Dha Ankara - Dışişleri Bakanlığı'ndan Almanya'ya PKK Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Dha Ankara - Dışişleri Bakanlığı'ndan Almanya'ya PKK Tepkisi

Dha Ankara - Dışişleri Bakanlığı\'ndan Almanya\'ya PKK Tepkisi

Almanya'nın Köln kentinde bugün düzenlenen ve PKK propagandasına dönüşen 'Kürt Kültür Festivali' ile ilgili Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

16.09.2017 22:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Köln kentinde bugün düzenlenen ve PKK propagandasına dönüşen 'Kürt Kültür Festivali' ile ilgili Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamada "Almanya'nın Köln şehrinde bugün (16 Eylül) PKK terör örgütünün Almanya'daki uzantıları tarafından bir etkinlik düzenlenmesine ve burada terör propagandası yapılmasına izin verilmiş olmasını kınıyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Almanya'nın Köln şehrinde bugün (16 Eylül) PKK terör örgütünün Almanya'daki uzantıları tarafından bir etkinlik düzenlenmesine ve burada terör propagandası yapılmasına izin verilmiş olmasını kınıyoruz. Tepkimiz, Bakanlığa çağrılan Almanya'nın Ankara Büyükelçisi nezdinde kuvvetli şekilde ifade edilmiştir. Festival adı altında düzenlenen sözkonusu propaganda faaliyeti sırasında, Almanya'daki mevzuata göre yasak olmasına rağmen, PKK terör örgütünün sembollerinin kullanılmasına, elebaşı Öcalan'ın posterlerinin açılmasına ve PKK'nın halihazırdaki elebaşılarından birinin de terörü öven mesajının okunmasına gözyumulmuştur. Köln'deki  faaliyetin Alman yetkililerin bu tür düzenlemelere izin vermeyecekleri yönündeki  açıklamalarından sonraki ikinci faaliyet olması da dikkat çekicidir. Almanya'nın terörle mücadelede izlediği bu çifte standartlı tutum, terörizmle küresel mücadele adına kaygı vericidir. Almanya'yı terörün her türüne karşı ilkeli bir duruşa davet ediyoruz."

Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Ankara - Dışişleri Bakanlığı'ndan Almanya'ya PKK Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement