Dha Ankara- CHP'li Yarkadaş : Türkiye, AKP İktidarı Tarafından Gazeteciler Açısından Tam Bir... - Son Dakika
Güncel

Dha Ankara- CHP'li Yarkadaş : Türkiye, AKP İktidarı Tarafından Gazeteciler Açısından Tam Bir...

Dha Ankara- CHP\'li Yarkadaş : Türkiye, AKP İktidarı Tarafından Gazeteciler Açısından Tam Bir...

'KARA MAYIS'TA BASINA YÖNELİK 44 İHLAL GERÇEKLEŞTİ"CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de basına yönelik yaşanan hak ihlallerinin Mayıs ayında artış gösterdiğini bildirdi.

31.05.2017 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'KARA MAYIS'TA BASINA YÖNELİK 44 İHLAL GERÇEKLEŞTİ"

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de basına yönelik yaşanan hak ihlallerinin Mayıs ayında artış gösterdiğini bildirdi. 'Kara Mayıs' başlıklı tabloda gün gün basına yönelik yapılan operasyonları sıralayan Yarkadaş " Mayıs ayı içinde, basına yönelik tam 44 ihlal gerçekleşti. Hak ihlalinin olmadığı gün neredeyse yok gibi. Mayıs ayında, 12 n iki gazeteci tutuklandı. Sekiz gazeteci gözaltına alındı, 4 internet sitesi kapatıldı. Altı gazeteci toplamda 12 yıl hapisle cezalandırıldı. Birçok gazeteci ise savcı ve hakim karşısına çıktı. Bu gazetecilerin tamamı; deli saçması suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Savcılar AKP iktidarını rahatsız eden kim varsa; onları itibarsızlaştırmak için hukuki değeri olmayan suçlamaları gazetecilere yöneltti." diye konuştu.

"TÜRKİYE GAZETECİLER AÇISINDAN TAM BİR CEHENNEME DÖNÜŞMÜŞTÜR"

Barış Yarkadaş, Sözcü Gazetesine yapılan operasyona ilişkin şunları söyledi: "Savcıların akıl dışı suçlamalarından nasibini alan bir kurum da Atatürkçü çizgideki Sözcü Gazetesi. Gazetenin sahibi ve çalışanları, terör örgütü FETÖ'ye yardım etmekle suçlanıyor. İçi boş olan bu suçlama yüzünden Gökmen Ulu ve Mediha Olgun tutuklandılar. Gazetenin sahibi Burak Akbay hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Bu operasyonun hedefinin Sözcü'yü susturmak ve el koymak olduğunu biliyoruz. Savcılar hep aynı taktiği uyguluyor. Hedefe koydukları medya kuruluşunun patronu yurt dışındaysa, hakkında bir yakalama kararı çıkarılıyor. Daha sonra ise CMK gereği, mallarına el konuluyor. Kanaltürk ve Bugün TV'de de aynısını yaptılar. Şimdi bu taktiği Sözcü için uygulamak ve Sözcü'yü yandaşlarına peşkeş çekmek istiyorlar. İçi boş iddianameler yüzünden 160 gazetecinin tutuklandı. Türkiye gazeteciler açısından tam bir cehenneme dönüşmüştür. Başta Cumhuriyet Gazetesi çalışanları olmak üzere onlarca gazeteci, haksız ve hukuksuz bir biçimde cezaevinde tutuluyor. Cumhuriyet Gazetesi'nin 13 çalışanı cezaevinde tutuluyor. Yazar arkadaşlarımızın dördü, devlet hastanelerinden hasta olduklarına dair raporlar aldılar. Bu raporlar görmezden geliniyor. Cumhuriyet.com.tr Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, dünya hukuk tarihine geçecek absürd bir suçlama yüzünden cezaevinde yatıyor. Cumhuriyet çalışanları serbest bırakılmalıdır."

Görüntü Dökümü

------------------

-Barış Yarkadaş'ın açıklamaları

Haber-Kamera : Nursima KESKİN/ ANKARA

=====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Ankara- CHP'li Yarkadaş : Türkiye, AKP İktidarı Tarafından Gazeteciler Açısından Tam Bir... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement