Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması

(03.02.Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Ketenler Dövme ve Kalıpçılık Sanayi Ticaret Limitet Şirketi (FNM KET-DÖV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Keten, yastık altındaki paraların yatırıma dönüşmesi gerektiğini belirterek, bunun için)...

03.03.2012 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(03.02.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Yastık altındaki paralar yatırıma dönüşmeli

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Ketenler Dövme ve Kalıpçılık Sanayi Ticaret Limitet Şirketi (FNM KET-DÖV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Keten, yastık altındaki paraların yatırıma dönüşmesi gerektiğini belirterek, bunun için Sivil Toplum Kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü söyledi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Şimşir, Şube Genel Sekreteri Esef Gök, Komisyon Başkanları Nihat Arslan ve Mehmet Erdem, Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti. Sanayici ve iş adamlarının sorunlarını dinleyerek, kalıcı çözümler arayan TÜMSİAD yönetimi, OSB'de bulunan Osmaniyeli yatırımcı ve girişimci Ketenler Dövme ve Kalıpçılık Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Keten, Yavuz HCH Grup (İSOS GÜBRE) Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Yavuz ve CROWN Firması Üretim Müdürü Serdar Özen ile görüştü

STK'LARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Ketenler Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Keten, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada OSB'de

Osmaniyeli sanayici ve iş adamı sayısının az olduğunu belirterek "Bunun nedeni de kişilerin ne yapacağını bilmeyişindendir. Yastık altındaki paraların gün ışığına çıkması gerektiğini düşünüyorum. Buda sizlerin sayesinde olacaktır. İnsanları bilgilendirip bilinçlendirmek siz STK'lara düşmektedir. Parası olan arkadaşlar burada nasıl bir sektörde yatırım yaparız diye bizlere soruyorlar. Ben biliyorum ki bunları çözecek olan sizlersiniz" dedi.

YOLAR BİRAN ÖNCE YAPILMALI

İSOS Gübre Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Yavuz ise STK'ları kurumları yönlendiren kuruluşlar olduğu için önemsediklerini belirterek şöyle dedi:

"Organizemizin yolu berbat bir durumda, sanayinin vitrinin yolları olmasıdır. Vitrin ne kadar güzel olursa alıcısı o kadar fazla olur. Daha fazla ve büyük yatırımcı bekliyorsak bu yolların bir an önce yapılması gerekmektedir. Kalifiye elaman sıkıntımız hat safhadadır. Elamanlarımızı başka illerden temin etmekteyiz. Bizde isteriz ki Osmaniyeli insanlar çalışsın. Ama çoğunluk çalışanımız komşu illerden" dedi.

CROWN Firması Üretim Müdürü Serdar Özen de şöyle konuştu: "CROWN alüminyum kutu fabrikası henüz kurulum aşamasında. Osmaniye'ye yeni kurulan bir fabrika. Elamanlarımızı şu anda aldık ve eğitimlerini vermekteyiz. Firma olarak üretime hazırız personellerin eğitimi bittiğinde inşallah üretime başlayacağız. Çalışanlarımızın çoğunu Osmaniyeli vatandaşlardan oluşturduk. İlinize fayda sağlayacağına inanıyoruz."

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

02.03.2012

//////////

Hayırseverlerden 24 derslikli okul

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yapılması planlanan 24 derslikli Türkoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ek binasının protokolü imzalandı. Türkoğlu Sosyal Kültürel Hizmetler ve İmam Hatip Eğitimini Yaşatma Derneği'nin desteğiyle yapılacak ek binanın protokol imza törenine Vali Şükrü Kocatepe, İl Özel İdare Genel Sekreteri Servet Güngör, Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ve Türkoğlu Sosyal Kültürel Hizmetler ve İmam Hatip Eğitimini Yaşatma Derneği Başkanı Musa Sarı katıldı.

M. NURİ ŞİRİN/ Kahramanmaraş, (DHA)

MNŞ (EŞ) (01.03.2012, FOTOĞRAF)

/////////

Kilisede 23 yıllık gelenek

İSKENDERUN Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım, 23 yıldan bu yana Paskalya Oruç Devresi'nde, kilisede her Çarşamba günü 'Oruç Yemeği Fuarı' gerçekleştirdiklerini söyledi. Yıldırım, Hıristiyanlar tarafından Büyük Oruç dönemine girdiklerini bu süre içerisinde hayvansal gıda tüketilmediğini belirti. Yıldırım, "Paskalya Bayramı'na kadar son çarşamba günü hariç her çarşamba, Oruçlu Yemek Fuarı düzenlemekteyiz. Vakıf kadın kollarımızdan 7 görevli hazırlamış oldukları oruçlu yemekleri kilisede servis ediyor" dedi. Dimitri Yıldırım, amaçlarının cemaat üyelerini buluşturup kaynaştırmak olduğunu belirtti. Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi'nde Paskalya Bayramı 15 Nisa'da kutlanacak.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(1.3.2012 FOTOĞRAFLI)

///////

Muhasebecilerin Türk Sanat Müziği gecesi

Salih ÜÇTEPE/Adana, (DHA)

Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMO) Türk Sanat Müziği korosu '1 Mart Muhasebe Günü' etkinlikleri kapsamında konser verdi. Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu'nda düzenlenen konsere muhasebeciler ve aileleri büyük ilgi gösterdi. Şefliğini Mehmet Turan Eren'in yaptığı 48 kişiden oluşan koro, Türk Sanat Müziği'nin sevilen eserlerini seslendirdi. Bestekar Şekip Ayhan Özışık'ın çok sayıda eserine yer veren koro ayakta alkışlandı.

/////////

Adana'da Çaykovski gecesi

Salih ÜÇTEPE/ Adana, (DHA)

ÇUKURAVA Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), düzenlediği 'Çaykovski Gecesi'nde sanatseverleri büyüledi. ÇDSO'nun şefliğini Boguslaw Dawidow üstlenirken, solis olarak da keman virtüözü Dima Thachenko görev yaptı. Sponsorluğunu İsken'in yaptığı gecede klasik müzikseverler salonu doldurdu. Gecede Çaykovski'nin 1878 yılında yazdığı 2 bölümlük keman konçertosu Op. 35 Re Majör ile 1893 yılında yazdığı senfoni no.6 op. 74'si minör isimli 4 bölümlük eserleri seslendirildi. İki saatlik konser izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

/////////

Kompozisyon ödülleri sahiplerini buldu

TÜRK Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'nın (TSKGV) "İnsan Hakları ve Demokrasi" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi'nde düzenlenen ödül törenine Tarsus Garnizon Komutanı Yarbay Abdülkadir Yavuz,Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, TSKGV Mersin Temsilcisi emekli Albay Nadi Dönmez, Kuvai Milliye Derneği Başkanı Mehmet Topal, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Vakfın Tarsus Fahri Yardım Komitesi Başkanı Elife Aslan, ödül töreninde yaptığı konuşmada kendilerine destek verenlere teşekkür eterken, dereceye giren öğrencileri de kutladı. Yarışmada ilk 3 sırayı elde eden Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi'nden Gülbahar Manaz, Mustafa Kemal Anadolu Lisesi'nden Cihan Boynukara ve İmam Hatip Lisesi'nden Edanur Avvas'e çeşitli hediyeler verildi.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin),(DHA)

(02.03.2012)

//////////

ÇÜ'de kariyer günleri

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Kariyer Günleri 6-7 Mart tarihlerinde yapılacak. Büyük şirketlerin temsilcileri ve tanınmış isimlerin yer alacağı etkinliğe yaklaşık 2 bin kişinin katılımı bekleniyor. İş dünyası temsilcileri ile öğrencileri bir araya getirecek etkinlikte konferans ve söyleşiler de gerçekleştirilecek. Bu yılki katılımcılar arasında Koç Holding, Mercedes, DENTAŞ, Adana OSB, Bayer, Pepsi gibi büyük firmaların temsilcileri de bulunacak.

Adana,(DHA)

/////////

Hayırsever mimardan bilgisayar desteği

Kilis'te yüksek mimar Enver Kestenlioğlu, Zeytincioğlu İlköğretim Okulu'na bilgisayar donanımı bağışladı. Hayırsever mimar, öğrencilerin kullanımına sunulmak üzere 13 monitör 2 bilgisayar kasası ve 2 sandalye okul yönetimine teslim etti. Zeytcioğlu İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Doğançay, okulun ihtiyacı olan bilgisayar malzemelerini bağışlayan Kestenlioğlu'na teşekkür ederken, bu tür desteklerin diğer vatandaşlara da örnek olmasını diledi.

Songül ALTIAYLIK/Kilis, (DHA)

(2.3.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Fabrikada hırsızlık iddiası

Fatih KARAÇALI/Adana, (DHA)

Adana'da kendi çalıştıkları fabrikayı soydukları iddiasıyla 9 işçi, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Jandarma'daki sorgularında suçlamayı kabul etmeyen zanlılar adliyeye sevk edildi.

Merkez Sarıçam İlçesi'nde bulunan Hacı Ömer Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde bir plastik fabrikasında hırsızlık yapıldığı ihbarı alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çalışma başlattı. Fabrikadan çıkardıkları 6 bin lira değerindeki plastik hammaddesini yükledikleri kamyonetle Organize Sanayi Bölgesi'nden çıkartmaya çalışan işçiler H.A. (40), M.A. (52), Y.T. (33), R.K. (29), D.N. (59), M.N. (22), R.Ç. (22), K.B. (22) ile K.Ç. (30) jandarma ekipleri tarafından yakaladı.

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınan zanlılar, hırsızlık yaptıkları suçlamasını kabul etmedi. Jandarma ekiplerince sorgulanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

(03.03.2012-FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement