Dha Dış Haber - Makedonya Türkleri Son 'Demokrasi Mitingi'ni Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Dha Dış Haber - Makedonya Türkleri Son 'Demokrasi Mitingi'ni Düzenledi

Dha Dış Haber - Makedonya Türkleri Son \'Demokrasi Mitingi\'ni Düzenledi

Makedonya Türk Sivil Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB)'nin 15 Temmuz darbe teşebbüsü karşıtı organizasyonunda Gostivar, Üsküp, Kırçova, Ustrumca, Radoviş'in ardından, Milli İradeye Saygı, Darbeye Hayır mitinglerinin sonuncusu Ohri'de düzenlendi.

08.08.2016 01:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya Türk Sivil Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB)'nin 15 Temmuz darbe teşebbüsü karşıtı organizasyonunda Gostivar, Üsküp, Kırçova, Ustrumca, Radoviş'in ardından, Milli İradeye Saygı, Darbeye Hayır mitinglerinin sonuncusu Ohri'de düzenlendi. İstanbul'da Yenikapı'da düzenlenen miting ile aynı saatteki Ohri mitingine çok sayıda Makedonya vatandaşı Türk ve turist olarak Makedonya'da bulunan Türk vatandaşları, ellerinde ay yıldızlı bayraklarla katıldılar.

Destek Mitingine katılan Ohri halkı yanı sıra T.C. Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Türk Milli Birlik Hareketi Genel Başkanı Erdoğan Saraç, MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim, TİKA temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve diğer şehirlerden çok sayıda katılımcı yer aldı.

Makedonya ve Türkiye Milli marşları söylendikten sonra MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim, 15 Temmuz 2016 cuma akşamı anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nde, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış bir hain grup tarafından Türk halkının iradesine ve demokrasiye yönelik meydana gelen, gayri ahlaki, yasadışı ve hukuksuz kalkışma girişimini şiddetle kınadı.

Türk halkının, tankları bedenleriyle durdurduğunu, tankın gücünün halkın gücünü yenemediğini söyleyen Tahsin İbrahim, Makedonya topraklarında FETÖ terör örgütünün mensuplarını barındırmanın haram olduğunu ifade etti. Halkın her zaman olduğu gibi bugün de devletin, milletin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu söyledi.

T.C. Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, menfur saldırı sırasında şehitler verildiğini ve çok sayıda vatandaşın yaralandığını ifade ederken, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifa dileklerinde bulundu. Şölendil, FETÖ terör örgütünün sinsi yasadışı faaliyetleri hakkında gerekli uyarılar birçok ülke nezdinde yapılmıştır ve yapılmaya devam edilecektir şeklinde konuştu. Ömür Şölendil konuşmasına, Ülkemizin barışı, huzuru, refahı, birlik ve bütünlüğünü hedef alan tüm hain ve yıkıcı faaliyet ve eylemlere karşı kararlı mücadelemiz ve gerekli girişimlerimiz kapsamlı biçimde sürdürülecektir sözleriyle devam etti.

Miting, İmam İlhan Şeh tarafından yapılan duayla sona erdi. Mitinge katılanlar dev ekrandan Yenikapı mitingini canlı olarak izlemeye devam ettiler. Mitinge katılanlar ayrıca DHA mikrofonuna konuşarak darbeye karşı ve Türkiye'nin yanında olduklarını söylediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Dış Haber - Makedonya Türkleri Son 'Demokrasi Mitingi'ni Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement