İran ve Türkiye, PKK'ya Karşı Ortak Operasyon Yapacak - Son Dakika
Dünya

İran ve Türkiye, PKK'ya Karşı Ortak Operasyon Yapacak

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikar, gerek görüldüğü yerlerde İran ve Türkiye'nin, terör örgütlerine karşı ortak operasyon yapabileceğini söyledi. Zülfikar, ortak operasyonların PKK'yı kapsadığını da sözlerine ekledi.

20.11.2018 00:18  Güncelleme: 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikar ve Türkiye İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce Türkiye ile imzalan mutabakat zaptının ardından önemli açıklamalar yaptı.Zülfikar, gerek görüldüğü yerlerde İran ve Türkiye'nin, terör örgütlerine karşı ortak operasyon yapabileceğini ifade etti. Gelen bir soru üzerine Zülfikar, operasyonların PKK'yı da kapsadığını söyledi.

GEREKLİ GÖRÜLDÜĞÜ TAKDİRDE OPERASYON YAPILACAK

'Türkiye-İran Ortak Çalışma Grubu 3. Toplantısı'na katılmak üzere Tahran'da bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İranlı meviktaşı Hüseyin Zülfikar ile çeşitli güvenlik konularını içeren mutabakat zaptı imzaladı. İkili, imza töreni ardından, bir araya geldi. Güvenlikten Sorumlu İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, iki ülkenin gerektiği takdirde terör örgütlerine karşı ortak operasyon yapabileceğini söyledi. Terör örgütlerini daha ciddi şekilde hedef alacaklarını kaydeden Zülfikari, iki ülkenin daha hızlı ve daha çok istihbarat paylaşımında bulunacağını ifade etti.

İran ve Türkiye, PKK'ya Karşı Ortak Operasyon Yapacak
Muhterem İnce ve Hüseyin Zülfikar

OPERASYONLAR PKK'YI KAPSIYOR

Yapılacak ortak operasyonların, terör örgütü PKK'yı da kapsayıp kapsamadığına ilişkin sorusuyu yanıtlayan Zülfikari, şöyle konuştu: "Operasyonlar nerede gerekliyse yapılacak. Bu, güvensizlik yaratan ve terörist hareketlerde bulunan herkesi kapsıyor. Silahlı eylem dönemi artık bitmiştir. Herkesin sözü varsa, bunu siyasi faaliyetler dile getirmeli. Bir grubun herhangi bir yerde herhangi bir isim ve unvan adı altında silaha sarılması geçersizdir."

TERÖRLE MÜCADELEDE İŞBİRLİĞİN ETKİN ŞEKİLDE ARTTIRILACAK

Türkiye İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce de, iki ülkenin; terör, düzensiz göç, her türlü kaçakçılık ve buna benzer konularda işbirliğini etkin bir şekilde arttırıp, suç mekanizmalarını bir an önce bertaraf edeceğini ifade etti.

İnce sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem İran, hem de Türkiye İçişleri Bakanlıkları olarak daha önce meydana getirdiğimiz ikili temas noktalarımız mevcuttur. Her türlü terörle mücadele, terör örgütleriyle mücadele, kaçakçılıkla mücadele, düzensiz göç ile mücadele ve iki ülke arasındaki suç ve suçlularla mücadele konusunda ilişkilerimizin olması gereken hususları vardır. Bu anlamda daha önceden beri oluşturduğumuz mekanizmaların nasıl işlediğini ve şu ana kadar hangi sonuçları aldığımızı ve bundan sonra da nasıl hareket etmemiz gerektiği konusunda bir değerlendirmede bulunduk. Bu değerlendirmemiz neticesinde karşılıklı heyetler arası bir toplantı tutanağı düzenledik, bazı kararlar aldık. Almış olduğumuz bu kararları süratle daha önce olduğu gibi bundan sonra da etkin bir şekilde uygulama konusunda hemfikir olduk. Önümüzdeki günlerde de içişleri bakanlarımız tekrar bir araya gelecekler."

İran ve Türkiye, PKK\'ya Karşı Ortak Operasyon Yapacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İran ve Türkiye, PKK'ya Karşı Ortak Operasyon Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor
    11:55 Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, bulundukları lastik botun batması sonucu denizde kaybolan düzensiz göçmenleri arama çalışması 5. gününde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları, jandarma, polis, sağlık, AFAD, Liman Başkanlığı ekiplerinin işbirliğinde sürdürülüyor. Bugüne kadar 2 kişi kurtarılırken, 22 kişinin cesedine ulaşıldı ve 1 kişi göçmen kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandı.

  • Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
    11:54 Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 5'inci günde de devam ediyor. Olay sonucunda 4 göçmen sağ kurtarılırken, 22 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde devam ettiği belirtildi.

  • Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı
    11:47 Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı

    Hisarcık İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazzeli çocuklara göndermek üzere Müftü Sebahattin Akyol'a teslim etti. Müftü Akyol, minik öğrencileri örnek davranışlarından dolayı tebrik ederek, onları iyilik elçileri olarak nitelendirdi.

  • İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu
    11:18 İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen tahnitlerin piyasa değeri ise yaklaşık 75 milyon lira olarak belirlendi.

  • Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı
    11:16 Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Botu tarafından yapılan operasyonlarda 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen ise yakalandı. Ayrıca, olaylarda 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

  • Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü
    11:15 Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te çetelerin saldırısı sonucu bir sokakta 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Çeteler, başkentin lüks banliyölerinde evleri yağmalayarak şiddet olaylarını artırmıştı. Başbakanın istifa kararına rağmen şiddet devam ediyor.


Advertisement