Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması

(07.12.Adana'nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan Sülüklüpınar'da yapılacak hizmet binasının proje yarışmasına ülke genelinden 250 başvuru yapıldığını söyledi.

07.12.2011 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(07.12.2011, FOTOĞRAF)

//////////////////

Belediye binası için 250 proje

Adana'nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan Sülüklüpınar'da yapılacak hizmet binasının proje yarışmasına ülke genelinden 250 başvuru yapıldığını söyledi. Başkan Arıkan, "Temmuz 2012'de hizmet binasının temeli atılmış olacak ve 10 ayda da yapımı tamamlanacak" dedi. Hizmet binası yapımının, çevresindeki yerleşim alanlarındaki kentsel dönüşümün başlaması için de katkı olacağını belirten Arıkan, ilçenin mimari eksikliğinin giderilmesi için tüm çabayı göstereceklerini söyledi.

MODERN PROJELER SUNULDU

Konuyla ilgili idüzenlenen kolokyumda konuşan Adana Mimarlar Odası Başkanı Bekir Kamışlı da Arıkan'ın ikinci hizmet binasını da proje yarışmasıyla yapan ilk belediye başkanı olduğunu belirterek, "Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde yaptığırdığı hizmet binasını, Adana mimarlarının katıldığı proje yarışması ile inşa eden Yıldıray Arıkan, Çukurova Belediyesi'nin hizmet binası için daha büyük katılımın sağlandığı bir proje ile sonuçlandırdı. Proje yarışmasında, mimarlarımız herşeyi düşünerek, modern projeler sundu" dedi.

BİR MAHALLEDE 6 ÇIKMAZ SOKAK

Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan da Adana'nın kuzeyinin yeni yerleşim alanı olmasına rağmen, iyi projelendirilmediğine dikkat çekti. Erguvan "Öğretmenler gününde, ilçeyi gezerken, Yurt Mahallesi'nde 6 tane çıkmaz sokakla karşılaştım. Bu da yeni yerleşim olmasına rağmen buraların kötü inşa edildiğini gösteriyor. Bundan sonra atılacak adımlarla, bölgenin daha modern hale getirileceği umudu taşıyorum" diye konuştu. Fuar alanında gerçekleşen kolokyumda, yarışmaya katılan mimari projeler de sergilendi.

Can KÜÇÜKÖZKAN/Adana, (DHA)

(07.12.2011, FOTOĞRAF)

/////////////////

Annelerinden kalan arsayı, eğitime bağışladılar

Hayırsever kardeşler

Gaziantep'in Nizip İlçesi eski Belediye Başkanı Ömer Pekmez, kardeşleri Haber Pekmez, Sabiha Akpek ve Fazilet Sabancı ile birlikte, genç yaşta hayatını kaybeden annelerinden kalan arsayı okul yapımı için bağışladı. Hayırsever kardeşlerin annelerinin adını taşıyan Bedriye Pekmez Özel Eğitim Okulu ile ilgili protokol Gaziantep Valiliğinde imzalandı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, eğitime yapılan yatırımlardan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek "Hayırseverlerimiz Nizip'te bulunan 3 bin 258 metrekarelik bir arsayı bağışlıyorlar. Eğitimle ilgili protokol imzalayıp, genç ve çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabileceği kurumların yapılmasına vesile olmaktan dolayı çok mutlu oluyorum" dedi.

Gaziantep'de eğitimle ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu vurgulayan Val Ata "Öğrenci sayımız, okul ve derslik açığımız çok fazla. İlimiz sürekli öğrenci ve nüfus olarak göç alan bir kenttir. Hayırseverler ile kuruluşların, sanayicilerimizin, işadamlarımızın ilimizdeki eğitime yaptıkları yardım ve katkılar bizim açımızdan çok büyük önem arz etmektedir. Bu gibi eğitim ataklarının devam etmesini diliyorum" dedi.

Kendisi ve kardeşleri adına konuşan hayırsever Ömer Pekmez ise, genç yaşta hayata veda eden anneleri Bedriye Pekmez'in adını yaşatmak istediklerini ifade ederek, "Nizip'te bulunan arsamızı kardeşlerimle birlikte özel eğitime muhtaç çocuklar adına yapılacak okul için bağışladık" diye konuştu.

Zeki GÜNAY/ Gaziantep, (DHA)

(7.12.2011)

///////////////

Mersin Limanı ilk 100'de

GEÇTİĞİMİZ günlerde 'Altın Çıpa Denizcilik Ödülleri'nde "Yılın Liman İşletmeciliği" ödülünü alan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.'ye (MIP) ikinci bir iyi haber de dünyanın saygın dergilerinden Container Management'tan geldi. Dergi bu yıl açıkladığı "Dünyanın En Büyük 120 Konteyner Limanları Sıralaması"nda Mersin Limanı'nı 97'nci sırada gösterdi. Geçtiğimiz yıl aynı listede 101'inci sırada yer alan Mersin Limanı bu yıl 4 sıra birden yükselerek, dünyada ilk 100'e girmeyi başardı.

Container Management Dergisi tarafından limanların yıllık konteyner elleçleme miktarları baz alınarak hazırlanan listede, Mersin Limanı, 1 milyon 30 bin TEU elleçleme miktarıyla yer aldı. Türkiye'de listeye girebilen iki limandan biri olan Mersin Limanı, bu sıralama ile Akdeniz limanları arasında ise ilk 5'te yer aldı.

Ödülü alan Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezkan, Yılın Liman İşletmecisi Ödülü'nden sonra bir başarıya daha imza attıklarını belirterek "Bu tablo MIP'nin başarılı işler yaptığının, özellikle ihracatçı ve ithalatçılarımızın memnuniyetinin bir göstergesidir" dedi. Tezkan, Türkiye'nin en önemli ihracat ve ithalat üslerinden biri olan ve milyonlarca dolarlık yatırımla modern bir terminale dönüşen Mersin Limanı'nın her geçen gün artan işlem hacmi ve operasyon yeteneğiyle kısa zamanda uluslararası hat operatörlerin tercihi haline geldiğini kaydetti.

Ali ŞEN/ Mersin, (DHA)

(07.12.2011)

//////////

Gaziantep'te İzmir esintisi

İzmirLİ sanatçılar, 'Ege'den Geliyoruz' temasıyla 9 Aralık'ta Sanko Sanat Galerisi'nde seramik sergisi açacak. Sergide, Nurdan Bozkurt, Nilüfer Ünlütürk, Şenay Kaya, Müjgan Eden, Yasemin Gümüşkesen, Bengül Oyman, Şenay Kurtyener ve Nurgün Bilen'in çalışmaları yer alacak. Sergiye katılacak sanatçılar adına yapılan açıklamada "Tarih, sanat ve kültürel zenginliklerle dolu Gaziantep'e gelmek bizleri çok heyecanlandırdı. Tüm sanat dostlarıyla buluşmak istiyoruz" denildi.

Gaziantep, (DHA)

(7.12.2011)

/////////

Görmeyenlerin resim sergisi

GÖRMEYENLER Kültür ve Birleşme Derneği Adana Şubesi (GÖRBİR), üyelerinin yaptığı resimlerden oluşan "Görmeyenlerin gönül gözleri" adlı bir sergi açtı. Adana Optimum'daki serginin açılışına Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Milletvekili Fatoş Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve davetliler katıldı. Ressam Nesrin Türk Karakelle gözetiminde 6 ayda üretilen 22 çalışmanın yer aldığı sergi ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Ressam Türk Karakelle, serginin görme engellilerin hayata katılması ve sosyalleşmesi amacı ile düzenlendiğini söyledi. Sergide kendisinin de çalışmaları yer alan GÖRBİR Adana Şubesi Başkanı Ediz Mut ise yeni kurslar açacaklarını belirtti.

Adana,(DHA)

///////////

Kastabala ve Toprakkale'ye ilk gezi

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nce hazırlanan 'Maddeye Hayır' projesi kapsamında, 20 çocuk, ilk defa Kastabala ve Toprakkale Kalesi'ni gezme fırsatı buldu.

Avrupa Birliği (AB) Merkez Başkanlığı Ulusal Ajans tarafından 5 bin 100 Euro destek gören proje ile sokakta çalıştırılan ve sokakta yaşadığı belirlenen çocuklar, bu ortamlardan uzak tutularak aile desteğiyle birlikte topluma kazandırılmaya çalışılıyor. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 4 kişilik uzman proje ekibi, çeşitli eğitimlere tabi tutulan risk gurubundaki çocukları sosyal ve kültürel amaçlı olarak kentin turisttik ve tarihi yerlerini gezdiriyo. Bu tür yerleri ilk defa gezip görme fırsatı bulan çocuklara görevliler tarafından bilgi veriliyor.

İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, proje kapsamında sportif eğitimler ve kültürel gezilerle çocukların dışlanmışlık duygusundan uzaklaştırıldığını, ayrıca belirli günlerde okuma saati yapılarak okuma alışkanlığı kazandırıldığını söyledi.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

07.12.2011

/////////

CHP'li kadınlar kahvaltıda buluştu

TÜRK kadınlarının seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 77'nci yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Kadın Kolları tarafından bir kutlama etkinliği düzenlendi.

Şato Restoranda düzenlenen etkinliğe İl Başkanı Ali Peri, Kadın Kolları Başkanı Müjgan Bilen, il, ilçe yönetimleri, kadın kolları yöneticileri ve partililer katıldı. Yaklaşık 500 davetlinin katıldığı etkinlik coşkulu görüntülere sahne oldu. Etkinliğe ev sahipliği yapan İl Kadın Kolları adına konuşan Başkan Müjgan Bilen, Atatürk'ün Türk kadınına verdiği önemi vurgularken, "Bunun en büyük göstergesi, bugün yıldönümünü kutladığımız kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesidir" dedi.

Gaziantep, (DHA)

(7.12.2011)

//////////

Öğrenciler Emniyet Müdürlüğü'nde

DERSİ yerinde öğrenmeyi amaçlayan Necatibey İlköğretim Okulu öğrencileri, Adana Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Rehberlik Dersi öğretmenlerinin gözetiminde Emniyet Müdürlüğü'ne gelen 8'inci sınıf öğrencileri polisin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki Asayiş ve Pasaport şubelerini gezen öğrenciler, polislerle sohbet ederek, meslekleri hakkında bilgi aldı.

Fatih KARAÇALI/Adana, (DHA)

(07.12.2011/FOTOĞRAFLI)

/////////////

Hastane otoparkına ağaçlar kurban edildi iddiası

Adana'da hastane bahçesinde yapımı süren açık otopark için çam ağaçlarının kesildiği ileri sürüldü. Yenibaraj Mahallesi'ndeki Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'nin bahçesinde çevre düzenlemesi ve açık otopark inşaatında çalışan iş makinesi, çam ağacına carparak devrilmesine neden oldu. Ağacın devrildiğini gören vatandaşlar, "Ağaç katliamı yapılıyor" diyerek yetkilileri göreva çağırdı. İddiaları kabul etmeyen görevliler ise kaza sonucu bir ağacğın devrildiğini, ayrıca bir ağaç kesiminin söz konusu olmadığını açıkladı.

Fatih KARAÇALI/Adana, (DHA)

(07.12.2011/FOTOĞRAFLI)

//////////////////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement