Dha Ankara- Orgeneral Hulusi Akar : Tek Bir Terörist Kalmayıncaya Kadar Yürüttüğümüz Mücadele Devam... - Son Dakika
Güncel

Dha Ankara- Orgeneral Hulusi Akar : Tek Bir Terörist Kalmayıncaya Kadar Yürüttüğümüz Mücadele Devam...

Dha Ankara- Orgeneral Hulusi Akar : Tek Bir Terörist Kalmayıncaya Kadar Yürüttüğümüz Mücadele Devam...

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 18 Mart Şehitler Günü programında konuştu.

17.03.2017 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 18 Mart Şehitler Günü programında konuştu. Orgeneral Hulusi Akar, "Tek bir terörist kalmayıncaya kadar yurt içinde ve sınır ötesinde yürüttüğümüz mücadele artan azim ve kararlılıkla devam edecektir" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Atatürk Kültür Sitesi'nde düzenlenen 18 Mart Şehitler Günü'ne Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, çeşitli rütbelerdeki komutanlar, subay ve astsubaylar ile erler katıldı.

Törende Türkiye'nin dört bir yanından davet edilen Çanakkale Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı, Terörle Mücadele Harekatı, Fırat Kalkanı Harekatı, Merasim Sokak Saldırısı ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan asker, polis, sivil memur, güvenlik korucusu, öğretmen ve sivil vatandaşların yakınları bir araya getirildi. Faaliyete 61 şehidin 134 yakını davet edildi.

Genelkurmay aşkanı Orgeneral Akar'ın salona gelmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı kısa film gösterisi sırasında salonda bulunan şehit aileleri duygulu onlar yaşarken gözyaşı döktü.

Törende Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin Çil'in ağabeyi Hava Astsubay Hüseyin Çil, Öğretmen Albay Erhan Altunok konuşma yaptı. Albay Altunok'un "şehitlerimiz" konulu konuşması salonda bulunan davetlilere duygulu anlar yaşattı.

Tören programında Prof. Dr. Necdet Hayta'da, "Çanakkale Muharebelerinin Türk ve Dünya Tarihi Açısından Önemi" konulu konferansı verdi. Akar, törende yaptığı konuşmada, 18 Mart şehitler gününün aynı zamanda Çanakkale zaferinin de yıl dönümü olduğunu belirterek, "Kurtuluş Savaşı'nın ön sözü olan 'Çanakkale zaferi', yalnız Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de dönüm noktalarından biridir. Savaşın her safhasında, Türk askerinin gösterdiği insan kudretini aşan başarılar, asil milletimizin yüksek kahramanlık, fedakarlık ve asaletinin örneklerinden biri olarak, tarihin müstesna sayfalarında yerini almıştır" dedi.

"Tarihimiz, asil Türk milletinin haklı mücadelesi ile şehitlerimizin şanlı destanlarını anlatan sayısız örnekle doludur" diyen Orgeneral Akar, "İnönü'den Sakarya'ya, büyük taarruzdan cumhuriyete uzanan istiklal yolculuğu; Kore'den Kıbrıs'a, Bosna- Hersek'ten Afganistan'a uzanan barış mücadelesi; terörle mücadele 'den Fırat Kalkan'ına uzanan huzur, iç güvenlik ve istikrar operasyonları bunlardan sadece bazılarıdır" şeklinde konuştu.

"OYNANAN BÜTÜN OYUNLARI MİLLETİMİZ BOZMUŞTUR"

Akar sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletimiz, karşılaştığı hiçbir zorluktan yılmamış ve oynanan bütün oyunları bozmuştur. 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla çıktığı yolda, asla ardına bakmamış ve hiçbir tehditten çekinmemiştir. Kahramanlık ve fedakarlıklarını daima örnek aldığımız aziz şehitlerimiz, hepimize şerefli bir vazifeyi de miras bırakmıştır. Bu vazife; rengini mübarek şehit kanından alan şanlı bayrağımızın vatan semalarında özgürce dalgalanmasını, devletimizin ilelebet payidar olmasını ve kutsal vatan topraklarının güvenliğini sağlamaktır. Bu uğurda, gece-gündüz, yaz-kış, dağ-bayır, yurt içi-yurt dışı demeden canla başla çalışıyoruz ve aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. 'Önce vatan!' diyerek çekinmeden canını feda eden aziz şehitlerimiz oldukça; acısını, sizler gibi kalbine gömerek büyük bir asaletle 'vatan sağ olsun!' diyen şehit aileleri oldukça; milletimiz, bu topraklar üzerinde sonsuza kadar yaşayacaktır. Bizleri millet olma bilincine ulaştıran bu yüksek güç ve emsalsiz fedakarlık karşısında; vatanımıza, bayrağımıza, birliğimize ve bütünlüğümüze göz dikenler, asla emellerine ulaşamayacaklardır. Asil milletimizin bağrından çıkan ve peygamber ocağı olarak da bilinen ordumuz, ecdadının manevi mirasından, zaferlerle dolu şanlı tarihinden ve bizzat milletinden aldığı güçle; dün olduğu gibi bugün de, her türlü zorluğu göğüslemeye ve daima milletinin emrinde şehitlerimizin izinde yürümeye devam edecektir."

"ŞEHİTLERİMİZİN CANLARINI NEDEN VERDİKLERİNİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

Akar, "Ebedi başkomutanımız gazi Mustafa kemal Atatürk'ün, Sakarya zaferi sonrası dile getirdiği, 'bu milletin evlatlarının fedakarlıkları için, kahramanlıkları için bir ölçü bulunamaz.' vecizesi, bu gerçeği en açık biçimde ifade etmektedir" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Yerli ve milli bir ordunun şerefli mensupları olarak; şehitlerimizin canlarını niçin verdiklerini; kanlarını hangi uğurda akıttıklarını asla unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Varlığımızın gayesini oluşturan ortak değerlerimizi korumak, sonsuza kadar yaşatmak için Türk sancağının şanını canımızdan aziz bilip; vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda gerektiğinde canımızı seve seve feda ederek, daima askerlik yeminimize sadık kalacağız."

"15 TEMMUZ'RA BÜTÜN DEĞERLERİNİ BİR TAKIM İHANET ŞEBEKELERİNE TUTSAK EDEN ZAVALLILARIN ORTAYA ÇIKTIĞINI GÖRDÜK"

Konuşmasında FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimiyle ilgilide konuşan Orgeneral Akar, "15 Temmuz'da şanlı tarihimizin hiçbir döneminde rastlanmayacak bir şekilde; aklını, fikrini, ruhunu ve bütün değerlerini; birtakım ihanet şebekelerine tutsak eden zavallıların, hainlerin ve alçakların ortaya çıktığını ibretle ve esefle gördük. Böylesi acı bir deneyim karşısında iman dolu göğüslerini, her türlü ihanetin önüne çelikten bir sur gibi çeken şehitlerimiz; uğruna feda olunacak gerçek değerlerin neler olduğunu bir kez daha göstermişlerdir" dedi.

"ŞEHADETE YÜRÜMÜŞLERDİR"

Akar, şöyle konuştu: "Şanlı ordumuzun kahraman mensupları, 2016 yılı içinde 17 Şubatta merasim sokakta, 6 Eylülde dağlıca 'da, 17 Aralıkta Kayseri'de şehadete yürümüşlerdir. Ayrıca yurt içinde ve sınır ötesinde yürüttüğümüz, terörle mücadele ve Fırat kalkanı harekatı ile çeşitli hain ve alçak terör saldırılarında da birçok silah ve mesai arkadaşımız kahramanca şehit olmuşlardır. Milletçe üzgünüz, kızgınız. Türk milletinin bağrından çıkan ordumuz; bugüne kadar evlatlarımızın kanlarını yerde bırakmadı, bundan sonra da bırakmayacaktır. Bu uğurda şehitlerimize layık olmak için azim ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Birliğimizi hedef alan tüm terör örgütlerine karşı, "asker-millet" anlayışının bir timsali olan Türk silahlı kuvvetleri; milletimizin sevgi ve güveninde aldığı güçle; kararlı ve tavizsiz mücadelesini yılmadan sürdürecektir."

"TEK BİR TERÖRİST KALMAYINCAYA KADAR..."

TSK olarak; jandarma, polis ve güvenlik korucularımızla omuz omuza, vatan toprağında tek bir terörist kalmayıncaya kadar; yurt içinde ve sınır ötesinde yürüttüğümüz mücadele artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir. Aziz şehitlerimiz; Sizler, sadece vatan toprağının bağrında değil; asil Türk milletinin de kalbinde ve gönlünde yaşıyorsunuz. Her nefesimizde hissettiğimiz özgürlük ve huzuru, köklü bir tarihe dayanan birlik ve beraberliğimizi, sizlere borçlu olduğumuzun da bilincindeyiz. Milletin cesur evlatları, ebedi mekanlarınızda huzur içinde uyuyunuz. Biliniz ki kanlarınızla yoğrulmuş vatan toprağı ve Türk milleti; sonsuza kadar var olacak ve ay yıldızlı bayrağımız göklerde şanla, şerefle dalgalanacaktır."

ŞEHİT AİLELERİNE SESLENDİ

Konuşmasında şehit ailelerine de seslenen Orgeneral Hulusi Akar, şunları söyledi: "Hayatta yaşanacak en büyük acı; evladını, babasını, kardeşini, eşini veya sevdiklerini kaybetmektir. Sizler derin acınıza rağmen, aziz milletimizin asaletinin göstergesi olarak; büyük bir sabır ve metanet örneği sergiliyorsunuz. Türk silahlı kuvvetleri; muvazzafı, emeklisi, şehit aileleri ve gazileri ile birlikte büyük ve güçlü bir ailedir. Acılarımızı ve sevinçlerimizi, öncelikle bu büyük aile içinde paylaşıyoruz. Şehitlerimiz ve onları yetiştiren sizler için ne yaparsak yapalım, hiçbir zaman haklarınızı ödeyemeyiz. Evlatlarınızın kahramanlıklarının ve sizlerin emeklerinin bir karşılığı da bulunamaz. Devletimiz ve milletimiz için en ağır bedelleri sizler ödediniz. Fedakarlıklarınız için bu millet size daima minnettardır. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkan Türkiye cumhuriyeti devleti ve Türk silahlı kuvvetleri, gönüllerinizi ferahlatmak için elinden gelen gayreti göstermektedir. Böylece acıları paylaşarak azaltmaya, yaraları da olabildiğince sarmaya çalışmaktayız.

"NE MUTLU Kİ YEMİNİNE SADIK, ASKERLERİMİZ VAR"

Ne mutlu bizlere ki askerlik yeminine sadık, askerlerimiz var. Ne mutlu bizlere ki uğruna şehit olmayı arzu ettiğimiz değerlerimiz var. Ne mutlu bizlere ki aziz şehitlerimizi yetiştiren fedakar ailelerimiz var. ve yine ne mutlu bizlere ki vatanı uğruna ölerek sonsuzluğa dirilen şehitlerimiz var."

ŞEHİT AİLELERİ VE ASKERLERLE YEMEK YEDİ

Akar ve kuvvet komutanları daha sonra Mehmetçik Yemekhanesinde şehit yakınları, general/amiraller, erbaş ve erler ile birlikte öğle yemeği yedi. Akar, okunan yemek duasından sonra salonda bulunanlara 'afiyet olsun' dedi. Akar'ın masasında 15 Temmuz şehidi Astsubay Ömer Halis Demir'in babası Hasan Hüseyin Demir ve 15 Temmuz'da Genelkurmay önünde eşi Fazlı Gür ve babası Necati Sayın'ı şehit veren Bilge Gür ve oğlu Ömer Gür'de bulundu. Akar, Bilge Gür ve oğlu Ömer Gür ile de sohbet etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-şehitleri anma günü etkinliği

-Orgeneral Akar'ın konuşması

-detaylar

Haber-Kamera: Ümit KOZAN - Muhammet BAYRAM/ ANKARA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Ankara- Orgeneral Hulusi Akar : Tek Bir Terörist Kalmayıncaya Kadar Yürüttüğümüz Mücadele Devam... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya Turizmde Rekor Bekliyor
    12:12 Antalya Turizmde Rekor Bekliyor

    Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizmde 2024 yılına ilişkin beklentileri açıkladı. Kavaloğlu, Alman ve İngiliz turistlerin yoğun ilgisiyle Antalya'ya olan talebin arttığını belirtti. Ayrıca, astro turizm ve festivaller gibi yeni planlarla turizm sektörünü daha da geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

  • Koçarlı'da İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, zirai ilaç ve gübre bayilerini denetliyor
    12:11 Koçarlı'da İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, zirai ilaç ve gübre bayilerini denetliyor

    Koçarlı İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, zirai ilaç ve gübre bayilerinin denetimlerini sürdürerek tarımsal üretimin daha sağlıklı ve verimli bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Ziraat mühendisleri, denetimler sırasında zirai ilaç ve gübrelerin depolama şartlarını, etiket ve ambalaj kontrolünü, ürünlerin ruhsatlı olup olmadığını ve çevreye zararlı olabilecek unsurların bulunup bulunmadığını titizlikle inceliyor. Bu denetimler, tarım sektörünün sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde gelişmesine katkı sağlarken, çiftçilerin de güvenilir ve kaliteli tarım ürünlerine erişimini sağlıyor.

  • Adıyaman'da merdivenden düşen işçi yaralandı
    12:11 Adıyaman'da merdivenden düşen işçi yaralandı

    Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde bir işletmede çalışırken merdivenden düşen A.T. isimli işçi yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralının durumunun iyi olduğu bildirildi.

  • Manisa'da Kayıp Alzheimer Hastası Kadın Dere Yatağında Bulundu
    12:10 Manisa'da Kayıp Alzheimer Hastası Kadın Dere Yatağında Bulundu

    Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde kayıp ihbarı yapılan 78 yaşındaki alzheimer hastası kadın, jandarma ekipleri tarafından bir dere yatağında bilinci açık şekilde bulundu. Sağlık ekipleri tarafından kontrol edilen kadın, ailesine teslim edildi.

  • Kars'ta Husumetli Gruplar Arasında Kavga: 2 Yaralı
    12:10 Kars'ta Husumetli Gruplar Arasında Kavga: 2 Yaralı

    Kars Merkez Yalınkaya köyünde önceden husumet bulunan 2 grup arasında çıkan kavgada 2 kişi kafalarına aldıkları darbelerle yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kavga ile ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Alkollü araç kullanan şahsın aracında ruhsatsız tabanca ele geçirildi
    12:10 Alkollü araç kullanan şahsın aracında ruhsatsız tabanca ele geçirildi

    Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dumlupınar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde şüphe üzerine durdurulan araçta yapılan aramada 1 adet tabanca ve 8 adet mermi bulundu. Araç sürücüsü C.T. ve araçta bulunan T.A. isimli şahıslar gözaltına alındı. Alkol testinde araç sürücüsü C.T.'nin alkollü olduğu tespit edildi ve kendisine 6 bin 453 TL para cezası kesilerek sürücü belgesine 6 ay süreyle el konuldu.

  • Afyonkarahisarlı Sporcu Kübra Saltık, Para Yüzme Müsabakaları'nda Gümüş Madalya Kazandı
    12:10 Afyonkarahisarlı Sporcu Kübra Saltık, Para Yüzme Müsabakaları'nda Gümüş Madalya Kazandı

    Afyonkarahisarlı sporcu Kübra Saltık, Eskişehir'de düzenlenen Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından organize edilen Para Yüzme Müsabakaları'nda üstün bir performans sergileyerek yarışmayı gümüş madalya ile tamamladı. Saltık, görme engeline rağmen azmi, disiplini ve yeteneği sayesinde diğer sporcular arasında öne çıktı ve engelli bireylerin spor yapma potansiyeline ışık tuttu.

  • Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor
    12:09 Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor

    Bitlis'teki 8 Ağustos İlkokulu'nda görev yapan ve trafik kazasında bir bacağını kaybeden lenfoma kanseri Uğur Taşkaya, yaşadığı zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. 6 yaşında trafik kazası sonucu bacağını kaybeden Taşkaya, eğitim hayatını sürdürerek Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Mezun olduğu okula öğretmen olarak atanan Taşkaya, lenfoma kanseri teşhisi konulmasına rağmen mesleğini sürdürüyor ve öğrencilerine ilham oluyor.

  • Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı
    12:08 Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri, Bodrum açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini alarak harekete geçti. Durdurulan bot içerisinde 18 düzensiz göçmen ve 6 çocuk yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

  • Ramazan Ayında Osmangazi'deki Fırınlar Denetlendi
    12:07 Ramazan Ayında Osmangazi'deki Fırınlar Denetlendi

    Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ramazan ayında ilçedeki fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde, üretilen pidelerin gramajları ve hijyen koşulları kontrol edildi.


Advertisement