (DHA)

(6.11.2011)

////////////

Validen gazetecilere bayram müjdesi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kurban Bayramı nedeni ile gazetecilerle bir araya gelerek bayramlaştı. Güzeloğlu, kentteki gazetecilerin sorunları ile yakında ilgilendiğini, Gazeteciler Cemiyeti'ni modern bir bina kazandırmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Ahmet Ünal, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler tarafından karşılanan Güzeloğlu, yeni cemiyet binası yapılacağının müjdesini verdi. Mersin'e gelen insanların denizle kucaklaşması gerektiğine inandığını belirten Güzeloğlu, "Mersin Gazeteciler Cemiyeti de denizi görmeli, denizi hissetmeli ve denizle buluşmalıdır. Bu konuda çalışmalarımıza başladık. Öncelikli olarak Mersinli basın mensuplarımızın bir araya gelip yeni yapılacak cemiyet binasının yerini belirlemeleri gerekmektedir. Bu çalışmanın hemen akabinde ben de Ankara'ya gerekli başvuruyu kendi imzamla yapacağım" dedi.

Güzeloğlu, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istediğini belirterek "Hayırlı işlerde geç kalınmaması hemen yol alınması gerekmektedir. İki katlı olarak inşa edilecek basın merkezimizin alt katında toplantı, seminer, sergi salonu olarak kullanılabilecek bölümler olacak. Binamızın ikinci katında ise mükemmel bir işletme ile lokal olacak. Böylelikle kentimize hem bir sosyal tesis hem de gazetecilerimizin bir arada olacağı az bulunur bir mekan kazandırmış olacağız" diye konuştu.

Güzeloğlu, 2013 yılında yapılacak olan Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin'e gelecek basın mensuplarının da yeni yapılacak basın merkezinde ağırlanacağını kaydeti.

Mustafa ERCAN/ Mersin, (DHA)-

(06.11.2011, FOTOĞRAF)

//////////////

Göç çocukları için sosyal proje

'12 Okul 12 Dev Adam'

Mersin'in Tarsus İlçe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünün Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) destek programı kapsamında hayata geçireceği '12 Okul, 12 Dev Adam' projesi ile göç alan mahallelerde yaşayan çocukların sosyal hayata uyumunu sağlayacak. 12 okulda, 12 spor alanı oluşturulacak, 12 voleybol ve 12 basketbol takımı kurulacak.

Projenin tanıtım toplantısıTarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Doğan ve okul müdürlerinin katılımıyla yapıldı. Milli Eğitim Müdür Vekili Doğan, maliyeti 119 bin 955 lira olan çalışmanın 12ay süreceğini söyledi. Projenin Ahmet Yesevi, Ahmet Zeki Şanlı, Ali Oksal, Ayşe Mirici, Emine Boro, Kerim Çeliktaş, Fahrettin Paşa, Fatih Sultan Mehmet, Fevzi Çakmak, Mehmet Ramiz Asutay, 100. Yıl ve Çağlayan İlköğretim okullarını kapsadığını belirten Doğan, göçle gelen nüfusun yoğun olduğu mahallelerde yaşayan çocukların, sosyal hayata uyum sağlamalarının amaçlandığını belirtti.

Proje kapsamında 12 okulda, 12 spor alanı oluşturulacağını, 12 voleybol ve 12 basketbol takımı kurularak, 6 ay süreyle antrenörler tarafından eğitim verileceğini ifade eden Doğan, "Eğitimin 6'ncı ayı içerisinde takımlar arasında turnuvalar düzenlenecek. Ödüllendirme süreci sonunda proje tamamlanmış olacaktır. Bu mahallelerde ihtiyaçlar doğrultusunda projeye destek veren kurumlar tarafından kurs, seminer ve toplantılar düzenlenecektir. Kurulacak spor alanları mahallede kurulacak takımlara da açılacaktır" diye konuştu.

TARSUS(Mersin),(DHA)

(06.11.2011, FOTOĞRAF)

///////////////

'Çıktık açık alınla' oratoryosu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte 'Çıktık açık alınla' adlı oratoryo sahnelendi.

Gaziantep Kolej Vakfı Okulları öğrencilerinin sahnelediği oratoryo Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluştu. GAÜN Atatürkçü Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, cumhuriyeti ilelebet yaşatmak gerektiğini vurgulayarak, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı iki acı olayla gölgelendi. Bir yandan şehit cenazeleri, bir yandan Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız. Bu gölgelenen ortamda bayramımızı buruk kutladık. Biz cumhuriyetimize sahibiz. Biz topluluk olarak Gaziantep'teki tüm okullarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde Atatürk'ü tanıtmak, Atatürkçü düşünceyi yaymak istiyoruz. Oratoryo'nın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gaziantep, (DHA)

(6.11.2011)

/////////////

İskenderun markalı ürünler çoğalacak

İSKENDERUN Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Abdulkadir Yardımcıoğlu, Yeni Sanayi Sitesi'nin faaliyete girmesiyle İskenderun markalı ürünlerin artacağını söyledi. Yardımcıoğlu, sitenin yapımı için üye kayıtlarının devam ettiğini açıkladı.

İskenderun'da mobilya üreticisinden çok, bayilerin bulunduğuna dikkat çeken Yardımcıoğlu, marka olmuş firmaların artması için çalıştıklarını kaydetti. Yardımcıoğlu "Dernek olarak hem markalaşma hem de şirketleşme konularına önemle duruyoruz. Üç beş arkadaşı bir araya getirip şirketleşmeyi öneriyoruz. Sektörde söz sahibi olabilmek için bunu başarmak zorundayız" diye konuştu.

FUARLAR VİZYON GELİŞTİRDİ

Yardımcıoğlu, son zamanlarda fuarlara karşı duyulan ilginin sektör çalışanlarının vizyonunu da geliştirdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Türkiye'nin her tarafına fuarlara üyelerimizi götürüyoruz. Fuarlarda teknolojik yenilikleri ve makineleri görüyorlar. Teknolojiyi gördükten sonra ufak yerlerde üretim yapamaz hale geldik. Bize büyük yer lazım. Bu sıkıntıyı gidermek için şu an yer tespit edildi. kooparitife üye kaydı yapıyoruz. Üye sayısı 300'e yaklaştı, daha da arttıracağız, bine kadar çıkartacağız. Herkese yaşanır iş yerlerini teslim edeceğiz."

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(6.11.2011 FOTOĞRAF)

//////////

Zeytinciliğin yeni adresi Erdemli

Mersin'in Erdemli ilçesinde son 10 yılda zeytin üretiminde büyük artış yaşandı. Son 8 yılda üreticiye 1 milyon fidan dağıtıldı.

Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, ilçedeki yeztinyağı fabrikalarında incelemelerde bulundu. Zeytin yetiştiriciliği konusunda son yıllarda büyük bir ilerleme kaydettiklerini belirten Tun "Akdeniz bölgesi zeytinin yetiştiriciliğinde birinci sırada yer almaktadır. Erdemli, Akdeniz bölgesinde zeytinin anavatanı durumuna geldi. 10 yıl önce 3 bin dekar alanda zeytin üreticiliği yapılırken şimdi bu alan 13 bin 650 dekara ulaştı. Şu anda Erdemli'de 6 bin 500 ton zeytin üretimi yapılıyor. Bunun yüzde 60'ı yağlık olarak kullanılırken yüzde 40'ı ise sofralık zeytin olarak tüketiliyor" dedi.

Daha önce Erdemli'de hiç zeytinyağı fabrikası bulunmadığını, şu anda ise 4 fabrikanın faal olarak çalıştığını ifade eden Tun, şu değerlendirmeyi yaptı: "Erdemli'de özellikle 3'ncü derece tarım arazilerinde yetiştirilen zeytinler gemlik cinsi olup yağ oranı yüksektir. Erdemli'de yıllık bin 200 ton zeytin yağı üretimi yapılıyor. Zeytincilik ilçemizde alternatif ürün olarak artık üreticilerin göz bebeği durumunda. Erdemli'nin kırsal bölgeleri zeytin yetiştiriciliğine uygun yerler olmakla birlikte özellikle Ayaş, Kızkalesi ve Erdemli merkez de üretimin yoğun olduğu bölgelerdir."

ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(06.11.2011, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement