Dha Dış - Almanya'da Türkçe Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Dha Dış - Almanya'da Türkçe Kitap Fuarı Açıldı

Almanya'da Türkçe Kitap Fuarı açıldıTemel ELCİVAN, (DHA)- Almanya'nın Duisburg kenti yakınında bulunan Rheinberg kasabasında 19. Astec Türkçe Kitap ve Kültür Fuarı açıldı.

30.12.2018 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da Türkçe Kitap Fuarı açıldı

Temel ELCİVAN, (DHA)- Almanya'nın Duisburg kenti yakınında bulunan Rheinberg kasabasında 19. Astec Türkçe Kitap ve Kültür Fuarı açıldı.

Rheinberg kentinde 27 Aralık'ta açılan ve Kahraman Tazeoğlu, Ahmet Şimşirgil, Alişan Kapaklıkaya, Serdar Tuncer, Bekir Develi gibi yazarların yer aldığı 19. Astec Kitap ve Kültür Fuarı, 6 Ocak 2019 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Oldukça yoğun ilgi gören fuar için Cumartesi günü yapılan resmi açılış töreninde Astec Kitap ve Kültür Fuarı Organizatörü Ahmet Turunç, YTB Kurumsal İletişim Uzmanı İsmail Yıldız, Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Hacer Özdoğan, Türkie Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği Almanya Din Hizmetleri Müşaviri Kazım Türkmen ve Düsseldorf Başkonsolos Yardımcısı Fatma Taşan Cebeci birer konuşma yaptı.

ÇOCUKLARINIZI TÜRKÇE DERSLERİNE GÖNDERİN

Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Hacer Özdoğan konuşmasında, fuara olan ilginin yıllardır arttığına dikkat çekti:

'Astec Kitap Fuarı'nın çok önemli olduğunu biliyoruz, her yıl da katılım artıyor. Anneleri, babaları, dedeleri ve çocukları yani her yaştan insanları bir arada görmüş olmaktan dolayı çok mutlu oluyorum. Kitap fuarını, başkonsolosluk ve devlet olarak önemsiyoruz.'

Özdoğan ayrıca ailelere, 'Almanya'daki okullarda Türkçe derslerine çocuklarımızın katılımını sağlayalım ki, anadilimiz Türkçe okullarda kurumlaşsın. Bunun için her ailenin gayret göstermesi çağrısında bulunuyoruz' diye seslendi.

OKUMAYI ÖNCE KENDİMİZ SEVELİM SONRA ÇOCUKLARA AKTARABİLELİM

Düsseldorf Başkonsolos Yardımcısı Fatma Taşan Cebeci ise konuşmasında, 'kitap fuarında yoğun katılımı görmek sevindirici, çocukları da burada görmek beni ayrıca mutlu etti' dedi. ve şöyle devam etti:

'Astec Kitap ve Kültür Fuarı'nın 19 yıldır devam ettiğini öğrendim. Fuarda sadece kitap sergilenmiyor, aynı zamanda konferanslarla, panellerle sosyal bir ortam oluşturuluyor. Fuarın, Türkçe kitap anlamında en büyük Türkçe kitap fuarı olduğunu öğrendim. Bu organizasyonla kitaplar, Türkiye'den ayağımıza kadar getirtiliyor. Bundan dolayı da, bu hizmeti veren Astec kitap fuarı organizatörlerine teşekkür ediyorum. Tüm geleneklerin, kültürlerin ortak paydası okumak, dinimizin de ilk emri 'oku'. Bunun için çocuklarımıza, gençlere okumayı sevdirmek için, öncelikle anne babalar olarak okumayı sevmeliyiz.'

Astec Kitap ve Kültür Fuarı Organizatörü Ahmet Turunç da kısa selamlama konuşmasında, fuarın açılış programına katılan davetlilere ve ziyaretçilere teşekkür etti.

TÜRKİYE'DEN DÖRT TIR DOLUSU KİTAP

15 bin metrekarelik alana kurulan Astec Kitap ve Kültür Fuarı'na, Türkiye'den dört tır dolusu kitap getirtildi. Fuara ayrıca Türkiye'den 60, Hollanda'dan iki ve Almanya'dan da dört yayınevi katıldı. Kitap fuarına Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti başta olmak üzere farklı kentlerden akın eden kitap severler, fuar boyunca yazarların imza günlerine ve konferanslarına katılma şansı bulabilecek.

Fuarda Kahraman Tazeoğlu, Ahmet Şimşirgil, Alişan Kapaklıkaya, Serdar Tuncer, Bekir Develi gibi yazarlar, imza günleriyle okurlarla buluşuyor.

YTB'DEN DEV STANT

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) da, fuar alanında dev bir tanıtım ve bilgilendirme standı açtı. Ayrıca Atatürk, Maltepe, Harran ve Başkent gibi sekiz ayrı üniversite de, tanıtımlarını yapmak için fuar alanında stantlarıyla yer aldı. (Fotoğraflı)

Dha Dış - Almanya\'da Türkçe Kitap Fuarı Açıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Dış - Almanya'da Türkçe Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.


Advertisement