Dha Ankara- Kılıçdaroğlu: İsrail Hükümetinin Mescid-i Aksa'da İbadet Yapılmasını Yasaklanmasını... - Son Dakika
Güncel

Dha Ankara- Kılıçdaroğlu: İsrail Hükümetinin Mescid-i Aksa'da İbadet Yapılmasını Yasaklanmasını...

"İBADET YERİNDE ŞİDDET OLMAZ. İBADET EDEN İNSANA TEKME ATILAMAZ. İSRAİL HÜKÜMETİNİN BİZİM DUYARLILIKLARIMIZI KABUL ETMESİ LAZIM" "NEVA ŞALOM SİNAGOGU'NA YÖNELİK SALDIRILAR DA ASLA KABUL EDİLEMEZ. EYLEMİNİ GİT BAŞKA YERDE YAP.

25.07.2017 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İBADET YERİNDE ŞİDDET OLMAZ. İBADET EDEN İNSANA TEKME ATILAMAZ. İSRAİL HÜKÜMETİNİN BİZİM DUYARLILIKLARIMIZI KABUL ETMESİ LAZIM"

"NEVA ŞALOM SİNAGOGU'NA YÖNELİK SALDIRILAR DA ASLA KABUL EDİLEMEZ. EYLEMİNİ GİT BAŞKA YERDE YAP. BİR BAŞKA YERDEKİ OLAY NEDENİYLE TÜRKİYE'DEKİ VATANDAŞIMIZI ÜZMEK DOĞRU DEĞİL KABUL EDİLEMEZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mescid-i Aksa gerilimine ilişkin, "Filistin yeniden kaynamaya başladı. Duyarlılığımız, amacımız bellidir. İsrail ile Filistin halklarının kavga etmesini istemeyiz. Varsa bir sorun, barışçıl yöntemlerle çözmelerini isteriz. Ama İsrail hükümetinin Mescid-i Aksa'da ibadet yapılmasını yasaklanmasını asla kabul edemeyiz. İsrail hükümetinin bizim duyarlılıklarımızı kabul etmesi lazım. İbadet yerinde şiddet olmaz. İbadet eden insana tekme atılamaz. Her inanca saygı göstermek insan olmanın temel görevidir. Arkadaşlarım Filistin Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek bir tutum belgesi yayınladılar. CHP'nin tutum belgesi şudur; Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması kabul edilemez. İbadet eden bir insana tekme atılması asla kabul edilemez. Sorunun barışçıl, uzlaşmacı ve karşılıklı saygı çerçevesinde çözümü mutlaka aranmamalıdır. Neva Şalom Sinagogu'na yönelik saldırılar da asla kabul edilemez. eylemini git başka yerde yap. Bir başka yerdeki olay nedeniyle Türkiye'deki vatandaşımızı üzmek doğru değil kabul edilemez" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasına başlamadan önce kürsünün önünde duran Gazi Mustafa Kemal Atatürk tablosunu işaret ederek, "Hak hukuk adalet yürüyüşünü başlatan tablosu burada olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi.

"EGE'DEKİ DEPREMDE 1350 ÇİFTÇİ ETKİLENDİ. 239 MİLYON LİRALIK BİR KAYBIN OLDUĞU SÖYLENİYOR"

Ege'deki deprem nedeniyle oluşan zarara değinen Kılıçdaroğlu, "1350 çiftçi etkilendi. 239 milyon liralık bir kaybın olduğu söyleniyor. Tarım sigortası yeniden ele alınmalı. Kiralama ve miras yolu ile oluşan engeller ortadan kaldırılırsa Tarım sigortası asıl işlevine kavuşmuş olacaktır"  dedi.

"TÜRKİYE'DE MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜ YOK. BASIN BAYRAMI KUTLANMADI TÜRKİYE'DE"

Basın özgürlüğünü önemine değinen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de medya özgürlüğü yok. Basın Bayramı kutlanmadı Türkiye'de. Aynı gün İstanbul'da Cumhuriyet Gazetesi'nin davası görüşülüyordu. Bütün ömrü FETÖ gibi suç örgütleri ile mücadele eden bir gazete. Şimdi bu gazetenin yazarlarını alıyorsunuz FETÖ ile iltisaklı, ilişkili, diye yazarlarını hapise atıyorsunuz. Aklın mantığın alacağı şey değil. Umarım adalet tecelli eder de bu arkadaşlarımız duruşmadan sonra serbest bırakılırlar. En büyük arzumuz bu. Ahmet Şık 'tek servetim kızım' diyor. Basın üzerinde baskı kurarsanız bu ülkeye ihanet etmiş olursunuz" diye konuştu.

İSRAİL HÜKÜMETİNİN MESCİD-İ AKSA'DA İBADET YAPILMASINI YASAKLANMASINI ASLA KABUL EDEMEYİZ

Mescid-i Aksa gerilimine ilişkin Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:  "Son günlerde Filistin yeniden kaynamaya başladı. Duyarlılığımız, amacımız bellidir. İsrail ile Filistin halklarının kavga etmesini istemeyiz. Varsa bir sorun, barışçıl yöntemlerle çözmelerini isteriz. Ama İsrail hükümetinin Mescid-i Aksa'da ibadet yapılmasını yasaklanmasını asla kabul edemeyiz. Her hükümetin her inanca saygı göstermesi gerekir. Mescid-i Aksa'nın İslam alemi için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorlardır. İsrail hükümetinin bizim duyarlılıklarımızı kabul etmesi lazım. İbadet yerinde şiddet olmaz. İbadet eden insana tekme atılamaz. Her inanca saygı göstermek insan olmanın temel görevidir. Arkadaşlarım Filistin Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek bir tutum belgesi yayınladılar. CHP'nin tutum belgesi şudur; Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması kabul edilemez. İbadet eden bir insana tekme atılması asla kabul edilemez. Sorunun barışçıl, uzlaşmacı ve karşılıklı saygı çerçevesinde çözümü mutlaka aranmamalıdır.

NEVA ŞALOM SİNAGOGU'NA YÖNELİK SALDIRILAR DA ASLA KABUL EDİLEMEZ

Kudüs'te yaşanan gerilimi büyük bir kaygı ile izliyoruz. Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı insani ve hukuki bir zorunluluktur. İsrail hükümeti Cenevre Konvansiyonu ve protokolü ihmal etmemelidir. Neva Şalom Sinagogu'na yönelik saldırılar da asla kabul edilemez. Bir sinagoga İstanbul'da saldırı düzenlemek insana saldırı düzenlemektir.  Herkesin ibadetine, inanıcına saygı göstermek ortak görevimizdir. Yapacaksan eylemini git başka yerde yap. Bir başka yerdeki olay nedeniyle Türkiye'deki vatandaşımızı üzmek doğru değil kabul edilemez. İsrail hükümeti orantısız güç kullanmamaktan derhal vazgeçmelidir. Türkiye'nin BM kararları çerçevesinde kalıcı iki devletli çözümler içinde olmalı bu bizim beklentimiz" açıklamasında bulundu.

Görüntü dökümü

Kılıçdaroğlu'nun konuşması

-Detaylar

ANKARA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Ankara- Kılıçdaroğlu: İsrail Hükümetinin Mescid-i Aksa'da İbadet Yapılmasını Yasaklanmasını... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.


Advertisement