Dha Ankara- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuk Tacizleri Asla Bağışlanabilir, Görmezden Gelinebilir... - Son Dakika
Güncel

Dha Ankara- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuk Tacizleri Asla Bağışlanabilir, Görmezden Gelinebilir...

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

20.02.2018 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, cinsel istismarı kapsayan suçlar için Anayasa değişikliği yapılmasına ilişkin soruyu şöyle cevapladı: "Şu anda mevcut yasalar içinde idam cezası yok. Bir değişiklik yapılabilmesi için ana muhalefetin de destek vermesi gerekir. İdamla ilgili konu özellikle terör suçlarıyla ilgili de bizim açımızdan büyük önem arz ediyor. Bu konu üzerinde çalışıp gerek terör gerek buna benzer konular, bunlar bir Anayasal düzenleme ile gündeme gelebilir. Hatta bu kapsamın dışında zina konusunda yeniden ele alınmasının çok isabetli olacağını düşüncesindeyim. Bu toplumun manevi değerler noktasında farklı bir konumu var. Biz Avrupa Birliği sürecinde, bu bir öz eleştiridir; bu konuda bir yanlışımız oldu. Zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle tacizler vs belki de aynı kapsam içinde değerlendirmemiz lazım.  Bu Türkiye'nin, batı ülkelerinin bir çoğundan farklı konumda olduğunu gündeme getirmesi bakımından önemli. Diğer taraftan idam konusunun terörle ilişkisi önemli. Çocuk tacizleri asla bağışlanabilir, görmezden gelinebilir konular değil. Şu anda altı arkadaşımız konuyla ilgili çalışmalarını başlattılar ve süratle konuyla ilgili neticeye varıp ardından da yasal düzenleme bunu Parlamento'ya taşıyacağız."

Kimyasal hadıma ilişkin Erdoğan "Bu konularla ilgili olarak aklımıza ne geliyorsa bunların hepsinin bilimsel anlamda çözüme kavuşturulması çok çok önemli. Konuyla ilgili şu anda görevlendirilen arkadaşlarımızın çalışmasının  ardından Başbakan ve benim yapacağım çalışmayla bir yere varacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Erdoğan'ın açıklamaları

Haber-Kamera: Nursima KESKİN/ ANKARA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Ankara- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuk Tacizleri Asla Bağışlanabilir, Görmezden Gelinebilir... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement