Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

(23.5.AVRUPA Birliği'ne (AB) üye olan ülkelerde kutlanan 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle, Türkiye tanıtımına çıkan Avrupa Birliği Kamyonu'nun 5'inci durağı Adana oldu.)

23.05.2013 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(23.5.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Avrupa Birliği Kamyonu Adana'da

AVRUPA Birliği'ne (AB) üye olan ülkelerde kutlanan 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle, Türkiye tanıtımına çıkan Avrupa Birliği Kamyonu'nun 5'inci durağı Adana oldu. Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen törene Adana Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Tüm, AB Delegasyonu 1'inci Müsteşarı Erwan Marteil ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, Türkiye'nin içinde bulunduğu AB'nin kazançlı çıkacağını söyledi. Özkan, "Adana'da AB ile ilgili bir çok proje ve program yürütüyoruz. Okul öncesi ve Erasmus programları var. Türkiye Cumhuriyeti'nin aday ülke olma konusuna da değinmek istiyorum. AB'ye girildiği zaman Türkiye ile ilgili çok büyük kazançlar olacağı konusunda kimsenin şüphesi yok" dedi. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Tüm de programa destek verenlere teşekkür etti. AB Delegasyonu 1'nci Müsteşarı Erwan Marteil ise AB üyeliği için aday olan Türkiye'de kentleri dolaşarak 9 Mayıs Avrupa Günü'nü kutladıklarını belirtti. Marteil şöyle konuştu: "Bugün Avrupa Günü'nü kutlamak için buradayız. İstanbul, Erzurum, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mersin'de de kutlamalar yaptık. 9 Mayıs tarihi aslında çok ünlü bir politikacının yıllar önce yaptığı bir konuşmanın yıldönümü olduğu için kutlanıyor. Bu konuşmayla birlikte AB'nin temelleri atılmıştı. Türkiye, AB'ye üye olmak için aday bir ülke. Bu yüzden Avrupa Günü, Türkiye içinde kutlanan bir gün."

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere AB tanıtım kitapları ve kalem dağıtıldı. Etkinliğe katılan öğrenciler müzik eşliğinde dans etti.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

(23.5.2013/FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement