Dha Ankara - Akademisyen Baskın Oran'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Açtığı Dava Reddedildi - Son Dakika
Güncel

Dha Ankara - Akademisyen Baskın Oran'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Açtığı Dava Reddedildi

AKADEMİSYEN Prof. Dr. Baskın Oran'ın 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye imza atan akademisyenlere yönelik sözleri nedeniyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine açtığı 10 bin liralık tazminat davası mahkeme tarafından reddedildi.

13.12.2016 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKADEMİSYEN Prof. Dr. Baskın Oran'ın 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye imza atan akademisyenlere yönelik sözleri nedeniyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine açtığı 10 bin liralık tazminat davası mahkeme tarafından reddedildi.

Ankara Adliyesi 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya davacı Baskın Oran, avukatı Oya Aydın Göktaş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Tuğba Sağlam Eker katıldı.

Duruşmada söz alan Baskın Oran, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca kişinin önünde 'alçak', 'aydın müsveddesi', 'güruh', 'vatan haini' diyerek akademisyenler açıklaması imzacılarına hakaret etmiştir. Bir Cumhurbaşkanı bunu yaparsa halk birbirini öldürür. Diğer yandan Sayın Cumhurbaşkanı binlerce kişiye 'tweet' attıkları için hakaret davası açmış ve bu kişilerin anında tutuklanmıştır" diye konuştu.

"BU AÇIKLAMALARDAN SONRA SOSYAL MEDYADA LİNÇ KAMPANYASI BAŞLADI"

Baskın Oran'ın avukatı Oya Aydın Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 ayrı konuşmasında, müvekkilinin de içinde bulunduğu grubu, çok ağır hakaretler ve suçlamalarla itam ettiğini savunarak, şöyle konuştu: "Hakaret eden kişi Cumhurbaşkanıdır. Devletin en üst düzeydeki temsilcisi ve yetkilisidir. TSK, yargı organları ve halkın büyük bir bölümü üzerinde etkisi olan kişidir. Öyle ki birçok kişi onun ağzından çıkan sözleri emir telakki etmektedir. Bu açıklamalardan sonra müvekkilim hakkında çalıştığı üniversitede idari soruşturma açılmış, sosyal medyada linç kampanyası başlatılmıştır. Dava dilekçemizde de belirttiğimiz gibi mafya babası Sedat Peker'in çok ağır tehdidine maruz kalmıştır. Cumhurbaşkanının açıklamalarından sonra müvekkilim birçok ortamda ifade özgürlüğü engellenmiş ve kişisel hakları saldırıya uğramıştır. Davamızın kabulüne karar verilsin"

ERDOĞAN'IN AVUKATI DAVANIN REDDİNİ İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Tuğba Sağlam Eker ise savunmasında, müvekkilinin açıklamalarının terörü doğrudan ve dolaylı destekleyenlere karşı cevap mahiyetinde, anayasal konumunun gereği yapılması lüzumlu ve milletin büyük bir çoğunluğunun desteklediği açıklamalar olduğunu belirterek, davanın reddedilmesini istedi. Mahkeme, dava dosyasının incelendiğini, araştırılacak ve incelenecek başka husus kalmadığını belirterek, istinaf yolu açık olmak üzere davanın reddine karar verdi.

Haber: Özkan ARSLAN/ ANKARA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Ankara - Akademisyen Baskın Oran'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Açtığı Dava Reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement